Kako slikati krevet novorođenčeta: izbor sigurnog pokrivača za obnovu starog drvenog kreveta

Zašto slikati krevetac? Svaka obitelj ima svoj odgovor na ovo pitanje. Netko joj je ugrizao zube, netko pokušava stvoriti vedro raspoloženje u vrtiću, ili želi vratiti namještaj naslijeđen. Samo jedna stvar zbunjuje - opasnost lakiranja premaza za zdravlje djeteta. Danas to rješavamo jer postoje netoksične boje za unutarnje uređenje. Pri poštivanju tehnologije bojanja pomoći će vam da u nekoliko dana vratite krevet.

Što su proizvođači boja krevetića?

Lakovi na bazi vode koji se koriste u proizvodnji nemaju oštar miris, ugodni su na dodir i dopuštaju divljenje uzorku prirodnog drva. Boje se kemijskih deterdženata, stoga ih je dovoljno svakodnevno obrisati vlažnom krpom. Važno je da premaz ne sadrži opasni olovo i formaldehid (to je naznačeno u potvrdama o sukladnosti s kvalitetom).

Kako slikati krevetac kod kuće?

Ima smisla bojati krevet za bebu ako to nije novo, jer u vrijeme kupnje možete kupiti namještaj za dječji vrtić u gotovo svim bojama. Za rad je važno odabrati netoksične boje, pridržavati se mjera opreza. Nepoželjno je da trudnica sama ažurira izvještavanje. Na to moramo privući bliske ljude.

Kako slikati dječji krevetić? Prilikom odabira materijala važno je fokusirati se ne samo na željenu nijansu, nego i na potpunu sigurnost novorođenčadi (vidi također: video i pletenje lekcija za novorođenčad s iglama za pletenje). U njihovom sastavu ne smiju biti otrovna otapala, toksični oksidi, hlapljivi kemijski spojevi, soli teških metala i druge štetne nečistoće. Sljedeće vrste boja ispunjavaju ove zahtjeve:

 1. Na bazi akrilne vode. Otporan na habanje, jednostavan za rukovanje, ne sruši se od stalnog čišćenja. Međutim, njihova cijena je prilično visoka.
 2. Nitropaint. Oblikuju otporni vatrootporni premazi. Oni se brzo suše, nemaju izražen miris, imaju nisku cijenu za slikanje 1 kvadratnih metara.
 3. Vodena emulzija Neotrovan, lako i gusto pokriven namještaj, bez mirisa, može zatvoriti pukotine dubine 1-2 mm, čuvati do 5 godina.
 4. Oil-voskova. Stvorite besprijekornu pokrivenost zbog kvalitete sastava. Ulja se apsorbiraju u drvo, a vosak stvara vanjski vodoodbojni premaz. Jedini nedostatak je visoka cijena.

Je li moguće lakirati krevetac kod kuće?

Najpopularnija boja, kako roditelji vole slikati dječji namještaj - krem, smeđa, ružičasta, plava. Međutim, mnogi od njih žele samo naglasiti prirodnu teksturu drva i zaštititi je od negativnih okolišnih čimbenika. Za to su prikladni netoksični akrilni lakovi. Oni su prozirni, otporni na UV svjetlo, usitnjavanje i oštećenje te nemaju jak miris. Nitrolak i premazi na bazi vode nisu prikladni za dječji namještaj. Prvi su toksični, potonji su nepraktični, jer su uništeni djelovanjem tekućine.

Akrilni lak koji se nanosi na površinu jaslica naglašava strukturu stabla i daje mu klasičan prirodni izgled.

Akrilni sastav može pokriti namještaj u završnoj fazi. Prije je površina bila obojena, brušena (polirana brusnim papirom br. 80, 100) i prekrivena mrljom na bazi vode. U prvom slučaju namještaj će postati više njegovan. U drugoj verziji, mrlja će potamniti drvo na nekoliko slojeva, a lak će naglasiti njegov crtež.

Kako brzo ukloniti stari lak s površine kreveta?

Uklonite stari lak iz namještaja brzo neće raditi. Potrebne vještine i alati (brusilica, brusilica, okrugla mlaznica na svrdlu u obliku brusnog kotača, poseban skidač). Obrtnici preporučuju korištenje sredstva za uklanjanje Dufa Abbeizer. Međutim, alat ima miris, a ne na svim se površinama ponaša jednako dobro.

Faze slikanja jaslica

Prije nego što obojite krevet, morate pripremiti materijale i površine namještaja. Trebat će vam boja, valjak (mala ravna i velika okrugla četka), spužva i krpe. Postoje premazi u aerosolnoj ambalaži, koji se nanose prskanjem, ali njihova uporaba dovodi do povećanja potrošnje materijala. Tijekom slikarskog rada treba slijediti plan:

 • rastavljanje namještaja na elemente;
 • očistite staru boju (ako ne namjeravate prekriti postojeći sastav) pomoću lopatice, brusilice, četke, kemijskog sredstva za uklanjanje;
 • ukloniti prašinu, tretirati smolaste čvorove (ako ih ima);
 • kvarovi, pukotine i pukotine;
 • obrišite površine brusnim papirom i uklonite prašinu krpom;
 • ako planirate bojati sa strane, trebate premazati površinu nakon brušenja;
 • pomoću valjka ili četke nanesite tanki sloj boje, pažljivo prekrivajući krajeve i iznutra prema van;
 • nakon sušenja prvog sloja nanesite naknadno, ostavite da se potpuno osuši.
Bojenje se provodi u nekoliko slojeva nakon što je svaka od njih potpuno suha.

Pravilno bojanje kreveta nije jedan debeli sloj, već dva ili tri tanka. Postupak provodite 3 tjedna prije početka rada namještaja. To će omogućiti pravodobno otklanjanje nedostataka premaza i potpuno nagrizati najtanji miris boje. Ako se nakon bojenja premaz počne mjeriti i zaostaje, rad se ponovno izrađuje: površina se brušuje, odmašćuje i oboji. Konačno vrijeme sušenja traje do 8 sati.

Preporuke za obnavljanje dječjeg krevetića

Često krevet ide malom kao nasljeđe starije braće, sestara, prijatelja i rodbine. Ona uvijek nema pogled koji odgovara njezinim roditeljima, a ona se mora nositi s restauracijom. Ažuriranje izgleda kreveta u kratkom vremenu omogućit će takve aktivnosti:

 1. Provjerite mogućnost obnavljanja premaza. Važno je utvrditi ne sadrži li stari premaz olovo. Ako je tako, onda je boja već ukaljala drvo i nemoguće ga je očistiti. Iz takvog kreveta treba napustiti.
 2. Procjena sigurnosti. Upute za korištenje kreveta za bebe se mijenjaju. Namještaj koji je bio siguran prije 10-15 godina možda nije ažuriran. Obratite pozornost na udaljenost između stranica kreveta. Ne bi trebalo biti toliko veliko da beba može gurnuti glavu.
 3. Priprema za novo bojenje. Potrebno je ukloniti tragove stare boje, čistu prašinu, pijesak, paziti da nema oštrih rubova, oštrih kutova.
 4. Slikarstvo. Majstori preporučuju odabir boja Tikkurila, Dulux, “Bright”, PF-115, Simfonijskog pobjednika. Za bojenje u bijeloj boji prikladna je marka Tikkurila Miranol, Emajl Poli-R, Krasivo (Kvill). Dobra boja u smeđim premazima Alpina, Tikkurila Euro Pesto, Emajl Aerosol. Ne preporučuje se uporaba crvenih i žutih alkidnih emajla od proizvođača Kudo, LA-060 Element, PF-115 Lacra, jer sadrže olovo.
 5. Odabir posteljine. Madrac i posteljina bi trebali biti novi, nalik na veličinu kreveta, tako da je beba udobna.
 6. Provjera snage. Važno je osigurati da je model spreman za dugotrajan rad. Da biste to učinili, provjerite mehanizme i petlje koje mogu štetiti djetetu. Okvir krevetića može se omotati u zaštitni pokrov koji beba može grickati bez štete za sebe.

Roditelji-obrtnici napominju: kako napraviti krevet bebe jedinstven?

Moguće je dati dizajnerski sjaj vašem spavaćem mjestu za nekoliko dana. To inspirira roditelje koji vole samostalno raditi na poboljšanju interijera stana i kuće. U isto vrijeme, bolje je pogledati fotografiju interijera u dječjim sobama i djelovati kako slijedi:
(preporučujemo da pročitate: dječja soba za novorođenče ili dječaka: fotografije interijera)

 • uzeti u obzir autorov dizajn kreveta (uzorak, dekor);
 • odaberite boju, odaberite pravu boju (akril, lateks);
 • izračunati trošak rada i nastaviti s izvršenjem;
 • izraditi dekor od tkanine: poplun, bočni kreveti, baldahin i još mnogo toga (preporučujemo čitanje: kako postaviti baldahin na dječji krevetić i vlastitu video lekciju);
 • dodajte kotače, napravite otvore na dnu kreveta;
 • ukrasiti posteljinu s aplikacijama, prugama prema stilu vrtića.

Roditelji bi trebali biti svjesni da ponekad možete bez boja. U ovom slučaju, sloj treba brusiti i ostaviti u prirodnom obliku. Često, prilikom obnove kolijevke, obrtnici koriste posebna voska ulja, koja omogućuju očuvanje prirodne nijanse drva. Međutim, ako je potrebno izraziti posebnost dječje sobe određenom bojom, pomoći će vam samo bojenje sigurnim materijalima.

Kako i što slikati dječji drveni krevet

Sva djeca vole biti okružena svijetle, šarene, svijetle i zabavne stavke. Slikanje dječjeg namještaja u svijetlim bojama, crtanje likova iz crtića, bajkovitih likova, boja, uzoraka ili slatkih životinja na površini oduševit će svako dijete i dodati dobro raspoloženje svakodnevnom životu. U samo nekoliko slobodnih dana možete kreirati krevet autora.

Materijali za dječji namještaj

Glavna točka u provedbi takve ideje je izbor boje za dječji krevetić, jer u slučaju pogrešnog pristupa, zdravlje djeteta može biti ugroženo. Treba imati na umu da će djeca čiji su zubi rezani pokušati grickati krevetić. Stoga, kako bi se izbjegla pojava alergijske reakcije, trovanja, iritacije sluznice djeteta, boja treba biti ekološki prihvatljiva bez sadržaja otrovnih tvari.

Posebne vrste boja za dječji namještaj ne sadrže olovo, toksične okside, toksične elemente, teške metale i štetne organske tvari. Kako se ne bi pogrešno odabrao materijal, potrebno je provjeriti dostupnost potvrde o dozvoli za boju ili lak, koja omogućuje njihovo korištenje za dječju robu.

Dječji krevetić je potrebno obojiti materijalima otpornim na mehanička opterećenja, tako da dijete ne može odlomiti komade drva. Prilikom odabira boje, prednost treba dati proizvodu napravljenom na temelju sigurnih otapala, po mogućnosti na vodi. Potrebno je odabrati negorive materijale, kao i neispravne toksične tvari tijekom izgaranja.

Proces bojanja

Za obnovu starog drvenog krevetića potrebno je dosta vremena i troškova. Svi radovi se sastoje od sljedećih koraka:

 • prvo rastaviti krevetac u njegove sastavne dijelove;
 • staru boju, ako je prisutna, treba ukloniti i polirati drvenim površinama finim brusnim papirom, nastojeći ih učiniti što je moguće glatkijim;
 • pijesak velikih dijelova specijalnom okruglom mlaznicom na bušilici brusnim papirom;
 • ukloniti prašinu s obrađenih površina kako bi se lakovi i lakovi primijenili u ravnomjernom, čistom sloju;
 • male dijelove i rešetke treba temeljito oprati sapunicom i dobro osušiti;
 • oshkurennye elementi trebaju biti pokriveni vodom mrlja, ima jedan ton s tonom rešetke;
 • sastavljanje namještaja, čvrsto povezivanje svih detalja;
 • nanositi na sve elemente, uključujući rešetke, bezbojni akrilni lak ili boju. Posebnu pozornost treba posvetiti odabiru laka. Trebala bi biti sigurna za dječje igračke, ne sadrži štetne tvari. Dobro je upotrijebiti onaj koji ima vodenu bazu, koja nema mirisa, vrlo se brzo suši i apsolutno je bezopasna za zdravlje djeteta. Boju ili lak treba nanijeti u 2 sloja;
 • u sljedećoj fazi, pomoću krpe ili papira za šmirglanje, prošetajte uz rubove proizvoda, gdje su kapi boje možda zgusnute;
 • nakon bojanja dječji krevetić ne smije biti ostavljen na otvorenom (na ulici ili na balkonu) sve dok se boja potpuno ne osuši. Inače se mogu staviti mali otpadci ili insekti.

Za slikanje će biti potreban valjak, četka i spužva. Velike glatke površine treba bojati valjkom. Pogodno je koristiti četke različitih veličina za šipke i stupove kolijevke, a spužva je prikladna za male predmete.

Tijekom rada mora se paziti da se na nekim mjestima ne stvaraju ugrušci boje. Da biste to učinili, birajte malu količinu tekućine na četku ili valjak.

Dodatne preporuke

Dječji krevetić nije potrebno obojiti samo s jednom vrstom lakiranog materijala. Možete pokazati maštu i bojiti samo pojedinačne elemente, a na ostatak površine nanositi lak, jer je samo stablo lijep materijal. Možete kupiti male staklenke plave boje različitih boja i učiniti namještaj raznobojnim, a to će pomoći bebi da nauči razlikovati boje.

Stvarajući novi dizajn kreveta za dijete, možete istovremeno povećati ventilaciju madraca zbog dna kreveta. To se postiže rezanjem rupe na dnu proizvoda, koja se sastoji od ploče od vlakana ili čvrstog sloja šperploče.

Boja za krevetić: odabir i primjena

Potencijalni roditelji trebali bi odgovorno pristupiti problemu slikanja dječjeg krevetića. Moraju shvatiti da riskiraju zdravlje svoga djeteta. Stoga se zahtjevi za boje temelje prvenstveno na odsutnosti tvari i nečistoća koje su štetne za dijete:

 1. Sastav materijala koji će se primijeniti na dječji namještaj ne smije sadržavati kemijske spojeve koji isparavaju u atmosferu. Mogu izazvati alergije, iritacije sluznice i druge zdravstvene probleme.
 2. Prije bojenja sloja potrebno je provjeriti sastav na prisutnost toksičnih oksida, soli teških metala, otrovnih kemikalija i drugih štetnih tvari. Nije tajna da u procesu upoznavanja svijeta djeca vole gristi sve, pa postoji mogućnost da mali dio premaza uđe u tijelo djeteta, što može dovesti do neugodnih posljedica.
 3. Temeljem prve i druge točke, materijal treba izraditi na osnovi bezopasnih otapala. Nakon sušenja, čestice otapala koje se koriste u proizvodnji boja i lakova ostaju na površini nakon sušenja.
 4. Sastav treba sadržavati i nezapaljive materijale i one koji neće ispuštati štetne tvari tijekom procesa izgaranja.
 5. Površina namještaja uvijek je izložena trošenju zbog brisanja, pranja, prodora hrane, vlage i temperature u prostoriji, mehaničkih opterećenja tijekom igara. Stoga, prema zahtjevima završnog sloja, morate dodati elastičnost, čvrstoću, otpornost na habanje, mogućnost čišćenja.
 6. Premaz bi trebao biti sjajan, jer se mat brzo zaprlja i teže se čisti.
 7. Boja završnog sloja mora biti svijetla, sočna, vesela i vedra, jer djeca jako vole ove nijanse.
u sadržaj ↑

Vrste i karakteristike materijala

Boje koje zadovoljavaju gore navedene zahtjeve mogu se podijeliti u nekoliko vrsta: akrilne, akrilatne, vodene boje i nitro-boje. Još uvijek postoje zasebne specijalne boje i lakovi, ali se rijetko koriste zbog vrlo visoke cijene.

Najbolji izbor su akrilne boje na vodenoj bazi. Oni ne štete, lako se primjenjuju i imaju bogatu paletu boja. Prednosti se također mogu pripisati otpornosti na habanje, visokoj otpornosti na mehanička opterećenja, odsustvu emisija štetnih tvari, dugom vijeku trajanja (5 do 10 godina). Struktura akrilnih boja nije uništena zbog stalnog čišćenja. Međutim, oni imaju jedan nedostatak: relativno visoku cijenu.

Akrilatni materijali su također vrlo otporni na habanje i otporni. Oni stvaraju savršeno ravan sloj koji je bezopasan i siguran. Međutim, ovaj premaz je kratkotrajan i zahtijeva pažljivo čišćenje i pranje.

Vodeni emulzijski premazi su dobar izbor za one koji nisu koristili akril i akrilat. Oni su sigurni, ali u isto vrijeme su kratkotrajni i lako se brišu.

Uljni voskovi, najčešće preporučeni od strane europskih proizvođača. Sastoji se od prirodnog ulja i voska. Ulje se duboko apsorbira u drvo, a vosak ostaje vani, stvarajući zaštitni vodootporni premaz otporan na sve vrste trošenja. Od nedostataka može se samo istaknuti visoku cijenu.

Nitrokraski je također dobra opcija ako nemate ništa drugo. Relativno otporan na habanje, otporan na vatru, izdržljiv.

Dajte besprijekoran izgled. Glavni nedostaci su visoki troškovi i krhkost.

Slikanje kreveta

Za glavni radni proces potrebna je spužva, četka i valjak. Valjak je potreban za nanošenje sloja na velike površine. Stalak s četkicom i rešetke u krevetiću. Spužva se koristi za manje dijelove. Postoji aerosolna boja, dakle dječji krevetić, po mogućnosti oslikan raspršivanjem. Ali ova metoda je preskupa i povećava potrošnju boje.

U procesu bojenja potrebno je osigurati da se kapi ne skupljaju na pogrešnim mjestima. Ne možete tipkati na valjku ili četkati veliku količinu boje.

Bit će potrebno vrlo malo vremena za rad. Razlikujemo njegove glavne faze:

 1. Prvo morate izvaditi madrac iz kreveta i po mogućnosti ga rastaviti. Pomaknite dijelove na mjesto gdje je potrebno obojati krevet.
 2. Ako postoji stari sloj, mora se ukloniti. U tom slučaju trebat će vam građevinska sušilica, lopatica, bugarski s metalnom četkom.
 3. Koristeći fino zrnato brusno papir, polirajte površinu drva, čineći ga glatkim.
 4. Veliki dijelovi moraju biti polirani bušilicom s posebnom okruglom mlaznicom s šmirglom.
 5. Uklonite prašinu sa svih obrađenih površina kako biste nanosili sloj što glatko.
 6. Male dijelove treba oprati sapunicom i osušiti.
 7. Sve obojene elemente tretirajte mrljom.
 8. Nakon sušenja spojite ležaj tako da čvrsto spojite sve detalje.
 9. Nanesite boju na sve dijelove u dva sloja.
 10. Zatim očistite mjesto gdje su se kapljice nakupile krpom ili brusnim papirom.
 11. Nakon bojanja krevet se mora staviti na ulicu (na primjer, na balkon) kako bi se boja potpuno osušila.

Možete to učiniti drugačije. Nakon uklanjanja starog sloja kiti kit za drvene površine temelji se na sastavu polimera.

Pokriva sve pukotine, čips i nedostatke. Nadalje, svi detalji, slično prvoj metodi, brušeni su brusnim papirom. Nanesite temeljni premaz. Onda se sve ponavlja iz točke 8. t

Dodatne preporuke

Nije potrebno bojiti dječji krevet samo s jednom vrstom materijala. Možete biti kreativni i obojiti samo neke od elemenata, dok drugi mogu biti lakirani, jer je površina drveta vrlo lijepa. Namještaj možete učiniti raznobojnim. Tako beba može naučiti razlikovati boje.

Napomene i upozorenja

 1. Bojanje treba obaviti dva do tri tjedna prije početka rada posteljice kako bi se otkrile i uklonile greške nakon sušenja površine.
 2. Ako se površina mjehurića i zaostaje za slojevima, mora se očistiti novim brusnim papirom, očistiti otapalom i ponovno obojati.
 3. Prilikom uporabe boja za raspršivanje, rad treba obavljati u dobro prozračenom prostoru i koristiti osobnu zaštitnu opremu.
 4. Bojanje se mora odvijati u čistoj prostoriji bez prašine u kojoj nema letećih insekata jer se mogu zalijepiti za svježi sloj.
 5. Ako se gornji sloj osuši, to ne znači da se i donji sloj suši. Za završno sušenje potrebno je 7-8 sati.

zaključak

Na temelju gore navedenog možemo zaključiti da nije jako teško i ne previše skupo bojiti dječji krevetić. Glavna stvar je odabrati pravi materijal i jasno slijediti upute za izvođenje boja i lakova.

Kakva vrsta boje može obojiti jaslice

Čekanje djeteta u obitelji je važno i zauzet period. Između ostalog, budući roditelji opremaju sobu za novog člana obitelji, biraju namještaj i pripremaju se za promjene. Dječji krevetić i stol za presvlačenje, stolica za dijete i šetač, dječji kutak - sve to postupno ispunjavaju kuću.

Slikanje drvenog namještaja za djecu jedna je od najpopularnijih tema na forumima mladih majki i očeva. U ovom ćemo članku odgovoriti na sva pitanja koja ih se tiču.

Situacije za slikanje jaslica

Velikodušni prijatelji i rodbina dali su krevet, ali se ne uklapaju u stil vašeg stana. Starije dijete istraživalo je svijet, otkrilo umjetnika u sebi i naslikao sav namještaj, a kupnja novog ne uklapa se u proračun. Čini se da je sve što nude trgovine slično, ali želite nešto posebno. Stari krevet već dugo čeka svog vlasnika i izgubio je nekadašnji izgled.

Općenito, u različitim situacijama, roditelji se pitaju: što boje boje dječjeg namještaja. Svatko želi najbolje za svoje dijete, te stoga vrlo odgovorno pristupa izboru materijala.

Od čega su izrađeni dječji namještaj?

Materijal od kojeg je izrađen namještaj određuje izbor pokrivenosti. Odgovarajuća boja za bojanje jaslica mora biti kompatibilna s njom, dobro je leći i ne ići. Najčešći materijali su drvo, drvni derivati ​​i plastika.

drvo

Drveni namještaj je neosporni vođa i omiljeni. Prirodni materijal otporan na habanje, u sigurnost u koji ste sigurni. Lako se pere i brzo se suši. Tvrdo drvo je izdržljivije, a na mekoj površini bornog namještaja ostaju udubljenja i tragovi.

Iverica i MDF

Jeftin namještaj od drva mnogo je pristupačniji od masivnog drva, iako nije tako visoko cijenjen. Vjeruje se da je MDF jači od ostalih čestica, vijci ga bolje drže, a premaz ostaje dulje netaknut.

Ako praktički bilo koja boja padne na drvo, onda su ti materijali teže slikati, iako nisu beznadni.

plastika

Plastični namještaj je lagan i udoban. Obično su to stolice za ljuljanje i kreveti za preobrazbu koji rastu s djetetom, a od kolijevke se novorođenče pretvara u običan vez. Pri odabiru takvog namještaja obratite pozornost na kvalitetu plastike.

Koju boju treba obojiti

 • Prije svega, boja mora biti sigurna i netoksična. Ne smije proizvoditi hlapljive organske tvari koje uzrokuju alergije i zdravstvene probleme.
 • Certifikat EN 71 potvrđuje da je lakirani materijal u skladu s međunarodnim standardima i može se koristiti za dječje igračke i namještaj.
 • Boje i lakovi na bazi otapala i lakovi uopće nisu prikladni jer su otrovni i zapaljivi. Osim toga, imaju jak miris. Bolje je dati prednost materijalima na bazi vode, koji uključuju prirodne materijale.
 • Premaz mora biti dovoljno jak da izdrži dječje igre i ne ošteti dijete.
 • Važno je obratiti pozornost na otpornost na pranje i deterdžente, treba biti visoka.

Dakle, uzimajući u obzir sve ove preporuke, konačno ćemo odlučiti koja boja se može koristiti za bojanje drvenog krevetića, plastike ili drugih materijala.

Na bazi vode

 • Emulzije i disperzije
 • akrilat
 • akril

Voda je najsigurnija razrjeđivač boja i lakova. Stoga se boje za vodu na vodenoj osnovi preporučuju za dječje domove.

Emulzijske i disperzijske smjese izdvajaju se od ostalih po pristupačnoj cijeni. Padaju u paru i „dišu“, čak mogu održavati boju, ali nažalost takvi materijali su kratkog vijeka i nisu otporni na mokro čišćenje. Ovaj nedostatak postaje važan kada su u pitanju dječje stvari.

Premaz stvoren akrilatnom bojom, jak i elastičan, ali ne uvijek otporan na pranje. Dakle, kao boja za jasle nije idealan.

Akril boje zadržati boju, stvoriti izdržljiv i otporan na različite utjecaje premaz, ne dopustite da voda kroz. Proizvodi obloženi akrilom mogu se prati.

Kao što smo već spomenuli u drugim člancima, svi vodeno-disperzijski materijali, uključujući akril, imaju dva ozbiljna nedostatka. Prvo, u svakom slučaju, prije bojenja zahtijevaju posebnu površinsku obradu. Drugo, oni nisu sposobni za adheziju s nekim površinama: lakirani, sjajni, laminirani, obojeni mineralnom ili ljepljivom bojom. Na iverici i iverici takvi sastavi također ne padaju.

U pravilu proizvođači na ambalaži navode svrhu i opseg boja i lakova, tako da se možete usredotočiti na glavne komponente i simbole na naljepnici.

Na temelju kazeina iz mlijeka

Boje i drugi materijali za obradu drva Vernensky fabrika izrađena od prirodnih sastojaka. Sadrže mliječni kazein, vodu kao razrjeđivač, porculanski prah za trajnost i prirodne boje.

Riječ je o pravim eko-bojama koje su prošle potrebne testove i zadovoljavaju standarde usvojene za dječji namještaj i igračke. Materijali ne emitiraju opasne organske spojeve, stoga ne štete zdravlju i okolišu.

Iz istog razloga, oni su bez mirisa, a možete raditi s njima tijekom trudnoće bez straha za sebe i nerođenu bebu.

Posebna formula osigurava pouzdano prianjanje na najsloženije površine: plastiku, drvo i sve vrste iverica (MDF, iverica, iverica), kao i pjenastu plastiku, keramiku i beton, staklo i metal koji se mogu lakirati. U većini slučajeva nema potrebe za predobradom proizvoda koji se boji, što znači da nije izložen prekomjernom kemijskom i mehaničkom opterećenju.

Nakon sušenja površina postaje otporna na vodu i deterdžente, pa se oslikani namještaj može oprati vlažnom spužvom. Boja neće biti izbrisana i neće se slomiti.

Odluka o tome kakvu boju se može koristiti za bojanje jaslica, sugerira se sama po sebi, ostaje samo odabrati boju.

Svaki lovac želi znati

Bijela boja za krevetić - najčešći izbor. Mirne nijanse ne ometaju bebu, a boja se uklapa u sve. Na lakom premazu, svaka prljavština i najmanji nedostaci su odmah vidljivi, ali to može biti i vrlina i nedostatak.

Naravno, postoje i druge opcije. U unutrašnjosti sobe možete se usredotočiti na krevet i pokriti ga neobičnom bojom.

Dječji drveni namještaj moguće je obojiti u više boja na različite načine.

 1. Odaberite dvije skladne nijanse i koristite ih tijekom dizajna sobe.
 2. Dovršite vanjske dijelove namještaja uzorcima i ukrasima pomoću matrice ili ljepljive trake.
 3. Slikati svaku tračnicu jaslica u vlastitoj boji: bojama duge ili gradijentom od svijetlog do tamnog ili jednobojnog kroz jedan.

Djetetova vizija se oblikuje koncentriranjem na svijetle elemente, a raspoloženje, razina aktivnosti i, općenito, skladan razvoj ovise o onome što on vidi.

Tehnika slikanja

Boje na bazi mlijeka kazeina u većini slučajeva ne zahtijevaju prethodnu obradu površine: nema potrebe za premazivanjem i uklanjanjem stare boje. Mala iznimka je samo laminirana ili sjajna površina. Tada će biti potrebno lagano obrusiti premaz, ukloniti sjaj, nije potrebno potpuno ukloniti stari sloj.

Prvi put bojite krevet:

 1. Najlakše je lakirati dijelove, pa ako je moguće, rastavite proizvod.
 2. Proizvod očistite od prašine i pustite da se osuši.
 3. Boju nanosite ravnomjerno, obično 1-2 sloja dovoljno za visokokvalitetan premaz.
 4. Svaki prethodni sloj trebao bi se osušiti prije nanošenja sljedećeg sloja, potrebno je 30-60 minuta, ovisno o vlažnosti i temperaturi zraka.
 5. Dječji krevetić će biti spreman za uporabu u dva dana, a poklopac će se potpuno stvrdnuti u roku od deset dana.

U slučaju preboja, stari lak ili sloj boje poslužit će kao temeljni premaz.

Ažurirajte prethodno obojane proizvode:

 1. Ako je namještaj lakiran, obradite ga brusnim papirom kako biste uklonili sjaj.
 2. Proizvod očistite i odmastite.
 3. Ako želite slikati u nekoliko boja ili staviti ornament, onda uz pomoć maskirne trake izolirati detalje koji se ne bi trebali bojati.
 4. Kao u prethodnim uputama, nastavite slikati.
 5. Boju ravnomjerno nanesite tankim slojem.
 6. Svaki prethodni sloj trebao bi se osušiti prije nanošenja sljedećeg sloja, potrebno je 30-60 minuta, ovisno o vlažnosti i temperaturi zraka. Obično dovoljno 1-2 slojeva.
 7. Dječji krevetić će biti spreman za uporabu u dva dana, a poklopac će se potpuno stvrdnuti u roku od deset dana.

Prostor za kreativnost

Samo obojite namještaj bijele boje - savršeno koncizno rješenje, ali postoji toliko toga što možete nadograditi.

Neka soba raste s djetetom. Kada dijete počne crtati i učiti slova, uz pomoć škriljevca možete stvoriti mjesto za to izravno na zidu.

Ekološki prihvatljivi materijali koji su sigurni za zdravlje omogućuju odraslom djetetu da se upozna s promjenom interijera, a široka paleta nadahnjuje da utjelovljuje najodvažnije ideje.

Ukratko

Odaberite materijale za dječju sobu koji nisu štetni po zdravlje: ne emitiraju organske spojeve, sukladni su s međunarodnim standardom EN 71, izrađenim od prirodnih sastojaka.

Ne zaboravite na čišćenje: boja mora biti otporna na vodu i deterdžente.

Dijete raste i razvija se, tako da pokrivač mora biti dovoljno čvrst da izdrži igru ​​i test zuba.

Savjet 1: Kako slikati drveni dječji krevet

Roditelji koji žele bojiti krevet za dijete vlastitim rukama, svakako će pokušati poduzeti mjere opreza i neće koristiti štetne materijale.

Pokrivanje krevetića za dijete mora se odabrati ne samo ovisno o boji. Boja mora uvijek biti čista u okolišu, bez sadržaja toksičnih materijala. Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da dijete može poželjeti grickati dječji krevetić, tako da posebnu pozornost treba posvetiti sigurnosti boje.

Kako odabrati boju

Važna točka - izbor boje. Dobra kvaliteta premaza dobiva se korištenjem mnogih vrsta suvremenih boja. Ali bolje je isprobati boju na malom komadu drveta kada kupujete završnu kompoziciju u trgovini. Tada možete jasnije zamisliti kakav je rezultat nakon bojenja namještaja.

Na prodaju se nalaze mnoge vrste boja koje su posebno stvorene za bojenje namještaja namijenjenog djetetu. Ne sadrže olovo i nema drugih otrovnih tvari. Takva se boja može kupiti u trgovinama hardvera ili hardvera, na tržištu. Drvo za preradu takva boja treba biti glatka, ne mora biti ogrebotina, također je poželjno isključiti oštre rubove.

Slikanje jaslica

Bez obzira na to je li novi krevet naslikan ili je stari obojen, površina mora biti pripremljena za rad. Prije nego što prefarbate krevetić, mora se očistiti stara boja. Tu su i takve moderne boje, lakovi koji se mogu jednostavno nanijeti na prethodni premaz. Ali ako se izabere uobičajena kompozicija, površinu treba obraditi tako da se potpuno uklone ostaci starog materijala. Brušenje brusnim papirom, kada je završen rad, uklonite prašinu čistom krpom. To će učiniti sloj boje još ravnomjernijim, leži čišći, a proizvod će biti vrlo lijep.

Za rad će vam trebati valjak, spužva i četka. Valjak se koristi i za velike površine. Kistom je prikladno obojiti stupove i rešetke kreveta. Spužva je prikladna za male dijelove. Možete kupiti sprej boje i sprej boje, ali ova tehnika je dobra samo za glatku pozadinu. Osim toga, povećava se potrošnja boje.

Tijekom bojenja pokušajte se pobrinuti da se kapi boje ne skupljaju na pogrešnim mjestima. Da biste to učinili, ne smijete istodobno unositi veliku količinu boje na valjke ili četke. Nakon bojenja potrebno je upotrijebiti krpu ili brusni papir da hodamo po svim rubovima gdje se boja može akumulirati, osobito na dnu kreveta.

Ako planirate ne samo bojati krevet, nego i bojati, bolje je premazati površinu nakon brušenja. Prajmer može biti na bazi ulja, lateksa ili vode. Baza ulja će biti pouzdanija, ali miris iz nje može biti jak.

 • Kako slikati namještaj

Savjet 2: Kako slikati jasle

Sadržaj članka

Vrste sigurnih boja

Boje na bazi vode su akrilne i akrilne. Boje na bazi vode, nitro-boje i lakovi na bazi vode također nisu loši za uporabu u dječjim sobama. Međutim, izbor je bolje zaustaviti na bojama, dajući sjajni finiš, jer mat ima tendenciju bržeg prljanja. Osim toga, ona se pere s velikim poteškoćama.

Postoje posebne boje koje se koriste u bojanju dječjih igračaka. Ako se vrlo visoka cijena ne plaši, možete ih pronaći i koristiti.

Značajke prikladnih boja

Akrilne boje na bazi vode su najbolji izbor, jer su potpuno bezopasne, jednostavne za uporabu i bogate palete boja. Njihove prednosti mogu uključivati ​​i otpornost na habanje, dobru pokrivnu sposobnost i trajnost mehaničkih oštećenja, otpornost na abraziju.

Akrilna boja ne isparava i ne emitira štetne tvari u radu. Na suncu oslikana površina ne blijedi i zadržava dekorativna svojstva 5-10 godina. Gusta i glatka struktura stvorena na površini namještaja s takvim bojama, bez predrasuda prema sebi, može izdržati brojna mokra čišćenja.

Nedostatak akrilnih boja može se smatrati njihovom visokom cijenom.

Akrilatne prevlake također imaju dobru otpornost na abraziju, a osim toga, visoku elastičnost i paropropusnost. Glatka i savršeno glatka prevlaka koju stvaraju na površini krevetića ne samo da će biti jaka i lijepa, već će također biti savršeno sigurna za zdravlje. Nedostaci takvog premaza uključuju krhkost, ali se može pažljivo oprati i očistiti.

Boje na bazi vode su odlična opcija za sve one koji iz nekog razloga nisu pristupili opcijama koristeći akril i akrilat. Ova boja je kratkotrajna i lako se briše, ali je potpuno sigurna, ne sadrži otrovne tvari.

Lakovi na bazi vode i nitro-boje dobar su izbor ako nemate ništa drugo. Oni su relativno otporni i premaz koji su napravljeni od njih je izdržljiv. Takvi premazi su vatrootporni. Izgled namještaja oslikanog tim kompozicijama je besprijekoran. Nedostaci se mogu smatrati kratkim životom zajedno s visokom cijenom.

Proces bojanja

Ne postoji ništa teško u samo-slikanje dječjeg namještaja nije, ako se pristup ovom pitanju sa svim odgovornosti.

Bolje je napraviti mrlje barem tjedan dana prije uporabe kreveta, kako bi imali vremena identificirati i ukloniti nedostatke koji se mogu pojaviti nakon što se boja osuši.

Ako boja počne mjehurići i zaostaju slojevi nakon sušenja, površina će morati ponovno očistiti kožu, odmašćiti otapalom i ponovno obojiti.

Dva četka su dovoljna za rad - veliki stan jedan i jedan manji okrugli. Na širokim nogama, leđima i stranama nanosi se velika četka, a mala okrugla četka s dugom drškom korisna je za bojanje šipki i teško dostupnih mjesta.

Prilikom bojanja nije potrebno upisati mnogo boje na četku odjednom - višak će se dugo sušiti, a prianjanje na površinu debelog sloja je još gore. Bolje slikanje u nekoliko tankih slojeva od jedne debele.

Boja za krevetić: značajke, kriteriji odabira, instalacija

Djeca vole sve tako svijetle, svijetle, vesela da je dovoljno slikati dječji namještaj u crtanim bojama - i nema granica za njihovu sreću. Ali kakva će boja za krevetić biti sigurna i kvalitetna?

Reći ćemo vam kakvu boju možete obojiti u krevetiću i naučiti kako slikati krevetić vlastitim rukama.

Pronađite nešto za bojenje drvenog krevetića, a vaše će dijete biti sretno i sretno.

Slikarstvo dječjeg namještaja

Značajke

Glavna stvar - odrediti pravi način da se boja jasle.

Prije nego što obojite krevetić, morate razumjeti obilježja tog procesa, jer u slučaju pogrešnog pristupa riskirate zdravlje djeteta.

A značajke završnih premaza za dječji namještaj su sljedeće:

 • Premazi koji će se primijeniti na dječji namještaj ili igračke ne smiju sadržavati štetne spojeve koji mogu ispariti u atmosferu i uzrokovati najmanje alergijske reakcije, iritaciju sluznice i druge manifestacije djetetovog odbacivanja tih tvari;
 • Prije bojenja jaslica, pobrinite se da boja ne sadrži otrovne kemikalije, soli teških metala, toksične okside i štetne organske tvari. Djeca sve vuku u usta, i vrlo je vjerojatno da čestice boje mogu ući u tijelo djeteta i uzrokovati njegovo trovanje ili iritaciju;
 • Prilikom odabira boje koju treba obojiti, potražite materijale napravljene na temelju bezopasnih otapala, najbolje od vode. Čak i nakon potpunog sušenja premaza u njemu ostaju nečistoće toluena, ksilena, fenola i drugih otapala koja se koriste u proizvodnji boja i lakova;
 • Preporučljivo je odabrati negorive materijale, kao i one koji tijekom izgaranja ne ispuštaju toksične tvari;
 • Površina dječjeg namještaja podložna je povećanom trošenju zbog stalnog pranja, brisanja, prosipanja hrane, izlučivanja djetetova tijela i mehaničkih utjecaja tijekom igara. Prema tome, završni sloj mora biti dovoljno čvrst, jednostavan za čišćenje, elastičan i otporan na habanje;
 • Bolje je dati prednost svijetlim i bogatim bojama s dobrim izborom boja i širokim mogućnostima toniranja, budući da djeca vole te boje.

Podignite premaz u skladu s cjelokupnim interijerom.

Važno je!
Kada se odlučite za bojanje drvenog kreveta, nemojte uzeti riječ prodavača, zatražiti potvrde o sukladnosti i zaključke koje izdaju državni nadzorni organi, kao što su ROSSTROY, SES, itd.

Na fotografiji je primjer uspješne uporabe boja.

Važno je!
Nije dopuštena upotreba tehničkih premaza, kao što su boje za zaštitu od požara za metal, Polystil ili Zinga vodljive boje, kao i ulja, alkidne, nitrocelulozne i silikonske smjese na bazi organskih otapala.

materijali

Razumjet ćemo izbor materijala.

Za rad s dječjim namještajem i igračkama možete birati različite sastave, ali preporučujemo da ih ograničite na vodene ili na prirodna ulja:

 • Akrilne i lateks vodeno-disperzijske (vodeno-emulzijske) boje za drveni namještaj. Odlikuju ih odsutnost štetnih nečistoća, izvrsna kvaliteta premaza, bogati tonovi, veliki izbor boja i izdržljiv elastični film; (Vidi također članak Fasadna boja na drvu: značajke.)
 • Akrilno-poliuretanski lakovi za namještaj. Značajna je zbog visoke izdržljivosti i otpornosti na trošenje, kvalitete i svjetline boja, vodootpornosti i dugog vijeka trajanja;
 • Akrilna caklina. Koristi se za lakiranje površina podložnih povećanom trošenju, uključujući prozorske klupčice, stolne ploče, prozore, dječji namještaj i igračke. Apsolutno bezopasna i vrlo otporna na oštećenja;
 • Akvalaki. Miješaju se na bazi vode i polimernih disperzija, daju prozirne, polumatne, mat i tonirane nijanse, odlikuju se svojom ljepotom, izdržljivošću i ugodnom površinom na dodir;
 • Vosak za ulje. Sastoji se od prirodnog ulja i voska. U procesu nanošenja ulje se apsorbira u drvo, a vosak ostaje na površini, tvoreći kontinuirani vodootporni premaz, otporan na trošenje i deterdžente. Preporučeni su europski proizvođači materijala za dječje sobe i namještaj.

Prije nego što prekrijete krevetić u bijeloj boji, dobro razmislite: prljavi otisci će biti jasno vidljivi na bijeloj pozadini.

Svi ovi materijali odlikuju se potpunom toksikološkom, alergijskom, kemijskom i operativnom sigurnošću, kao i izvrsnim rasponom boja i visokom cijenom. Činjenica je da je ukrašavanje dječjih igračaka i namještaja prošlo mnogo dodatnih testova i provjera, što utječe na njihov konačni trošak.

Jednostavno je potrebno bojiti krevet, inače nalik na kavez.

Ova kategorija roba u europskim zemljama dobiva standard DIN EN 71, kao i MSDS, koji ukazuje na sastav punila i otapala koja se koriste u proizvodnji boja ili laka. Na zahtjev kupca, te dokumente treba dostaviti na pregled.

Pokušajte napraviti cijelu sobu elegantnom i skladnom.

Važno je!
Kako ne bi proučavali sve vrste opasnih otapala, a istovremeno je zajamčeno da se ne bi pogriješili pri odabiru boje, odabrati samo vodene disperzije i lakove koje smo naveli.

Postavljanje premaza

Sada više o tome kako bojiti krevet.

Za one koji su odlučili raditi samostalno, naše tradicionalne upute korak po korak:

 1. Krevet se oslobađa iz madraca, ako razumije - rastavljamo. Pojedinosti se prenose u radionicu ili na ulicu;

Krevet je pomaknut na prikladno mjesto za rad.

 1. Uklanjamo iz detalja proizvod stari premaz. Za to koristimo lopaticu, četku, brusilicu s metalnom četkom, građevinski sušilo za kosu. Također možete koristiti kemijski odstranjivač;

Uklonite boju s lopaticom i sušilom za kosu.

 1. Sve pukotine, pukotine, strugotine i ostale nedostatke na površini zaljepite specijalnim kitom za drvo na bazi polimernog sastava;

Spackling sve pukotine i nedostatke.

 1. Brusimo detalje brusnim papirom, postižemo najglađu i najglađu površinu;
 1. Nanosimo temeljni premaz na materijal koji preporučuje proizvođač odabrane boje. Čekamo njegovo potpuno sušenje;

Uzemljite detalje četkom.

 1. Otvorite limenku boje i dobro promiješajte. Nanesite tanki sloj na cijelo područje dijelova, obojite krajeve i pogrešne površine;

Nanesite prvi sloj boje u tankom sloju.

 1. Nakon sušenja prvog sloja nanesite drugi sloj, a nakon njega treći sloj boje.

Prolazimo sve krajeve i neprimjetne površine.

zaključak

Dječji krevet je moguće obojiti samo prikladnom i sigurnom bojom. Za rad je dovoljno imati skup jednostavnih alata, a naše preostale upute mogu se riješiti našim uputama i videom u ovom članku.

Ovaj videozapis nije dostupan.

Red čekanja

red

 • Izbriši sve
 • Isključite

UKLJUČNA CIJENA 2019⭐️ Troškovi materijala ⭐️ Preporučeno za gledanje!

Želite li spremiti ovaj videozapis?

 • žaliti se

Prijavite videozapis?

Sviđa ti se?

Nije vam se svidjelo?

Tekstualni videozapis

PRIJAVITE SE NA KANAL! NASTAVAK BEZ CIJENA OVDJE ----- https: //www.youtube.com/watch? V = Cwo9B.
Glazba https://vk.com/id241929⭐️⭐️⭐️Stroitel. temelj betona za ciglenu kuću s cijenama materijala i opreme.
Monolitni podrum ispod podruma dimenzije kuće 10 x 10. Projektiranje i izgradnja kuća od opeke Chuvash Republic, Moskva regija, Nižnji Novgorod regiji. # foundation_price # building_ materiali # cijena2019

Of Primjeri izgradnje i katalog gotovih projekata na http: //www.fundament21.rf/pages/11070.

Materials Građevinski materijal s dostavom u Chuvash Republic. Da biste naručili, slijedite vezu http://www.fundament21.rf/catalog/k-6.

Of Iznajmljivanje građevinske opreme i alata u Cheboksary tel. 37-00-77. Da biste naručili, slijedite vezu http: //www.fundament21.rf/catalog/k-2.

Of Na stranicu tvrtke "Monolithic Solutions" http: //monolithic-solutions.rf/

R PODNESITE KANAL. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dječji kreveti

Odaberite potkategoriju

 • Tamni orah
 • jova
 • crvena
 • plava
 • crvena
 • plava
 • wenge
 • Svjetlo oraha
 • prirodni
 • slonovača
 • bijela
 • Tamni orah
 • Jabuka
 • Svjetlo oraha
 • Tamni orah
 • jova
 • Mahoney
 • Jabuka
 • Svjetlo oraha
 • Tamni orah
 • jova
 • Mahoney
 • wenge
 • Svjetlo oraha
 • prirodni
 • slonovača
 • bijela
 • Tamni orah
 • wenge
 • Svjetlo oraha
 • prirodni
 • slonovača
 • bijela
 • Tamni orah
 • Sonoma hrast
 • Maple ontario
 • crvena
 • plava
 • wenge
 • Svjetlo oraha
 • prirodni
 • slonovača
 • bijela
 • Tamni orah

MARKET24 je nacionalna online trgovina koja nudi sigurnu i brzu isporuku na bilo koju lokaciju u Ukrajini o svom trošku. Ako imate bilo kakve primjedbe ili sugestije o radu naše trgovine, molimo pošaljite e-mail na [email protected]

Kako slikati drveni dječji krevet

Boja za krevetić: značajke, kriteriji odabira, instalacija

Djeca vole sve tako svijetle, svijetle, vesela da je dovoljno slikati dječji namještaj u crtanim bojama - i nema granica za njihovu sreću. Ali kakva će boja za krevetić biti sigurna i kvalitetna?

Reći ćemo vam kakvu boju možete obojiti u krevetiću i naučiti kako slikati krevetić vlastitim rukama.

Pronađite nešto za bojenje drvenog krevetića, a vaše će dijete biti sretno i sretno.

Slikarstvo dječjeg namještaja

Značajke

Glavna stvar - odrediti pravi način da se boja jasle.

Prije nego što obojite krevetić, morate razumjeti obilježja tog procesa, jer u slučaju pogrešnog pristupa riskirate zdravlje djeteta.

A značajke završnih premaza za dječji namještaj su sljedeće:

 • Premazi koji će se primijeniti na dječji namještaj ili igračke ne smiju sadržavati štetne spojeve koji mogu ispariti u atmosferu i uzrokovati najmanje alergijske reakcije, iritaciju sluznice i druge manifestacije djetetovog odbacivanja tih tvari;
 • Prije bojenja jaslica, pobrinite se da boja ne sadrži otrovne kemikalije, soli teških metala, toksične okside i štetne organske tvari. Djeca sve vuku u usta, i vrlo je vjerojatno da čestice boje mogu ući u tijelo djeteta i uzrokovati njegovo trovanje ili iritaciju;
 • Prilikom odabira boje koju treba obojiti, potražite materijale napravljene na temelju bezopasnih otapala, najbolje od vode. Čak i nakon potpunog sušenja premaza u njemu ostaju nečistoće toluena, ksilena, fenola i drugih otapala koja se koriste u proizvodnji boja i lakova;
 • Preporučljivo je odabrati negorive materijale, kao i one koji tijekom izgaranja ne ispuštaju toksične tvari;
 • Površina dječjeg namještaja podložna je povećanom trošenju zbog stalnog pranja, brisanja, prosipanja hrane, izlučivanja djetetova tijela i mehaničkih utjecaja tijekom igara. Prema tome, završni sloj mora biti dovoljno čvrst, jednostavan za čišćenje, elastičan i otporan na habanje;
 • Bolje je dati prednost svijetlim i bogatim bojama s dobrim izborom boja i širokim mogućnostima toniranja, budući da djeca vole te boje.

Podignite premaz u skladu s cjelokupnim interijerom.

Na fotografiji je primjer uspješne uporabe boja.

materijali

Razumjet ćemo izbor materijala.

Za rad s dječjim namještajem i igračkama možete birati različite sastave, ali preporučujemo da ih ograničite na vodene ili na prirodna ulja:

 • Akrilne i lateks vodeno-disperzijske (vodeno-emulzijske) boje za drveni namještaj. Odlikuju ih odsutnost štetnih nečistoća, izvrsna kvaliteta premaza, bogati tonovi, veliki izbor boja i izdržljiv elastični film; (Vidi također članak Fasadna boja na drvu: značajke.)
 • Akrilno-poliuretanski lakovi za namještaj. Značajna je zbog visoke izdržljivosti i otpornosti na trošenje, kvalitete i svjetline boja, vodootpornosti i dugog vijeka trajanja;
 • Akrilna caklina. Koristi se za lakiranje površina podložnih povećanom trošenju, uključujući prozorske klupčice, stolne ploče, prozore, dječji namještaj i igračke. Apsolutno bezopasna i vrlo otporna na oštećenja;
 • Akvalaki. Miješaju se na bazi vode i polimernih disperzija, daju prozirne, polumatne, mat i tonirane nijanse, odlikuju se svojom ljepotom, izdržljivošću i ugodnom površinom na dodir;
 • Vosak za ulje. Sastoji se od prirodnog ulja i voska. U procesu nanošenja ulje se apsorbira u drvo, a vosak ostaje na površini, tvoreći kontinuirani vodootporni premaz, otporan na trošenje i deterdžente. Preporučeni su europski proizvođači materijala za dječje sobe i namještaj.

Prije nego što prekrijete krevetić u bijeloj boji, dobro razmislite: prljavi otisci će biti jasno vidljivi na bijeloj pozadini.

Svi ovi materijali odlikuju se potpunom toksikološkom, alergijskom, kemijskom i operativnom sigurnošću, kao i izvrsnim rasponom boja i visokom cijenom. Činjenica je da je ukrašavanje dječjih igračaka i namještaja prošlo mnogo dodatnih testova i provjera, što utječe na njihov konačni trošak.

Jednostavno je potrebno bojiti krevet, inače nalik na kavez.

Ova kategorija roba u europskim zemljama dobiva standard DIN EN 71, kao i MSDS, koji ukazuje na sastav punila i otapala koja se koriste u proizvodnji boja ili laka. Na zahtjev kupca, te dokumente treba dostaviti na pregled.

Pokušajte napraviti cijelu sobu elegantnom i skladnom.

Postavljanje premaza

Sada više o tome kako bojiti krevet.

Za one koji su odlučili raditi samostalno, naše tradicionalne upute korak po korak:

 1. Krevet se oslobađa iz madraca, ako razumije - rastavljamo. Pojedinosti se prenose u radionicu ili na ulicu;

Krevet je pomaknut na prikladno mjesto za rad.

 1. Uklanjamo iz detalja proizvod stari premaz. Za to koristimo lopaticu, četku, brusilicu s metalnom četkom, građevinski sušilo za kosu. Također možete koristiti kemijski odstranjivač;

Uklonite boju s lopaticom i sušilom za kosu.

Spackling sve pukotine i nedostatke.

 1. Brusimo detalje brusnim papirom, postižemo najglađu i najglađu površinu;
 1. Nanosimo temeljni premaz na materijal koji preporučuje proizvođač odabrane boje. Čekamo njegovo potpuno sušenje;

Uzemljite detalje četkom.

 1. Otvorite limenku boje i dobro promiješajte. Nanesite tanki sloj na cijelo područje dijelova, obojite krajeve i pogrešne površine;

Nanesite prvi sloj boje u tankom sloju.

 1. Nakon sušenja prvog sloja nanesite drugi sloj, a nakon njega treći sloj boje.

Prolazimo sve krajeve i neprimjetne površine.

zaključak

Dječji krevet je moguće obojiti samo prikladnom i sigurnom bojom. Za rad je dovoljno imati skup jednostavnih alata, a naše preostale upute mogu se riješiti našim uputama i videom u ovom članku.

kraska-pod-Cvet-dereva

Vidi također

 • Djevojke, plizz, pomoć. Želim djecu. drveni krevet obojen u bijelo. Kakvu boju možemo bojati da ne bude štetna za dijete. Čuo sam da nisu sve drvene boje prikladne.......
 • Koje boje boje drvene igračke? Djevojke, za sina želimo napraviti nekoliko obrazovnih igračaka od drveta. Ali oni također moraju biti oslikani tako da su lijepi, svijetli. A koje su boje za bebe sigurne? Možda netko zna. Bio bih vrlo...
 • Djevojke, jučer je prošla kroz sitnice moje kćeri, prokleto toliko lijepa i kvalitetna. Mnogo odijela, da nisu ružičasta, odgovaralo bi mom sinu. Recite mi, jeste li ikada slikali stvari? što se dogodilo. Što...
 • Možete li mi molim vas reći koju boju možete obojiti jednostavnim drvenim štipaljkama za razvoj djece kako ne bi bila otrovna i trajna. Hvala)))
 • Da bi se naslikao ili ne! Djevojke, pomoći riješiti?! Bila sam trudna skoro 14 tjedana. Ja sam plavuša, samo obojena))) i ne želim se rastati s ovom bojom kose. Fotografija ispod. Jasno je da nisam slikala 14 tjedana i korijene pristojne industrije. Reci mi...
 • Kako oslikati drvenu igračku, iglene žene, recite mi što možete obojiti drvenom igračkom, koje boje, trebate li nekako unaprijed obraditi drvo i uzemljiti ga? Koje su boje za to najsigurnije i najotpornije?
 • Drveni krevet za lutke, drveni Drveni krevet za lutke, drveni - 330r. - ovdje se krevetić prilagodi lutki visine do 40 cm Materijal: drvo. Uključeno: detalji za montažu dječjeg krevetića, 8 samoreznih vijaka s čepovima, madrac, mali jastuk. Veličina: dužina - 44 cm,...
 • Kako slikati borovinu? Kupili smo namještaj od borovine u Ikei u iznajmljenom stanu: stol za blagovanje, bračni krevet, uobičajeni stol. Sve drvene, bez boje. Sve ovo prvo želimo, slikati. Drugo, stol za objedovanje da pokrije nešto kako bi zaštitio stablo od oštećenja....
 • Drveni krevetić za lutke Dječji krevetić za lutke - 341r Dječji krevetić pogodan je za lutku do 40 cm. Materijal: drvo. Uključeno: detalji za montažu dječjeg krevetića, 8 samoreznih vijaka s čepovima, madrac, mali jastuk. Veličina: dužina - 44 cm, širina - 21,5...
 • Prodaja drveni krevetić "Christina" Prodaja drveni krevetić "Christina" u dobrom stanju za 4500 rubalja Dječji krevetić "Christina" ima 3 razine kreveta, koji vam omogućuju da promijenite visinu baze kreveta, ovisno o Vašoj želji. Podizanje baze jasle na najvišoj razini,...

Kako i što slikati dječji drveni krevet

Sva djeca vole biti okružena svijetle, šarene, svijetle i zabavne stavke.

Slikanje dječjeg namještaja u svijetlim bojama, crtanje likova iz crtića, bajkovitih likova, boja, uzoraka ili slatkih životinja na površini oduševit će svako dijete i dodati dobro raspoloženje svakodnevnom životu. U samo nekoliko slobodnih dana možete kreirati jedinstveni krevet autora.

Materijali prikladni za dječji namještaj

Roditelji bi trebali znati da je glavna točka u provedbi ove ideje pravi izbor boje za dječji krevetić, jer ako je pristup pogrešan, zdravlje djeteta može biti ugroženo.

Treba imati na umu da će djeca čiji su zubi rezani definitivno pokušati grickati na krevetu, pa kako bi se izbjegla pojava alergijske reakcije, trovanja, iritacije sluznice djeteta, boja treba biti ekološki prihvatljiva bez otrovnih tvari.

Posebne vrste boja za dječji namještaj ne sadrže olovo, toksične okside, toksične elemente, teške metale i štetne organske tvari. Da ne bi bilo pogrešno odabrano, potrebno je provjeriti dostupnost potvrde o dozvoli za boju ili lak, koja omogućuje njihovo korištenje za dječju robu.

Osim toga, treba imati na umu da je potrebno jaslice bojiti materijalima otpornim na mehanička naprezanja, što je nužno da dijete ne može odvojiti komade drva.

Prilikom odabira boje prednost treba dati proizvodu, napravljenom na temelju sigurnih otapala, po mogućnosti u vodi.

Morate pokupiti negorive materijale, a također ne emitiraju toksične tvari tijekom izgaranja.

Proces slikanja jaslica

Za rekonstrukciju starog drvenog krevetića potrebno je dosta vremena i troškova, a sav rad se sastoji od sljedećih koraka:

 • prije svega, morate rastaviti dječji krevetić u njegove sastavne dijelove;
 • staru boju, ako je prisutna, treba ukloniti i polirati drvenim površinama finim brusnim papirom, nastojeći ih učiniti što je moguće glatkijim;
 • pijesak velikih dijelova specijalnom okruglom mlaznicom na bušilici brusnim papirom;
 • ukloniti prašinu s obrađenih površina, što će omogućiti nanošenje lakiranog materijala u ravnomjernom, čistom sloju i učiniti proizvod ljepšim;
 • male dijelove i rešetke treba temeljito oprati sapunicom i dobro osušiti;
 • oshkurennye elementi trebaju biti pokriveni vodom mrlja, ima jedan ton s tonom rešetke;
 • sastavljanje namještaja, čvrsto povezivanje svih detalja;
 • nanositi na sve elemente, uključujući rešetke, bezbojni akrilni lak ili boju. U tom slučaju posebnu pozornost treba posvetiti izboru laka. Mora biti sigurna i bez štetnih tvari. Stručnjaci savjetuju da se za takve slučajeve koristi Tikkurila Kiva, ovaj lak ima vodenu bazu, ne miriše, vrlo se brzo suši, potpuno je bezopasan za zdravlje djeteta i prikladan je čak i za dječje igračke. Boju ili lak treba nanijeti u 2 sloja;
 • u sljedećoj fazi, rubovi ili šmirgl papiri trebaju hodati uz rubove proizvoda, gdje se kapljice boje mogu zgusnuti;
 • nakon slikanja, krevetić treba ostaviti na otvorenom nekoliko dana (na ulici, na primjer, na balkonu) tako da je farba potpuno suha.

Za bojanje krevetića bit će potreban valjak, četke i spužva. Velike, glatke površine trebaju biti obojene valjkom, pogodno je bojiti šipke i stupove kolijevke četkama različitih veličina, a spužva je pogodna za male predmete.

Dodatne preporuke

Dječji krevetić nije potrebno obojiti samo s jednom vrstom lakiranog materijala.

Možete pokazati maštu i bojiti samo pojedinačne elemente, a ostatak površine nanositi lakom, jer je drvo samo po sebi lijep materijal.

Možete kupiti puno malih staklenki od plave boje različitih boja i učiniti namještaj raznobojnim, to će pomoći bebi da nauči razlikovati boje.

Stvarajući novi dizajn dječjeg kreveta, možete istovremeno povećati njegovu ventilaciju, što se pedijatri preporučaju. Liječnici preporučuju jačanje ventilacije madraca na račun dna kreveta. Ventilacija se može obaviti neovisno rezanjem rupa na dnu krevetića, koje se sastoji od ploče od vlakana ili čvrstog sloja šperploče.

O apartmanima i vikendicama

Tekst stana i vrta "Kako slikati drveni krevet za djecu":

Lijepo je kad se u interijeru ne radi samo o tvorničkim stvarima, već je također napravljen ili ukrašen vlastitim rukama. Na primjer, možete obojiti vlastiti namještaj za djecu u bilo kojoj boji.

Roditelji koji žele bojiti krevet za dijete vlastitim rukama, svakako će pokušati poduzeti mjere predostrožnosti i neće koristiti štetne materijale.Potiranje kreveta za dijete treba odabrati ne samo ovisno o boji.

Boja mora uvijek biti čista u okolišu, bez sadržaja toksičnih materijala. Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da dijete može poželjeti grickati dječji krevetić, tako da posebnu pozornost treba posvetiti sigurnosti boje.

Kako odabrati boju

Važna točka - izbor boje. Dobra kvaliteta premaza dobiva se korištenjem mnogih vrsta suvremenih boja. Ali bolje je isprobati boju na malom komadu drveta kada kupujete završnu kompoziciju u trgovini.

Tada možete jasnije zamisliti kakav je rezultat nakon bojenja namještaja.

Na prodaju se nalaze mnoge vrste boja koje su posebno stvorene za bojenje namještaja namijenjenog djetetu. Ne sadrže olovo i nema drugih otrovnih tvari.

Takva se boja može kupiti u trgovinama hardvera ili hardvera, na tržištu.

Slikanje jaslica

Bez obzira na to je li novi krevet naslikan ili je stari obojen, površina mora biti pripremljena za rad. Prije nego što prefarbate krevetić, mora se očistiti stara boja. Tu su i takve moderne boje, lakovi koji se mogu jednostavno nanijeti na prethodni premaz.

Ali ako se izabere uobičajena kompozicija, površinu treba obraditi tako da se potpuno uklone ostaci starog materijala. Brušenje brusnim papirom, kada je završen rad, uklonite prašinu čistom krpom. To će učiniti sloj boje još ravnomjernijim, leži čišći, a proizvod će biti vrlo lijep, trebat će vam valjak, spužva i četka za rad.

Valjak se koristi i za velike površine. Kistom je prikladno obojiti stupove i rešetke kreveta. Spužva je prikladna za male dijelove. Možete kupiti sprej boje i sprej boje, ali ova tehnika je dobra samo za glatku pozadinu. Osim toga, povećava se potrošnja boje.

Tijekom bojenja pokušajte se pobrinuti da se kapi boje ne skupljaju na pogrešnim mjestima. Da biste to učinili, ne smijete istodobno unositi veliku količinu boje na valjke ili četke.

Ako planirate ne samo bojati krevet, nego i bojati, bolje je premazati površinu nakon brušenja. Prajmer može biti na bazi ulja, lateksa ili vode. Baza ulja će biti pouzdanija, ali miris iz nje može biti jak.

Poslao: Fluffy. 2017-09-15 20:31:45

Kako napraviti jasle savršeno

Dječji krevetić možete kupiti u svakoj trgovini. To je samo cijena zastrašujuća - kvalitetna i lijepa kolijevka od prirodnog materijala, stvarno korisna za zdravlje djeteta može koštati više od roditeljske spavaće sobe.

Ali nije baš teško napraviti krevetić sam, a ako niste stolar s velikim iskustvom, najjednostavniji model iz IKEA, jeftin dječji krevetić s tržišta i čak stara drvena kolijevka, koja je godinama pohranjena u garaži, bit će prikladna za preradu.

Dragi oci i majke, radimo li ovo?

Što je loše jeftine drvene jaslice ili, recimo, naslijeđene? Prvo, izgled: novi, najvjerojatnije, ili uopće nije obojen, ili nije činjenica da se sigurne boje, a stari se često mora potpuno obojiti. Drugo, problemi s madracem: najvjerojatnije će se morati u potpunosti zamijeniti boljim, a ako je sve u redu s njom, onda neće boljeti, kako pedijatri savjetuju, povećati ventilaciju kreveta. Oba problema se rješavaju vrlo jednostavno.

Važno: ako vam je nešto postalo nejasno ili ako imate pitanja o bojama, svakako ih pitajte u komentarima! Pokušat ćemo odgovoriti!

Kako bismo "ponovno napravili" krevetić, trebat će nam:

 • duga crta
 • marker
 • komad kartona ili papira
 • izbušite s mlaznicom za rezanje okruglih rupa
 • četkice za sintetičke čekinje
 • rukavice
 • opcionalno - pladanj ili drugi spremnik za boju.

Posebno pažljivo birajte boje.

 • Boja azurno: provjerite potvrdu o dopuštenju za bojanje dječjeg namještaja i igračaka. Belinku Interier smo uzeli plave u različitim bojama, poput ove;
 • Siguran lak na bazi vode za namještaj: mora biti posebno otporan na mehanička opterećenja, tako da dijete ne može odlomiti komad. Uzeli smo Belinku Interier Lak, ovdje je.

1. Više zraka za zdrav san djeteta.

U pravilu, dno krevetića izgleda ovako: čvrsta ploča od šperploče ili ploče od vlakana. No, bez obzira koliko eko-prijateljski, hypoallergenic i prekrasan madrac može biti, liječnici preporučuju povećanje njegove ventilacije zbog dna kreveta.

Kako biste pojednostavili rad i učinili rupe podjednakim, pripremite matricu iz komada kartona: stavite 5-6 točaka u jednu liniju na jednaku udaljenost. Označite s njom sve dno krevetića.

Počinjemo bušenje rupa: bolje je krenuti od stražnje strane i pod bušenjem nekoliko milimetara, zatim okrenuti donji dio kreveta i probušiti ga dok ne prođe - to će učiniti rubove glatkima.

Ne zaboravite očistiti - s usisivačem je lako.

Na kraju, ovo je dno jaslica. Ako vas debljina debelog oštrica, a dijete obećava da će rasti kao skipjack, bolje je dodatno ojačati dno drvenim letvicama.

2. Više boja: obojite jaslice sigurnim bojama

Sada ćemo napraviti sliku. O tome kako odabrati sigurnu boju, već smo rekli ovdje.

U ovom slučaju, odlučili smo dati boju samo na bočne tračnice, i samo otvoriti preostale dijelove s otpornim prozirnim vodenim lakom za namještaj, nakon svega, drvo je prekrasan materijal u sebi.

Nakon popravka još uvijek imamo nekoliko staklenki raznobojnog plavog, i to je ono što koristimo. Pogotovo jer beba treba naučiti razlikovati boje.

Prvo morate pripremiti površinu, osobito ako reanimiramo stari krevet. Stari premazi moraju biti potpuno uklonjeni, a cijela površina mora biti brušena, na primjer, brusnim papirom.

Zatim uklonite formiranu prašinu, samo je pažljivo očistite četkom.

Kako bi posao izgledao točnije, zalijepili smo vrhove tračnica maskirnom trakom.

Pažljivo promiješajte plavetnilo i nastavite slikati.

Azur koji smo odabrali je bez mirisa i suši za oko 3-4 sata.

Sada uklonimo traku za slikanje, pomiješamo lak na vodenoj bazi za namještaj i nanesemo ga na površinu kreveta u 2 sloja s prekidom od 2-4 sata.

Pa, to je to! Evo što imamo:

Još jednom fotografiju prije i poslije.

Za svaki slučaj snimili smo video-fazu slikanja.

Saznajte više o Belinka materijalima na našoj službenoj web stranici. Pišite pitanja u komentarima - svakako odgovorite.

Kako slikati drveni krevetić? | UslugaDodatna udobnost vašeg doma u vašim rukama

Kako slikati drveni krevetić? - Ovo pitanje zabrinjava svakog roditelja koji se suočava s ovim problemom. Često su roditelji zbunjeni ovim pitanjem kada odluče ažurirati boju na dječjem namještaju.

To može biti posljedica prirodnog trošenja materijala s vremena na vrijeme ili mehaničkih oštećenja.

Danas ćemo shvatiti koju boju odabrati, kako izvršiti sve potrebne radnje i koji su proizvodi sigurni za zdravlje vašeg djeteta.

Značajke pokrivenost dječjeg namještaja

Prije nego što počnete rješavati pitanje kako bojati drveni krevet, potrebno je odabrati pravi proizvod za bojenje i lakiranje. Glavni uvjet je izbor takvog alata koji ne bi naškodio zdravlju djeteta. U nastavku ćemo vam dati nekoliko savjeta o odabiru materijala za vanjsku transformaciju dječjeg namještaja.

Savjeti za pokrivanje namještaja u dječjoj sobi:

 • Sastav boje ne smije biti štetnih tvari jer će ispariti u zrak i može negativno utjecati na zdravlje djeteta. Dijete može razviti svrab, nadraženost sluznice nosa ili kašalj.
 • Boje ne smiju sadržavati soli teških metala, štetne organske tvari, otrovne kemikalije i toksične okside.
 • Prestanite s izborom na neškodljivom proizvodu za bojenje na vodenoj bazi. Nemojte prestati s izborom na fenol, ksilen ili toluen.
 • Imajte na umu da materijal mora biti nezapaljiv.
 • Boju treba karakterizirati elastičnost i izdržljivost, budući da je za dječji namještaj često potrebno nekoliko puta dnevno brisati krpu.
 • Prema estetskim karakteristikama, bolje je dati prednost svijetlim zasićenim bojama - takav namještaj više voli djecu.

Osnovni materijali za bojanje dječjeg namještaja i njihove prednosti

Kao što smo pisali gore, najbolje je dati prednost bojama na bazi vode i lakovima ili proizvodima od prirodnih ulja.

Materijali za bojenje:

 • akrilne i lateks boje koje su dizajnirane da pokriju drvo:
 • akrilno-poliuretanski proizvodi za namještaj;
 • emajl na bazi akrila;
 • akvalak;
 • maslovosk.

Pogledajmo pobliže svaki materijal.

Akrilne i lateks boje - prednosti:

 • siguran za tijelo;
 • besprijekorna kvaliteta laka;
 • bogat izbor zasićenih boja;
 • trajan i elastičan površinski film.

Akrilno-poliuretanska boja - prednosti:

 • visoka čvrstoća;
 • dugotrajna uporaba;
 • otporan na oštećenja;
 • vodootporan;
 • veliki izbor boja.

Akrilni emajl

Ova boja i lakovi su se etablirali kao sigurno sredstvo za zdravlje djeteta. Roditelji uživaju veliku potražnju.

Aqualaki i maslovosk

Ove vrste boja izrađene su na različitim temeljima. Međutim, oni su traženi jer odbijaju vodu, otporni su na oštećenja i potpuno su sigurni.

Mi bojimo krevetac kod kuće

Da biste vlastitim rukama naslikali krevetić, trebat će vam:

Upute za bojanje kreveta vlastitim rukama:

 1. Izvadite madrac iz jaslica i sve ostale stvari koje su bile na njemu.
 2. Imamo obilježje dječjeg namještaja u dobro prozračenoj prostoriji.
 3. U prisutnosti starog sloja boje, mora se ukloniti. Da biste izvršili ovu akciju, trebat će vam gladilica, brusilica s metalnom mlaznicom u obliku četke i građevinska sušilica.

 • Korištenjem šmirglastog, sitnozrnatog papira potrebno je očistiti cijelu površinu koju planirate obojiti. Za velike površine koristite bušilicu s posebnom mlaznicom za poliranje površina.
 • Uklonite prašinu s očišćenog kreveta.
 • Mali dijelovi koji ne zahtijevaju bojenje, isperite u sapunici i vodi. Suši.

 • Mrlje obrađujemo na svim površinama.
 • Čekamo potpuno sušenje kreveta.
 • Stavi ga zajedno.
 • Nanesite boju na sve površine. Ta se radnja mora provesti u dvije faze.
 • Na mjestu gdje su se nakupile kapljice boje, nježno istrljajte šmirgl papir ili tkaninu.

 • Izvodimo krevet na ulici ili balkon i ostavljamo za potpuno sušenje.
 • preporuke

  Ako razmišljate o slikanju krevetića vlastitim rukama, onda možete napraviti atribut dječjeg namještaja vlastitim rukama ne samo u jednoj boji, već također koristiti različite nijanse. Pokažite maštu i učinite jedinstveni krevet.

  Savjeti za slikanje:

  • Ako vaše dijete još nije rođeno, ali se samo planira pojaviti, preporuča se bojiti krevet tri tjedna prije dogovorenog datuma. U tom slučaju, uklonit ćete sve nedostatke i učiniti dječji namještaj lijepim.
  • U slučaju odljepljivanja premaza, potrebno je ukloniti staru boju otapalima i papirnatim papirom, te presvući namještaj.
  • Moguće je koristiti boje za prskanje. Tada se slika mora izvoditi na ulici u posebnoj odjeći koja će zaštititi vaše tijelo.
  • Pazite na oslikani proizvod. Na površini ne smije biti prašine, morati će sjesti mušice i drugi insekti.
  • Za sušenje namještaja trebat će oko osam sati.

  Uz pomoć naših savjeta možete sami obojiti dječji krevetić.

  Kod samostalnog obavljanja posla vaš krevet će biti najljepši, impregniran s milovanjem i njegom.

  Kako napraviti drvene jaslice: izbor materijala, montaža, slikanje

  Sve fotografije iz članka

  Drvni proizvodi razlikuju se od drugih ne samo po svojoj prirodnosti, već iu svojoj složenosti u proizvodnji. Međutim, to se ne može reći o uobičajenom krevetiću, bez obzira kako se to na prvi pogled čini.

  Uostalom, njegov dizajn sastoji se od mnogih dijelova koji su potrebni ne samo za ugradnju na određenom mjestu, već i za sigurno pričvršćivanje, tako da se dijete ne oštećuje. Danas ćemo govoriti o proizvodnji krevetića, kao i njegovom naknadnom ukrašavanju bojama.

  Drveni krevetić s ladicom na dnu

  Opći oblik gradnje

  Prije proizvodnje potrebno je shvatiti da krevet mora biti lijep, lako rastavljen i istodobno izdržljiv.

  Stoga biste trebali unaprijed razmotriti dodatno blokiranje veza između dijelova.

  1. Pripremite 75 mm dug komad hrastove daske u prostor iste veličine.
  2. Napravite nekoliko oznaka na njemu.
  3. Ostatak pojedinosti stavite na ovaj predložak.

  Kako izraditi drvene krevete za novorođenčad kod kuće

  1. Napravite na pločama nasuprot jedna drugoj kontrolne rupe za pričvršćivanje na noge vodoravne ravnine postelje.
  2. Zategnite 3 vijka sa svake strane vlastitim rukama.
  3. Ugradite opcionalnu mehaničku bravu za sigurnu vezu.

  strane

  Najsloženiji elementi konstrukcije, stražnji dio je u cijelosti, prednji dio - s preklopom gornje polovice.

  Za njihovu izradu potrebno je pripremiti drvene letvice.

  Na fotografiji - trebate imati 6 takvih uzdužnih šipki

  1. Napravite 6 letvica tako da mogu držati vodoravne letvice u isto vrijeme dok stvarate mjesta za druge.
  2. Sastaviti 2 bara debljine 60 mm i označiti mjesta za gnijezda tračnica.
  3. Osigurajte drvene blokove u škripcu.
  4. Uz prvi prolaz rezača ići na dubinu od 6 mm, drugi - povećati ga na 9 mm.
  5. Izrežite udubljenja kako biste montirali tračnice na 6 uzdužnih letvica.
  6. Napravite poprečne letvice za:
  • stražnji zid - 13 komada od 580 mm;
  • preklopna prednja strana - 26 komada od 290 mm.

  Ručna kružna pila pomoći će vam da se brže nosite sa zadatkom.

  1. Površinu tračnica obradite glatko, okruglo i glatko, u tom slučaju morate biti strpljivi.
  2. Postavite letvice u utore i pustite ih da se osuše u tom položaju, tako da letvice neće promijeniti svoju geometriju.

  U vodilice su umetnute križići

  zbor

  • 6 vijaka;
  • namještaj u kutu u obliku slova L za pouzdanu vezu.
  1. Označite i izbušite mjesta na kojima ćete postaviti petlje podizne polovice bočnog zida.

  Stavite ispod petlje za prednji zid

  1. Pričekajte da se svi dijelovi osuše, a zatim ponovno postavite bočne dijelove krevetića.

  Zapravo završio krevet

  slika

  Razmislite o glavnim značajkama koje mogu dodatno utjecati na zdravlje djeteta:

  1. Materijali ne smiju imati štetne spojeve čije isparavanje može izazvati alergijske reakcije.
  2. U sastavu boja, prajmera, lakova i emajla ne smiju biti otrovne kemikalije, soli teških metala, štetne organske tvari i druge otrovne tvari.
  3. Prilikom odabira dati prednost u vodi topljivi materijali ili na temelju bezopasnih otapala.
  4. Pokupite negorive materijale i one koji tijekom izgaranja ne ispuštaju štetne tvari.
  5. Shema boja trebala bi biti svijetla i sočna.

  Odaberite jasne i sočne boje za krevetić.

  Završite s trajnim materijalima otpornim na habanje, otpornim i lako perivim.

  Dječji krevetići će biti dodatno osiguranje za dijete.

  materijali

  Da vidimo kako možete obojiti drveni krevetić za djecu:

  1. Nemojte imati štetne nečistoće u sastavu.
  2. Premaz je izvrsne kvalitete.
  3. Bogati ton.
  4. Vrlo velik izbor boja.
  5. Formirajte jak elastični film.
  • ima visoku čvrstoću;
  • otpornost na habanje;
  • vodootporan;
  • trajanje operacije je dugo.

  Uljani vosak za bojanje jaslica

  U Europi, ova kategorija robe ima standard DINEN 71, na koji je priložen dokument o sigurnosti korištenja -MSDS, koji ukazuje na sastav otapala i punila koji se koriste u proizvodnji.

  Emajl akril za dječji namještaj

  Postupak bojanja

  1. Izvadite iz kreveta jaslice, rastavite ga, ako je moguće. Izvadite dijelove iz stana ili kuće na ulicu ili u radionicu.
  2. Uzmite lopaticu, sušilo za kosu ili drugi alat (otopinu) i uklonite stari premaz. Ako je stavka koju ste upravo napravili - preskočite ovu stavku.

 • Kit na drvu uklanja sve nedostatke premaza.
 • Očistite površinu brusnim papirom.
 • Nanesite temeljni premaz i pričekajte da se osuši.
 • Otvorite boju i dobro promiješajte. Nanesite ga na površinu tankim slojem.

 • Pričekajte da se prvi sloj osuši i nanesite drugi, a zatim i treći sloj.
 • zaključak

  Pomoću gornjih uputa moći ćete i sami izraditi krevetić, ali i znati kako slikati drveni krevetić i kako pravilno nanositi materijal. Cijeli proces najbolje je obaviti izvan kuće ili stana.

  Videozapis u ovom članku pružit će vam priliku da pronađete dodatne informacije o gore navedenoj temi.

  Vijeća za samostalnu montažu dječjih kreveta od drva

  Svaka krevetić napravljena vlastitim rukama za bebu nije samo zgodna i jeftina, već i sjajna memorija. Unatoč činjenici da moderni proizvođači nude mnoge modele gotovih kreveta, mnogi roditelji sami žele kreirati krevet za svoje potomke. Oni koji nemaju praktične vještine u ovom pitanju trebaju stručne savjete.

  Standardne veličine krevetića

  Tvornički modeli imaju standardne veličine, koje uglavnom određuju dimenzije kreveta. Visina leđa i stranica mora biti dovoljna da spriječi pad djeteta i pogodna je za majku koja se naginje nad djetetom.

  Da bi se odlučilo kako bi dječja posteljica bila optimalno prikladna i za dijete i za majku, potrebno je pridržavati se standardnih veličina:

  1. Širina leđa - 60-70 cm.
  2. Visina naslona je 90-100 cm.
  3. Duljina bočnih tračnica je 125-130 cm.
  4. Visina stražnjeg oboda - 65 cm.
  5. Visina prednjeg ruba 50 cm.

  Znajući veličinu, pripremiti potrebne materijale će biti lako.

  Izbor materijala

  Prirodno drvo (masiv) zasigurno će biti najbolja opcija:

  Budžet i sigurno za dijete mogu biti upotreba i MDF. Vidljivi dijelovi budućeg kreveta uglavnom su izrađeni od ovog materijala.

  Za izradu građevine zahtijevat će se:

  • šipke širine najmanje 5 cm i debljine 3 cm;
  • lamele debljine 1,5 cm, širine 2,5-5 cm.

  Radi lakšeg kretanja, krevet se može dodatno opremiti kotačima.

  Potreban alat

  Najbolja opcija za izradu dijelova krevetića bit će prisutnost stolarije ili tokarilice. Ako takva oprema nije dostupna, morat ćete koristiti ručne alate:

  • Dlijeto, čekić i građevinski nož za uzorkovanje drveta iz rupa za ugradnju vertikalnih elemenata u vodoravne šine.
  • Pila i brusni papir za brušenje dijelova.
  • Građevinski metar i olovka za crtanje oznake.
  • Pila za piljenje sa štusom za rezanje praznina. Stuslo je trebao osigurati da dijelovi budu glatki. Ako pri rezanju materijala koristite trokut s pravim kutom, to možete učiniti bez nepotrebnog inventara.

  Također u radu će trebati:

  • ljepilo za drvo;
  • vijci za drvo;
  • kit;
  • čelični uglovi;
  • mrlja ili boja;
  • lak.

  Sastavljanje podnožja ispod madraca

  Minimalna veličina dječjih madraca je 120 x 60 cm, a na temelju toga podnožje je izrađeno s malim dodatkom, sastavljeno je, kao i ostatak kreveta, od 2 bara, između kojih će biti postavljene poprečne letvice. Radi pouzdanosti baze, u sredini uzdužnih elemenata izrađeni su utori u koje će se umetnuti lamele.

  To je jedini dio krevetića gdje se mogu koristiti čvrste šupljine. Za fiksiranje tračnica nužno je koristiti stolno ljepilo. Kao dodatne stezaljke mogu se koristiti kratki vijci. Njihova duljina mora biti manja od širine šipke.

  Duljina uzdužnih elemenata postolja madraca ovisi o odabranoj shemi. Kod nekih dječjih kreveta njihova duljina odgovara stranama, fiksirane su na vertikalnim elementima leđa s dugim vijcima ili vijcima.

  U drugima, gdje je podloga postavljena na poprečne elemente naslona, ​​na svakoj strani se izrađuju odstupanja od 1,5–2 cm.

  Sklop naslona

  Oba leđa su ista. Između dviju šipki postavljene su montirane rešetke koje se sastoje od dva poprečna i nekoliko vertikalnih elemenata.

  U poprečnim gornjim i donjim debelim letvicama rupe se režu po veličini tračnica. Krajevi tračnica ožbukani ljepilom umetnuti su u utore. Donji i gornji elementi dobivene rešetke fiksirani su između šipki.

  Da bi konstrukcija bila čvrsta, drugi široki element postavljen je 5-10 cm ispod rešetke.

  Slično kao i rešetke na leđima, strane su sastavljene. Također su postavljeni na šipke koje služe kao noge kreveta za dijete. Ako namjeravate staviti kolijevku na kotače, onda prije pričvršćivanja strana, morate izbušiti rupu na dnu šipki. Nožice rotirajućih kotača bit će umetnute u njih. Drugi dizajn kotača namještaja pričvršćen je s dva vijka, ali oni su statični, samo voze ravno.

  Bojenje drvenih proizvoda

  Kada se završi montaža krevetića, ostaje mu dati potpuni izgled. Da biste to učinili, morate odlučiti kako se bojiti dječji krevetić i kako ga ukrasiti.

  Za bojenje je najbolje koristiti mrlju, jer je relativno sigurna za djetetovo tijelo nakon sušenja. Može biti različitih boja, ali jedna kvaliteta je nepromjenjiva - ne skriva, već naglašava teksturu i štiti drvo od truljenja.

  Unatoč činjenici da se mrlja dobro apsorbira, morat će pokriti površinu proizvoda u nekoliko faza kako bi postigla maksimalni učinak.

  Ovisno o vrsti mrlje koju koristite, ona može imati specifičan miris koji je teško riješiti. Stoga je bolje obavljati radove na otvorenom. Nakon obrade, krevet se treba lakirati, što će štititi drvo od vlage. Umjesto mrlje, možete koristiti akrilne i akrilne boje.

  Na videu: kako pokriti stablo.

  Također, kreveti će lijepom izgledu dati raznolik dekor. Gotovo sve se može koristiti kao što je, na primjer, trake, tekstil, itd. Ne ograničavajte maštu kako biste djetetu dali potpun, logičan i individualan izgled.

  Izvorni krevetići od drva

  Imajući vještine za rad na strojevima za obradu drveta, najjednostavniji krevet za dijete može se pretvoriti u remek-djelo. Ručno snimljena fotografija s dječjim krevetom pomoću CNC glodalice pokazuje da krevetić izrađen prema standardnoj shemi može postati unutarnja dekoracija.

  Nakon što ste odabrali višeslojni navoj za široke elemente kreveta, zahvaljujući računalnom programu, lako ga je ponoviti. Proizvodnja elemenata će trajati od 30 minuta do nekoliko sati, ovisno o složenosti uzorka.

  U usporedbi s vremenom koje su naši pradjedovi provodili majstorski držeći ručne alate, to je krajnja besmislica.

  Za kućne majstore koji imaju pri ruci samo električnu slagalicu, možete ponuditi da testirate njihovu snagu u ukrasu. Srce, djetelina trolist, zvono - najjednostavniji likovi, ali oni će biti prekrasan ukras jaslica.

  pisaća mašina

  Za stariju djecu, možete napraviti krevet u zamršenijem obliku. Primjerice, danas je vrlo popularan model u obliku pisaćeg stroja.

  Pomoću stroja za obradu drveta možete napraviti konture budućeg kreveta. Takav će automobil biti napravljen od nekoliko zasebnih dijelova:

  • Vanjski krajnji dio je odbojnik, prednja svjetla, rešetka.
  • Bočni elementi - kotači i bočne tračnice, oponašajući vrata automobila.
  • Jednostavno uzglavlje će biti ukrašeno drvenim spojlerom.

  Takav okvir mogu izgraditi očevi i djedovi, koji su dobri u razumijevanju suptilnosti ne samo u alatima za obradu drveta, nego iu automobilima. Učinite ovaj krevet udoban, tako da madrac ne puzi, pomoći će baza za madrac, instaliran ispod strane stroja.

  Ovaj oblik okvira pogodan je i za izradu krevetića vlastitim rukama s ladicama. U tom slučaju, baveći se obradom detalja, potrebno je izrezati dio sa strane koji će poslužiti kao prednji dio kutije. Okvir kliznog elementa najbolje je izrađen od drveta, a dno - svjetlo. Drvo (MDF ili iverica) može se koristiti za okvir i šperploča za dno.