Cijene danas samo

Za organizaciju gromobranske zaštite zgrada s mekim krovom, predlažemo korištenje praktičnog alata kojeg su razvili stručnjaci tvrtke Elmashprom LLC (datoteke u PDF-u, DWG):
Katalog 2017. Dio II Lightning. Praktični vodič. Gromobranska zaštita zgrada s kosim krovom.
Ovaj praktični vodič namijenjen je dizajnerima i instalaterima. To će biti korisno za programere. Ovaj priručnik obrađuje praktičnu uporabu gotovih proizvoda u sustavima zaštite od udara munje za zgrade i objekte s kosim krovom izrađenim od različitih materijala. Razmatran je detaljan dizajn gromobranske zaštite zgrada s različitim vrstama krovova. Prikazani su sklopovi vijaka strujnih vodova i vodiča za uzemljenje. Prikazana je nova tehnologija tvrtke Elmashprom doo na instalaciji uzemljenja uz korištenje električno vodljive grafitne masti i električno vodljive kompozicije.

Električno vodljivi sastav za uzemljenje uređaja

Tvrtka Elmashprom LLC (TM ELMAST) razvila je, testirala i patentirala električki vodljivi sastav, koji se zbog samo-ekspanzije kada se pomiješa s vodom i svojstava njegovih elemenata s visokom električnom vodljivošću, osigurava čvrsto prianjanje tla za uzemljivač tijekom 24 sata i omogućuje postizanje niskog stabilnog otpora rasprostiranju struje.

Koji su zahtjevi za zaštitu od munje i uzemljenje spremnika za naftu i naftne derivate?

Prema GOST-u 313285-2008 VERTIKALNI CILINDRIČNI CILINDRIČKI SPREMNICI ZA NAFTE I NAFTNE PROIZVODE zahtjevi za zaštitu od munje i uzemljenje navedeni su u Dodatku B / Preporučena / Oprema za siguran rad spremnika B.7 Zaštita od udara groma

B.7.1 Zaštita od udara munje - prema SO-153-34.21.122-2003 Upute o uređaju za zaštitu od udara munje u zgradama, objektima i komunikacijama. Ministarstvo energetike Rusije i / ili RD 34.21.122-87 Upute za ugradnju gromobranske zaštite zgrada i objekata. Ministarstvo energetike Rusije

Savjet 1: Kako šivati ​​duvet poklopac: master class

Sadržaj članka

 • Kako šivati ​​duvet poklopac: majstor klase
 • Kako šivati ​​ovalni stolnjak
 • Kako šivati ​​deku vlastitim rukama

rezanje

Neke vrste tkanina teže "sjesti" nakon vlaženja i sušenja. Stoga, prvo operite novu tkaninu, osušite je, glačajte i tek tada počnite šivati.

Odlučite o veličini budućeg proizvoda. Njegova širina ovisi o tome šiva li pola, dvostruko ili euro-varijanta. Duljina može biti proizvoljna. Poklopac od duvetova koji je napravljen rukama je dobar jer ga je lako napraviti nestandardnim, veličine koja vam je potrebna. Sada visoki muškarac neće se smrznuti, pokušavajući prikriti svoje pete. Budući da možete napraviti za njega stvar pravu duljinu.

Odlučivši se za mjerenja, uzmite platno. Tkanina dolazi u različitim širinama. Ako je uska, zašijte 2 posteljine zajedno. Sada je široka tkanina ili ušivena na pola. Recimo da napravite dvostruki pokrivač popluna, čija je veličina 180x210. Dakle, dužina vašeg platna mora biti 424 cm, a šav na dužoj strani i 454 cm, ako ga nosite kroz manju stranu.

Izrežite platno prema izračunatim standardima. Nemojte zaboraviti dodati na širinu od 4 cm na bočnim šavovima (2 cm svaki). Sada odlučite na koju će stranu deka proći. Ako se nalazi sa strane, poravnajte 2 rubova dobivenog pravokutnika. U primjeru je to strana od 180 cm, a zatim okrenite platno na prednju stranu. Presavijte ga gotovo na pola. Postavite gornji rub poklopca popluna preko dna tako da je 30 cm tkanine na vrhu. Jastučnice se izrađuju po istom principu.

Šivanje proizvoda s bočnim rupama

Šiti stranice proizvoda na prednjoj strani. Okrenite ga prema van, glačajte šav. Sada na pogrešnoj strani lijeve i desne strane, napravite još jedan šav širine 1 cm, što će rezultirati time da će se shovchik na prednjoj strani sakriti na pogrešnu stranu, neće mahati i ne mora se prevrnuti.

Isti princip šivati ​​2 komada tkanine, ako je rez na strani. U ovom preklapanju nije potrebno. Samo presavijte tkaninu na pola. Također napravite šavove najprije na licu, a zatim na pogrešnoj strani. U sredini desne strane ostavite razmak od 40 cm, kroz koji ćete navući pokrivač. Ovaj jaz je samo šav.

Poklopac popluna s rezom u sredini

Za šivanje duvet poklopca na starinski način, preklopite platno na pola na prednjoj strani. Označi u sredini gornjeg platna, gdje će biti rupa. Neka bude kvadratna, u obliku dijamanta ili okrugla. Promjer slike je 35-40 cm, a rubove rupe nosite kosom uloškom.

Ponovno sklopite tkaninu na pola. Otstrochite ga na lice, zatim na pogrešnu stranu, kao što je gore opisano. Okrenite proizvod kroz unutarnji otvor.

Kako šivati ​​duvet poklopac s rupom na strani: korak-po-korak upute

S vremena na vrijeme svaka domaćica pokušava ažurirati posteljinu. Stari postaje beskoristan, morate kupiti novi. Na policama trgovina možete pronaći veliki izbor posteljine za dječji krevet i king size bračni krevet. Boje i cijene su upečatljive.

Ako trebate ažurirati posteljinu, ali cijena vam se čini vrlo visoka, onda biste trebali razmisliti, možete li je sami zašiti?

Kako šivati ​​duvet poklopac s rupom na strani

Proizvođači posteljine kupcu nude setove različitih tkanina:

Pakirane su u šarenoj ambalaži koja je uključena u cijenu robe. Osim šarene ambalaže, cijena robe uključuje rad krojačice, plaćanje električne energije i druge troškove.

Ako kupite tkaninu i šivate pokrivač s vlastitim rukama, onda će to biti mnogo jeftinije od kupljenog analognog.

Zašto šivati ​​posteljinu

Prednost posteljine, prošivene vlastitim rukama, može se navesti po stavkama:

 1. Tkanina za krevet, možete odabrati boju i kvalitetu koju želite. Nije uvijek moguće točno procijeniti kvalitetu tkanine u kupljenom setu. Cijena ne znači uvijek kvalitetu.
 2. Ako sami šiješ set, možeš ga upotpuniti ne jednim, nego dva plahte. Broj jastučnica i duvet pokrivača u vašem setu može biti bilo što. To će ovisiti o vašim potrebama.
 3. Veličina ušivenog pribora savršeno će odgovarati vašim jastucima i pokrivaču. List, ovisno o madracu, može se izraditi na elastičnoj vrpci. Vrlo je teško kupiti kit strogo u veličini, pa čak i boju koju želite.
 4. Donje rublje napravljeno za krevet vlastitim rukama nije samo jeftinije, nego i bolje, jer ga nećete šivati ​​s pokvarenim nitima.
 5. Prednost duvet poklopca s bočnim otvaranjem je njegova upotreba na obje strane. To se ne može učiniti s pokrivačem s poplunom, koji ima okrugli ili pravokutni izrez na jednoj strani, kroz koji je prikladno ispuniti pokrivač.

Izbor tkanine

Da bi vam posteljina služila godinama, morate kupiti kvalitetnu tkaninu od 100% pamuka. Stručnjaci preporučuju za to da se debeli grubi platno, boje koje su vrlo različite.

Prilikom odabira tkanine, morate obratiti pozornost na indeks gustoće, koji bi trebao biti označen na naljepnici s rolnom tkanine. Pokazuje koliko je sirovina utrošeno na izradu jednog metra tkanine.

Ako vam se sviđa tkanina, čija je gustoća veća od 128 grama po kvadratnom metru, onda se taj materijal smatra vrijednim izrade posteljine iz nje.

Valja napomenuti da calico, koji je napravljen od organskog pamuka, ne može biti jeftin. No, krevet takvog materijala bit će ugodan na dodir i mekan. Za takvu udobnost morate iznijeti znatnu količinu novca.

Ako je obiteljski proračun ograničen, onda će polycotton biti alternativna opcija. Ova tkanina ima prirodna i sintetička vlakna; Ima glatku i sjajnu teksturu. Krevet od takve tkanine je izdržljiv i praktičan, ne skuplja se.

Policotton ima nedostatak - to je loša higroskopnost. Materijal ne upija vlagu, pa spavanje u krevetu ljeti nije jako ugodno.

Sve informacije o tkanini nalaze se na naljepnici. Stoga, prije kupnje morate pažljivo pročitati informacije o tkanini, kako ne bi kupili niskokvalitetne kineske varanje.

Ako ćete šivati ​​dječji krevet, onda tkanina trebate odabrati svijetle, zabavno. Poželjno je da su njezini likovi omiljeni crtić ili bajka.

Proračun tkanine za pokrivač

Da biste dobili pokrivač popluna u skladu s veličinom pokrivača, morate znati dimenzije samog pokrivača: njegovu širinu i duljinu.

Tako da nakon pranja pokrivač popluna ne postane mali, odabranu tkaninu treba oprati. On će se smanjiti, a proizvod od njega, nakon pranja, imat će iste dimenzije. Operite tkaninu prije rezanja kako biste je glačali.

Tkanina za pokrivač popluna bit će dvostruko veća od veličine pokrivača, jer pokrivač pokrivača mora sakriti unutarnji pokrivač. Za to se mora dodati 4–5 cm sa svake strane za naknadu za šav.

Na primjer: ako je pokrivač veličine 140x200 cm, onda će tkanina trebati: 14x2 + 10 = 290 cm Uzimajući u obzir da je širina tkanine za šivanje posteljine gotovo uvijek 220 cm.

Duvet Cover Tailoring

Obično se za takav proizvod uzima cijelo platno, a ako je izrezano na veličinu, to je samo na jednoj strani. Poklopac s poplunom s prorezom na strani smatra se najjednostavnijom i demokratskom opcijom. Ako je rez napravljen sa strane ruba, tada će njegova tehnologija obrade biti jednostavna. Ako je rub već izrezan, bočni rez se obrađuje šavom na rub s zatvorenim rezom.

Mjerenje, šivanje pokrivača je vrlo jednostavno. To se može učiniti na nekoliko načina.

Metoda broj 1.

U ovom majstorskom razredu sve je vrlo jednostavno:

 1. Preklopi tkaninu, po mogućnosti na pod. Postoje dva pravokutnika na veličini pokrivača, a na svakoj strani se dobiva doplatak za šav. Tako je i rezanje proizvoda. Oznaka se provjerava mjernom trakom, a tek nakon toga se dijelovi režu.
 2. Svaka stavka se zasebno obrađuje. Na svakoj strani je napravljen dvostruki rub od 0,5 cm, izglačan i prošiven. Veličina ruba ovisit će o gustoći tkanine. Što je tkanina jača i deblja, rub bi trebao biti veći (ne 0,5 cm, 1–1,5 cm).
 3. Gotovi dijelovi moraju biti iste veličine. Okreću se jedan prema drugome i šivaju. Prije toga obavezno napravite bočne oznake za rupu kroz koju će se umetnuti pokrivač. Osim toga, nije potrebno obraditi rupu, jer se oba dijela u cijelosti obrađuju po obodu.
 4. Na početku i na kraju linije morate napraviti bartacks tako da se linija ne proda.

Proizvod je spreman, ostaje da ispadne i napuni ga pokrivačem.

Postupak broj 2.

U ovoj radionici koristi se pojednostavljeni šav za donje rublje, ali je prilično jak.

 1. Dva komada tkanine prekrivaju se. Ako je komad tkanine jedan, ali veliki, onda ga samo treba saviti na pola.
 2. Oznaka duljine i širine pokrivača, plus dodatak za šav. Prije no što podignete škare i počnete odrezivati ​​višak, sve morate provjeriti nekoliko puta.
 3. S jedne strane, s bočne strane, napravljena je oznaka za rupu kroz koju će se umetnuti pokrivač. Linija se postavlja duž cijelog perimetra pokrivača, osim područja rezerviranog za rupu. Bartcksi se prave na početku i na kraju linije.
 4. Ako postoje izbočene niti - treba ih rezati.
 5. Dobiveni prazan list se okreće naopako. Pažljivo, rukama, ispravljen je šav, a drugi je položen blizu prvog šava. Ispostavilo se da je zahvaljujući drugom šavu sirovi rub skriven. Primjerice, ako je prvi šav načinjen na udaljenosti od 1 cm od ruba, tada drugi šav treba polagati s ruba na udaljenosti od 1,2–1,3 cm.
 6. Obrađuje se rupa na strani pokrivača. Bartcksi se izrađuju na početku i na kraju tako da se veličina rupe ne mijenja kada se pokrivač umetne u pokrivač.
 7. Proizvod je okrenut na lice, proglazhivaetsya i to je već moguće ispuniti duvet poklopac.

Korisni savjeti

Jastučnice i posteljina u posteljini se brže istroše od pokrivača. Vrijedi razmotriti mogućnost šivanja posteljine u kojoj će broj jastučnica i plahte biti dvostruko veći.

Rupa na strani pokrova popluna može se postaviti na nekoliko načina:

 • na munje;
 • na gumbima;
 • o vezama;
 • čičak;
 • ostaviti bez pričvršćivača.

Za šivanje posteljine morate odabrati jaku, novu nit. Dječji pokrivač pokrivača može se zašiti bilo kojom od predloženih metoda. Kako se šivaju poplunski pokrivači videa mogu se naći na internetu. Ako nije jasno iz opisa, onda je to jasno objašnjeno u videu.

zaključak

Šiti pokrivač s vlastitim rukama je vrlo jednostavan, samo trebate znati veličinu pokrivača. Za njega nisu potrebni posebni uzorci, linija je položena u ravnoj liniji.

Proizvod će biti jedinstven ako je tkanina za posteljinu prirodna, jake boje. To je izdržljiva tkanina za bojenje koja će osigurati dobar izgled proizvoda dugi niz godina.

Šivati ​​od nule!

Korak po korak upute. Od početnika do majstora.

Majstorski razred. Za šivanje pokrivača

Što je najvažnije kod šivanja posteljine? Naravno, to je izbor tkanine, pravilan izračun i rezanje, ali najvažnije je tehnološka obrada svih dijelova kompleta. I ovdje predajem majstorski tečaj: šivati ​​pokrivač na različite načine. U ovom članku razmatramo samo tehnologiju obrade pokrivača. Kako šivati ​​krevet u cijelosti možete pronaći ovdje. I u ovom članku predstavit ću tri načina tretiranja rezova u pokrivaču. Ne samo da možete čitati o tome, nego i vidjeti kako se šiva poplava.

1. Munja u posteljini

Danas je zatvarač u posteljini najtraženiji i najrelevantniji tip pribora za šivanje. Navikli smo da se rajsferšlus koristi u odjeći, torbama, cipelama i mnogim tehničkim i kućanskim predmetima, ali je posteljina s patentnim zatvaračem ušla u naše kuće relativno nedavno. Naravno, to je olakšan razvojem pribora za šivanje, pojavom nježnih najlonskih skrivenih zatvarača.

Munja u posteljini nije samo duvet pokrivač s patentnim zatvaračem, već može postojati i jastučnica s patentnim zatvaračem. Obrada u prvom iu drugom slučaju potpuno je slična.

Da biste umetnuli patentni zatvarač u duvet poklopac, morate promijeniti stopalo. Posebno stopalo s patentnim zatvaračem olakšat će postupak umetanja brave, budući da ima samo jednu stranu za spuštanje, koja bi trebala stajati na vezi s patentnim zatvaračem. Također možete koristiti stopalo za tajni zatvarač, ako ga imate.

Potpuno otvorite patentni zatvarač do linije za obilježavanje i šivajte bartacks do kraja. Onda učinite isto s druge strane. Važno je da se zatvarač ne kreće po platnima i da nema pristranosti. Zatvarač zatvarač. Spojite dva pokrivača s poklopcem ili dvostrukim ubodom, počevši od linije što bliže zatvaraču.

2. Kako šivati ​​pokrivač s pokrovom s rupom na boku

Najlakši i, rekao bih, demokratski izbor: šivati ​​pokrivač s pokrovom s rupom na boku. Ovdje ima mnogo prednosti: koriste se obje strane pokrivača, nema potrebe trošiti novac na patentni zatvarač, tehnološka obrada je pojednostavljena, posebna noga nije potrebna.

Obično se pokrivač popluna s cijelog platna, a ako odseče višak tkanine, to je samo na jednoj strani. bolje je izvršiti rez u pokrovu od poplava sa strane ruba, što pojednostavljuje tehnologiju obrade, inače ćete morati napraviti šav na rubu sa zatvorenim rezom.

Dakle, spojite dva platna s prvom linijom sa strane reza. Šivati ​​šavove s udubljenjima s obje strane reza do oznake s starim šavom uz rub ruba: širina šava je 1,0-1,5 cm. Položite platno licem prema dolje i otstrochit okvir na šav dodataka od 0,1-0,2 cm od unutarnjeg ruba, polaganje na šavovima mljevenje tucks za snagu šav (gledati video). Na kraju reda kako bi napravili jastuk.

Nakon obrade rez, ušiti drugi uzdužni presjek s dvostrukim šavom ili šavom. Završite šivanje poklopca popluna dvostrukim šavovima.

3. Kako zašiti duvet poklopac s rupom u sredini

Već desetljećima smo bili upoznati s pokrivačem s popločanim dijamantnim izrezom. Kako šivati ​​duvet poklopac s rupom u sredini?

Prvo morate napraviti oznaku za izrez: pronađite središte platna, označite željenu udaljenost duž osi, nacrtajte okvir. Unutar, označite paralelno s linijom za dopuštanje šava: 4-5cm. Zatim izrežite po drugoj liniji po sredini platna, napravite rezove u kutovima strogo ispod 45º, ne dosežući prvu liniju za 0,2 cm.

Izrezati iz dodatne tkanine (s unutarnjeg preklopa) 2 kvadrata jednaka dvostrukoj širini dopuštene plus dodatak za šav od 1,0 cm, na primjer: 4 + 4 + 1 = 9 ili 5 + 5 + 1 = 11 cm. Ovaj kvadratić dijagonalno na pola, dobivate 4 jednakokračna trokuta.

Presavijte svaki trokut s kosim rezom prednjih strana s gornjim dijelom pokrova popluna na uglovima reza, poravnavajući rezove i sredinu trokuta s kutom usjeka, i šav sa šavom od 0,5 cm.

Zatim poravnajte uglove, prekrijte doplatak za šav s dvije linije od strane šavova i ogulite 0,1 cm od oba ruba.

Dakle, završili smo s vama majstorski tečaj: šivajte pokrivač! Naučili smo kako pravilno šivati ​​duvet pokrivač, razmotrili smo tri vrste šivaće tehnologije: duvet poklopce s rupom u sredini, pokrivač s pokrovom s rupom na strani i pokrivač s patentnim zatvaračem.

Koju ste metodu odabrali? Zašto ti se više sviđao? Podijelite svoje mišljenje u komentarima.

Postavljajte pitanja. Ako je članak bio koristan, podijelite ga s prijateljima na društvenim mrežama, bit ću vam zahvalan. Pretplatom na vijesti nećete propustiti nove lekcije, kao i dobiti korisnu knjigu kao poklon “Šivaći stroj za kućnu uporabu”.

Kako napraviti prekrasan poplun

Police su prekrivene posteljinom, ali su standardne. Da biste ukrasili prostor jedinstvenim stvarima, trebali biste ih zašiti. Neovisna proizvodnja jamči kvalitetu proizvoda i sirovina od kojih se proizvodi. Kako šivati ​​duvet pokriće, oni ne znaju sve, tako da članak opisuje proces stvaranja.

Koje vrste postoje

Prema državnoj normi, sve pokrivače su podijeljene u dvije velike skupine:

 • s rezom u sredini;
 • s reznom stranom.

Prije nego što počnete stvarati novu stvar, morate odabrati materijal, konac, tip kopče, vrstu proizvoda. Napravite poplun poklopac će biti lakše ako nacrtati skicu na komad papira, koji označava veličinu, šav doplate, mjesto rez.

Prva skupina podijeljena je u dvije vrste:

 1. Sa četvrtastim dekolteom u sredini. Stranice kvadrata mogu biti smještene paralelno sa stranama proizvoda ili pod kutom od 45 stupnjeva;
 2. S pravokutnim utorom u sredini.

Druga skupina podijeljena je na sljedeće vrste pokrivača prema popisu mjesta:

 • na dugoj strani;
 • na kratkoj strani;
 • u središnjem dijelu.

Izbor vrste pričvršćivača ovisi o majstorici, njezinom iskustvu, osobnim preferencijama. Gumbi - klasik koji stari, ali dugo služe. Jednostavnije je šivati ​​pokrivač s patentnim zatvaračem nego što se čini, ali kopča mora biti skrivena iza tajnog uboda, tako da metalni dio ne ošteti bubanj tijekom pranja.

Što odabrati, izrezati na sredini ili sa strane

Mjesto utora na gotovom proizvodu određuje se prije početka proizvodnje. Deke za bebe mogu biti skrivene u kutiji sa središnjim izrezom. Tako će dijete lakše trenirati kako bi napravio krevet.

Za šivanje duvet poklopac za odrasle treba biti bočni utor, jer to pojednostavljuje korištenje. Kod ovog rasporeda, izrezivanje je manje vjerojatno da će pokrivač iskočiti iz poklopca. Lakše je šivati ​​tajne zip jastučiće na boku, dok će se u središnjem dijelu isticati.

Što tkanina i konac je bolje odabrati

Kvaliteta odabranog materijala ovisi o trajanju usluga. Savršeno čvrsto grubo platno koje se ne odbacuje i zadržava svoj oblik nakon brojnih ispiranja. Boje su odabrane prema dizajnu prostorije, prema želji vlasnika.

Svijetle materijale iz neispitanih tvrtki često bacaju, pa prije kupnje velikog rezanja, morate testirati kvalitetu na malom. Došavši kući, komad je umočen u vodu, a onda se na njega nasloni bijela tkanina. Boja otisaka i njihova zasićenost - pokazatelj kvalitete.

Za šivanje duvet poklopac iz segmenta željene duljine, širina je lakše nego sastaviti od malih komada. Frakcijska linija tkanine treba biti dužine. Smjer se može promijeniti ako je cilj spremiti sliku.

Prirodni materijali iz prvog pranja sjede, tako da nakon kupnje moraju biti natopljeni tako da nema gotovih pokrivača. Skupljanje u širini od 2 do 5 cm, duljine od 4 do 8 cm.

Lako je izračunati koliko tkanine trebate za jednostavni, dvostruki ili dječji pokrivač. Za to se mjeri pokrivač i na dobivene rezultate dodaju se 4-5 cm sa svake strane. To su doplatci za šavove.

Majstorski razred, pokrivač za krevet

Nezavisno šivanje pokrivača može se temeljiti na preporukama ovog majstorskog tečaja. Gotova stavka prikazana je gore na fotografiji.

Za posao će vam trebati:

 • tkanina dviju boja;
 • gumbe na platnenoj vrpci;
 • centimetar;
 • tkanje tkanine;
 • škare;
 • igle;
 • konac i igla.

Proizvod se sastoji od tri dijela. Omjer je 25, 50 i 25%.

Prije početka rada izmjerite pokrivač. Dobivenim dimenzijama dodajte 2 cm sa široke strane. Na dugoj strani dodaju se 3 cm, a ti dodatni centimetri potrebni su za šavove, bez kojih je nemoguće šivati ​​stvar.

Primjenjujući dva komada, prilagodite uzorak dodavanjem 1 cm šavu. Tako se materijal ne može pomicati tijekom šivanja, dva komada su pričvršćena paučinom, pažljivo zagrijavana željezom.

Okrećući se na pogrešnu stranu, označite mjesto šava iznad spoja topivim u vodi, a zatim nastavite šivati ​​pokrivač popluna prema naljepnici. Odrežite višak materijala i obradite rubove overlockom.

Sa strane na kojoj se planira rezati, savijte materijal na 1 cm i željezo. Zatim još 1 cm i opet tretiran željezom.

Na glačanim mjestima se stavlja traka s gumbima, zaključavanje igle. Za šivanje spojnih elemenata, vrijedi mijenjati stopicu na pisaćem stroju, budući da je debljina tkanine velika.

Nakon što ste izvršili iste korake s drugom tkaninom, nastavite s montažom proizvoda. Nakon što su se zatvorile s jedne strane, ostale tri su poravnale i fiksirale pinovima. Ušivena na prednjoj strani cijelog pokrivača.

Sada okrenite proizvod. Glačalo se nosi sa svim mjestima gdje je prošiveno, tako da se ne strše.

Šiti po obodu. Stavljajući pokrivač preko pokrivača, pričvrstite ga klinovima s 4 strane. Da bi se spriječilo otvaranje ukosnice, dobro je ranjeno trakom.

Sada okrenite proizvod zajedno s pokrivačem. Ovo je jednostavan način da nosite slučaj. Gumbi moraju biti zatvoreni.

Ovako izgleda utor. Uredno šiveni šavovi, malo strpljenja i pokrivača s rukavima spremni su.

Nakon što ste zatvorili gumbe, teško je pronaći s koje strane umetnuti pokrivač, jer je rip pažljivo skriven.

To je otkrilo kako šivati ​​pokrivače s poplunom s rupom na boku. Slijedite master class i uspjeti.

Jednostavnije je šivati ​​proizvod vlastitim rukama nego što se čini, jer je dovoljno biti strpljiv i točno ponoviti savjet. Pažljivo glačanje tkanine i zglobova pomoći će da se izbjegnu netočnosti, pogreške, krivine.

Kako šivati ​​pokrivač?

Svaka stvar ima rok trajanja, osobito za posteljinu. Svakako dođite kada su potrebna ažuriranja. U trgovinama uvijek postoji izbor, ali je mnogo ugodnije napraviti sve vlastitim rukama, a da ne spominjemo nisku cijenu i visoku kvalitetu.

Možda će se svi složiti da nam je posteljina vrlo intimna, ima posebnu energiju, jer s tim materijalom puno vremena provodimo. Zato pravite set vlastitim rukama, želite uživati ​​u svakom trenutku provedenom u krevetu, i opet očarati snove, kao u djetinjstvu.

Odabir tkanine

Postoje mnoge vrste tkanina, ali nisu sve prikladne za posteljinu. Kada dođemo u dućan, oči se razilaze: cijena, boja, kvaliteta, gustoća, mekoća, otpornost na bojenje, pa čak i automobil svojstava koje je teško razumjeti odabirom nečeg drugog. Da biste olakšali kupnju, odaberite glavne vrste tkanina koje se najčešće koriste u radu:

Svila izgleda skupo i skupo, zahtijevaju pažljivu brigu, ali nevjerojatno privlačna i rafinirana. Plahte su uvijek ugodno hladne, a tijelo zakopano u mekoću i lagano skliznulo iz bilo kojeg dodira. Japanska svila smatra se najelitnijom, ali se umjetni materijal često nalazi na policama supermarketa. Vanjske sličnosti izražene su briljantno, trošak je znatno niži, a skrb je mnogo lakša. Ali inače je daleko od izvornika.

Lan je dosta gust, ima bakteriološka svojstva, zadržava toplinu u hladnom vremenu i ne dopušta da se temperatura podigne ljeti. Dokazano je da se svijetle boje čuvaju dugo vremena, a vremenom se kruta struktura omekšava. Nakon pranja, važno je da ne ostavite da se lanene stvari suše dulje vrijeme, preporučljivo je da ih uklonite malo vlažne, pažljivo savijte ili peglate kako biste izbjegli prekomjerne modrice.

Naš izbor će pasti na pamučno platno. Od toga se posteljina najčešće proizvodi, zbog svoje jeftinosti i trajnosti, tako su česte. Kao preporuku možete ponuditi nekoliko vrsta pamuka.

 • Satin - najtrajniji, sposoban preživjeti do 400 ispiranja. Može nalikovati svili zbog svoje sjajne i implicitno sjajne površine.
 • Perkal pogodan za jastučnice. Visoka gustoća neće dopustiti da perje ili dolje puzi van.
 • Gruba haljina iz prilično gustih jeftinih niti, zbog tog osjećaja dodira ostavlja mnogo da se poželi.
 • Chintz - mekan u usporedbi s drugima. Loša strana je u tome što zadržava loš oblik.

Izračunajte količinu tekstila

Radi jasnoće, uzmemo u obzir dimenzije koje se obično koriste za izradu pokrivača od pola popluna, za novorođenče i omotnicu.

Za prvu je duljinu 4 m 40 cm s rasponom od 150 cm.

Za šivanje omotnice za bebe, možete uzeti 100x100 ili 90x90 cm tekstila.

Standardizirani prostor u dječjem krevetiću je 120x60 cm, au trgovinama se kompleti prodaju s potpuno različitim veličinama, što upućuje na zaključak da je mnogo lakše sami napraviti set kako bi se riješili rasipanja novca i naknadnog razočaranja.

Gornji podaci su približni. Ako želite točnije vrijednosti, uzmite pokrov za koji šivate i izmjerite ga gore i dolje. Možete koristiti ravnalo ili traku centimetra.

Važno je odvojiti područje na kojem će se pojaviti šavovi, za to ostaviti oko 4-5 cm sa strane, a ako odlučite dodati element za pričvršćivanje, udaljenost će se povećati na 7 cm.

Korak po korak upute za rezanje i šivanje

Ako se odlučite postaviti sebi cilj vlastitim rukama da pravilno šivaju pokrivač popluna, ne biste trebali pohađati nastavu, majstorske tečajeve, možete sve raditi kod kuće, promatrajući urednost šavova, uzimajući u obzir ispravne izračunate podatke.

S rezom u sredini

Možda svatko od djetinjstva poznaje dijamant usred pokrivača. Nije tako teško napraviti tako divnu uspomenu ako slijedite upute korak po korak.

Prvo odredite položaj izreza: ocrtamo prostor u jezgri platna i ocrtamo romb. Unutar ostavljamo dopuštenje za šav oko 4,5 cm, uzduž ove linije izrezujemo središnju figuru. Pokušajte rezati uglove bez dodirivanja dna crte. Održavajte udaljenost od 0,2 cm, a kut rezanja - 45 stupnjeva.

Trebat će nam nova tkanina. Iz njega izrežemo dva kvadrata, koji bi trebali biti dvostruko veći od dopuštenog, a 1 cm za budući položaj šava također se uzima u obzir. Dobivamo četiri trokuta s jednakim bokovima, rezanjem kvadrata na pola. Presavijamo svaki kvadrat od prednjeg prema kutovima na vratu. Pažljivo nanesite kosi rez i gornji dio. Sve smo popravili različitim šavovima: u kutnom dijelu 0,3 cm, ostatak 0,5 cm.

Ispravite kutove, ostavljajući zalihe s unutarnje strane. Ušij 0,1 cm duž dva ruba.

Posao je gotov, stvar ostaje mala: oprati, peglati i uživati ​​u konačnom rezultatu.

S rupom na dnu ili sa strane

Ovaj tip se smatra jednim od najjednostavnijih za proizvodnju. Najčešće se uzima veliki komad materijala, višak se odvaja samo s jednog ruba. Ako odrezujete nepotrebno od centra, posao će se dodavati nekoliko sati. Rez uz rub dodatno pojednostavljuje obradu.

Tekstil raspadamo na ravnoj površini, s obzirom na razmjeru prekrivača, označavamo pravokutnik, a zatim nacrtamo drugi. Na svakom rubu ostavite 4 cm dopuštenja, a nakon provjere pomoću ravnala potrebno je izrezati dijelove i obraditi ih. Potrebno je pritisnuti dvostruki rub na pola centimetra sa svih strana, a zatim ga utisnuti na pisaćem stroju. Ako je struktura vrlo gusta, možete uzeti centimetar i više.

Usporedite kuhane polovice. Moraju biti identične. Prije pričvršćivanja presavijenih dijelova na prednju stranu, potrebno je na strani označiti prolaz kroz koji treba umetati pokrivač.

Ne zaboravite popraviti crtu. To se radi na početku i na kraju tako da se niti čvrsto drže i ne lome. Možete se sigurno okrenuti naopačke, sve je spremno!

button-down

Ovaj mount je vrlo povoljno, jer kada koristite deka neće stalno ispasti.

Za početak pripremite pokrivač s pokrovom s rupom na dnu. Slijedite gornje upute, samo donja strana, gdje će biti petlje, ne mora se obraditi.

Na dnu označavamo crtu koja se proteže duž donjeg ruba na udaljenosti od 6 cm, iz koje crpimo okomite segmente koji označavaju granice budućih tipki, jednake 1/3 duljine poklopca. Proizvod se preklapa s podnom širinom, postavlja se sredina, a odatle počinje označavati svakih 30 cm.

Mi šijemo označene okomite linije, a ove vertikalne segmente brišemo s raznobojnim nitima. Od njih ostavljamo mjesto od jednog centimetra. U nastavku se nalazi crta pisaćeg stroja. Od njega odstupamo 2 cm i ocrtavamo paralelu. Važno je ukloniti nepotrebnu materiju, gdje se nalazi strojna linija, ne zaboravljajući odgoditi mjesto rezervirano za šavove, u pravilu, 2 cm.

Sada napravite usjek u kutovima, koristite oštru oštricu ili škare. Udubljenja na platnu se režu na 0,7 cm, izvlače se dodatne niti, koje su prethodno korištene za pričvršćivanje pričvršćivača, a slobodni rub povučen na gumbe je savijen 2 cm, a zatim opet na isti iznos.

Slične akcije rade iu drugoj polovici. Na obje strane nalaze se neobrađena područja. Za njih koristimo šav u zavoju. Nakon spajanja kopče i praznih sjedala, koja su prethodno bila dopuštena, dvostruki šavovi. Ne zaboravimo obraditi preostale dijelove u cik-cak.

Konačno ravno! Imamo dvije pripremljene strane, na jednoj od kojih navodimo petlje, as druge postavljamo gumbe.

Savjet: tijekom pranja proizvoda preporučljivo je okrenuti ga prema van.

Kako šivati ​​patentni zatvarač?

Mnogi ljudi više vole kukastu zmiju. Nema potrebe navlačiti svaki gumb u rupu, samo povucite psa! Osim toga, gumbi mogu uzrokovati nelagodu tijekom spavanja, a ako su loše fiksirani, stvara se prijetnja maloj djeci.

Kada kupujete patentni zatvarač, bolje je dati prednost mekoj, plastičnoj, laganoj tvari, primjerice plastici. Iron runner će služiti mnogo dulje nego od jeftinijeg materijala.

Proizvod mora biti pripremljen: krajnje je neophodno obraditi, slojeve tkanine složiti zajedno s licem jedan prema drugome. Koristeći olovku ili komad sapuna, nanesite oznaku koja označava budući raspored mehanizma.

Ne zaboravite uzeti u obzir udaljenost za doplatak - 4 cm.Ova je brojka pogodna za standardnu ​​rasvjetu, ali ako je manje ili više, tu činjenicu treba uzeti u obzir, povući se na drugu vrijednost.

Pomaknite platno, slijedeći navedenu liniju. I izglačana 4 cm, prethodno presavijena na pola duljine. Pokazuje se da je širina pregiba 2 cm. Molimo obratite pozornost da se preklopljeni gornji dio podudara s kremastim bodom.

Uzmite igle i pričvrstite ih uz pomoć mehanizma za pričvršćivanje na zavoj od dva centimetra, ali ne dodirujte ono na čemu leži krivina! Zatim uzmite patentni zatvarač i učinite isto s drugom polovicom.

Nežno sprijeda sprijeda, promatrajući 2,5 cm od zavoja. Pričvrstite ubod okomitim šavovima na početku i na kraju.

Kako šivati ​​posteljinu 1,5 spavaća soba to učiniti sami (upute korak po korak)

Pozdrav svima na mom blogu!
Da budem iskren, stvarno volim spavati!
A ti?
Mislim da sam ja jedini, jer nijedna normalna osoba ne može živjeti bez sna, to je naša prirodna potreba.
Međutim, kako bi spavanje bilo snažno i slatko - slatko, potrebno je što češće mijenjati posteljinu, tako da je uvijek svježa i čista. To je jedna od tajni zdravog sna.

Tako sam danas pripremio majstorsku radionicu korak po korak o izradi posteljine vlastitim rukama kod kuće.

Mislim da će mi ovaj majstorski tečaj biti koristan više puta, jer smo skloni zaboraviti neke trenutke, tako da će detaljna uputnica s opisom biti dobar podsjetnik.

A ako ste u potrazi i za vodičem za izradu plahte, jastučnica i pokrivača, onda se spustite dolje i prijeđite na posao!

Šivanje će mi biti 1,5 posteljina, ali princip krojenja je prikladan za 2 spavaće sobe i 1 spavaću sobu, mijenjaju se samo veličine, a sve ostalo radi slično.

Što je potrebno:

 • Materijal, imam grubu kapicu od 2 boje zig zagy 5,5 metara i zvjezdice 4 metra širine za oba 1,5 metara.
 • Tema koja odgovara
 • škare
 • Mjerenje trake
 • Šivaći stroj
 • igle

Važno je! Prije šivanja tkanina se mora oprati, jer se uglavnom koriste prirodni materijali koji se skupljaju.
I bit će šteta ako će gotovi proizvod nakon pranja biti mali. Stoga je bolje posaditi tkaninu prije šivanja, a ne poslije.

Kako brzo i bez šivanja sašiti listove

Nakon pranja, tkanina se mora osušiti, glačati i zatim nastaviti s rezanjem.
Prije svega, predlažem da počnete s listom.
Izmjerite dimenzije vašeg kreveta, dodajte 1,5 cm dopuštenog šava na obje strane na ove veličine i odrežite ih.
Za plahte smo rezali samo duljinu, standardna duljina je 200 cm, uzela sam malo više od 2,20 m. To već imam uz doplatke. Širina je fiksna 1,5 m. I uz rubove širine nalazi se rub koji se ne može obraditi, već ostaviti.

Rubovi listova obrađeni su šavom na rubu zatvorenog kroja.

Preklopite unutarnji sloj 0,5 cm, vanjski 0,7 - 1 cm.

Općenito, list se može zašiti doslovno za 5 minuta, ovdje se ne bi smjelo pojaviti poteškoće.

Jastuci na jastucima 70 * 70 i 40 * 40 s ventilom (opis uzorka sa shemom)

Takav je okvirni izračun potrošnje tkanine za jastučnicu s ventilom 70 * 70.

Preostalu tkaninu iz plahta, preklopila sam na pola i izrezala na dva identična komada, koji su dovoljni za dvije jastučnice.

Izrezao sam gornji i donji dio jastučnice šavom na rub s zatvorenim dijelom.

Kako napraviti dvostruki reverzibilni šav (francuski) za posteljinu

Okrećemo naše praznine licem prema gore, ventil bi trebao biti unutra. Izjednačite sve rubove tako da nema posjekotina, za praktičnost možete sjeckati sve igle.

Bočne strane brusimo 0,4 cm od ruba.

Sada ugasi jastučnicu

A mi šivati ​​strane iz leđa na 0,7 - 1 cm od ruba

Prvi šav je unutra, jer ga drugi zapečati.
Ovaj šav je vrlo izdržljiv i estetski.

Pažljivo se dobiva izvana i iznutra.

Kako šivati ​​duvet pokriti s rupom dno korak po korak upute

Prije otvaranja preporučujem mjerenje pokrivača za koji želite šivati ​​pokrivač, jer će pokrivači biti različiti za svakoga.

Širina tkanine je 1,5 m, a dužina je 5,5 m. S ove duljine moram odrezati 2e duljinu pokrivača + dodatak za šav od 3-4 cm.

Preporučujem šivati ​​pokrivač pokrivača s istim platnenim šavom kao jastučnice.
Spuštam 4 metra na pola.
Najprije izjednačimo bočne dijelove uz rub i ušijemo ih oko 4 cm od ruba.

Zatim na pogrešnoj strani šavova na 0,7 cm. s ruba.

Kada se bočni šavovi obrade, nastavljamo do rupe za pokrivač.
Da biste to učinili, preklopite poplun na pola po dužini, označite sredinu i odvojite 25 cm od njega u oba smjera.

Odrezao sam ta mjesta iglama, između njih će biti 50 cm ulazni pokrivač.

Sada je potrebno udvostručiti udaljenost od ruba do tih igala, ali ne i hvatanje uglova, šivanje samo od druge linije do igle. S jedne i druge strane iste.
Teško ih je opisati, ali više fotografija koje će vam pomoći.

Ovdje je pin već uklonjen, ali crta pokazuje gdje se završava.

Kutovi su se malo smanjili, tako da nije bilo previše i bilo je lakše okrenuti kutove.

Sama rupa je obrađena šavom na rubu sa zatvorenim rezom. Za praktičnost, bolje je pomesti niti.

Stitch na pisaćem stroju

Na stranicama rupe na obje strane potrebno je dati ojačanu liniju, tj. bljeskati naprijed-natrag nekoliko puta, tako da se na tim mjestima linija ne bi slomila.

Ovdje možete vidjeti bolju ojačanu liniju.

Male ukrasne jastuke 40 * 40 ušivene su potpuno jednako kao i velike, samo su različite veličine.
Opet, važno je izmjeriti svaki pojedini jastuk, na primjer, moji jastuci idu 40 * 38 nije sasvim ravno, tako da sam napravio nekoliko cm manje.
Nije ga teško sami izračunati dvaput 40 + 10 cm po ventilu + 3 cm po rubu = 93 cm - to je dužina, širina 40 + 3 cm po rubu = 43.
Nešto kao što je ovo moglo raditi za vas, pod uvjetom da su dimenzije točne 40 * 40.
Imam ih malo manje.

O krojenje jastuci neće se ponoviti, princip, vidi gore.

Takav gotov krevet je ispao!
Po mom mišljenju samo super)

Moja kći je također vrlo sretna, sada je zadovoljstvo odmarati se.

Jeste li voljeli majstorski tečaj? napiši ispod u komentarima ili ga podijeli na društvenim mrežama! Bit će mi drago)

LiveInternetLiveInternet

-Tagovi

-kategorije

 • Tradicionalna medicina (1206) t
 • Upravljački programi (108)
 • Sve za djecu (437) t
 • Sve za upis u dnevnik (505)
 • MAKE VIDEO (33)
 • blef titler (2)
 • Programi (11)
 • Lekcije iz producenta (19)
 • DOMAĆINSTVO (8411)
 • Pileća jela. (392)
 • Mesna jela. (477)
 • Jela od povrća (559) t
 • Riblja jela. (399)
 • Kućanstvo (339)
 • Pečenje (422)
 • Ukras. (84)
 • Kuhanje u laganom štednjaku (6)
 • Vikendica (1327)
 • Desert i pića. (461)
 • Doručak (123)
 • Pripreme za budućnost. (713)
 • Predjela i salate (888)
 • COOKING-all (487)
 • Prva jela. (200)
 • Pite, pecivo, palačinke (397) t
 • Pizza. (198)
 • Rukavice (pletene) (366) t
 • Šivanje (šivanje) (479) t
 • Savjeti (398)
 • Umaci. (107)
 • Torte (127) t
 • Život u mirovini (305)
 • RAČUNALO, INTERNET (389)
 • Softver (378) t
 • LJEPOTA I ZDRAVLJE. (3171)
 • Oči (183)
 • Joga i ostale djelatnosti (432) t
 • Narodni recepti. (1246)
 • Njega lica (656) t
 • Smršavite! (297)
 • RAD S SLIKAMA (98)
 • Slike u PGN-u (15)
 • Online uređivači (18)
 • Urednici, softver (22) t
 • Tekstovi (9)
 • Pozadine, sličice itd. (24)
 • Kreativnost. (4106)
 • Decoupage (70)
 • Umetnik novaka (3)
 • Izrada videozapisa (1)
 • Slikarstvo (864)
 • Glazba (662)
 • Razglednice (114)
 • Rad s kuglicama (41)
 • Pripremamo sapun, itd. (320)
 • Pjesme i citati, aforizmi. (746)
 • fotografija. (660)
 • photoshop (333)
 • Photoshop (175)
 • Ja sam fotograf (86)
 • Faune. (791)
 • Životinje (451)
 • Podvodni svijet (141)
 • FLORA. (1357)
 • Priroda (600)
 • Cvijeće, cvijeće u zatvorenom. (746)
 • OVO JE ZANIMLJIVO. (3644)
 • Audioknjige, knjige za čitanje (259) t
 • Videozapisi (196)
 • Virtualna putovanja širom svijeta. (745)
 • ŽZL (316)
 • Povijest. (301)
 • Romantika (66)
 • Muzeji (131)
 • Odnosi (104)
 • Pravoslavlje. (407)
 • Psihologija (407)
 • Gledanje filma. (219)

-citati

Forshmak - univerzalna užina! Samo najbolji recepti! Mljeveno meso.

Ribnjak za veličinu vrta XS Sanjate li o ribnjaku na mjestu, a nema dovoljno prostora? Ne brinite! Kam.

Izuzetno korisna vitaminska začina! Nema kečapa i umaka iz supermarketa.

-glazba

-vijesti

-Uvijek pri ruci

-

-nepoznat

-Pretraživanje po dnevniku

-Pretplatite se e-poštom

-interesi

-statistika

KAKO PRAVILNO POVEZATI UDOBNI VRATAC S VLASTITIM RUKAMA. MASTER - KLASA C FOTO

Mnogi ljudi poznaju situaciju kada, tijekom nemirnog sna s rukom ili nogom, uđete u rupu pokrivača pokrivača dizajniranog za ispunjavanje pokrivača. Da biste izbjegli ovu neugodnost, nudimo šivanje udoban pokrivač duvet vlastitim rukama - s utorom ispod deke u šav na donjem dijelu proizvoda. Osim toga, možete pružiti zatvarač prorez tipke ili gumbe. Danas ćete u našem majstorskom tečaju naučiti kako pravilno šivati ​​duvet pokrivač.

Naravno, u dućanu se može kupiti i pokrivač, na primjer kupimo ogrtače, pokrivače, jastuke ili pokrivače. Uostalom, sada na internetu je ogroman raspon bilo koje robe. Neki dan sam odlučio kupiti muški ogrtač. Bilo je dovoljno samo upisati tražilicu - mušku internetsku kupaću ogrtače, a ispred mene se razvio nevjerojatan katalog haljina različitih stilova i boja. Ogrtač za muža povodom blagdana kupljen je odmah, ali pokrivač je htio sam zašiti. Štoviše, tkanina na polici dugo čeka na njezinu uporabu.

Dakle, da bismo pravilno šivali pokrivač za duvet, izračunali smo količinu materijala za pokrivač:
Trebamo platno. Potrebnu količinu izračunavamo na sljedeći način: ovisno o širini tkanine kupujemo dvije duljine ili dvije širine pokrivača plus 10-15 cm za šavove, debljinu pokrivača i skupljanje nakon pranja. Na primjer, imamo pokrivač 200x140 cm i tkaninu širine 220 cm. Kupujemo 140x2 + 10 = 290 cm ili 2,9 - 2,95 m tkanine. Najpraktičniji materijal za posteljinu je grubo platno: gusta, izdržljiva, dobro očuvana boja s ponovljenim pranjem na temperaturi vode do 40 ° C.

Savjet: prije rezanja tkanine, može se prethodno namočiti u toplu vodu ili oprati u automatima u osjetljivom načinu rada i osušiti. Dakle, tkanina će se već smanjiti, eliminirajući potrebu da pogodite koliko trebate “baciti” centimetre prilikom rezanja - u nadi da će se tkanina povući.

Kako šivati ​​udoban duvet pokriti vlastitim rukama. Majstorski razred

Dakle, nastavite s rezanjem tkanina i proizvoda za šivanje

1. Presavija tkaninu zajedno i izravnava. Za praktičnost, sve se to može učiniti na podu. Preko tkanine blizu njezina pregiba stavimo pokrivač za koji šivamo pokrivač. Sada dodajte 1,5-2 cm u stranu i u gornjem dijelu pokrivača za slobodu "fit". Ako je pokrivač vrlo debeo, onda možete dodati po 2-2.5 cm, a olovkom označite crtu. Kašnjenja.

2. Stavljajući još 2,5 cm od crte u smjeru rezanja, obrisemo i odrežemo višak tkanine (ako postoji).

3. Na gornjoj polovici tkanine povucite od 0,7 cm šava na stranu reza, odrežite višak tkanine.

Tako bi trebalo ispasti: donji dio tkanine strši oko 1,8 cm ispod gornje.

Dno tkanine, okreće se, savijamo do vrha, glačamo.

Onda opet ugurati.

4. Sada nam ostaje da obradimo donji rez proizvoda, ostavljajući rupu u njoj kako bi ispunio pokrivač. To se može učiniti na dva načina:

ostavite razmak od 40-45 cm u sredini kriška (za jedno i polupaljeno pokrivač utor može biti manji, za dvostruki ili deblji - više). Rubovi na desnoj i lijevoj strani proreza tretiraju se kao što je opisano u odjeljku 3. t Otvorite proreze utora za dvostruki rub.

 • Donji rez proizvoda može se presaviti i obraditi kao jastučnica, ostavljajući rupu ispod pokrivača koja nije izgrađena. Tako da pokrivač vjerojatno ne izlazi iz utora za vrijeme njegove uporabe, možete šivati ​​bilo gumbe (pomesti preko jedne petlje petlje ispod njih), ili obične skrivene gumbe.


5. Okrenite gotov proizvod na prednju stranu, glačajte i umetnite pokrivač unutra.

Mi šivamo posteljinu vlastitim rukama: sve o tome kako odabrati tkaninu, napraviti rezanje i krojenje

Mnoge rukavice se pitaju kako šivati ​​posteljinu, što je idealno za krevet, posteljinu i stil spavaće sobe. Osim toga, donje rublje mora biti estetski atraktivno i ugodno na dodir, jer će kvaliteta sna ovisiti o tome.

Kao što praksa pokazuje, šivati ​​posteljinu vlastitim rukama nije tako teško. Malo strpljenja, šivaći stroj, pravilno odabrana tkanina i preporuke za krojenje ukrašavaju krevet izuzetnim i ekskluzivnim setom posteljine izrađenim vlastitim rukama. I kako će se srodnici, rođaci i prijatelji diviti sličnom poklonu!

Što tkanina je najbolje za posteljinu

Najbolji materijal za posteljinu je organski pamuk. Vrlo je praktičan, lako se pere, ne deformira i ne izglađuje bez problema. Pamučne tkanine ne uzrokuju alergijske reakcije, neutralne su na statički elektricitet, osiguravaju maksimalnu taktilnu udobnost. Postoji nekoliko vrsta tih tkanina koje se razlikuju po gustoći.

Chintz je tanak, lagan i ugodan materijal na dodir, koji se razlikuje u različitim bojama i niskoj cijeni. Jedini nedostatak je njegova krhkost.

Calico je gusta tkanina koja s vremenom postaje meka, bez gubitka snage. Različite boje i otisci na ovom materijalu tijekom vremena ne blijede.

Flanel je mekan, topao, ugodan na dodir materijal koji se najčešće koristi za dječju posteljinu. Flanel posteljina u hladnoj sezoni ne samo da ukrašava krevet, već i zagrijava njegove vlasnike.

Satin je lagana, mekana i vrlo izdržljiva tkanina. Cijena ovog materijala je prilično visoka, ali opravdana dugim vijekom trajanja.

Prirodna posteljina i svila također su savršene za šivanje posteljine.

Lyon - gust, skup i izdržljiv materijal. Lanene tkanine su slabo obojene, stoga su predstavljene u malom asortimanu boja.

Svila je luksuzna, glatka tkanina koja je, unatoč gracioznom izgledu, prilično izdržljiva i trajat će jako dugo. Raznovrsne boje omogućit će vam šivanje sjajne posteljine za svačiji ukus.

Za šivanje posteljine trebat će izdržljiva, kvalitetna nit. Bolje je dati prednost sintetičkim nitima od 100% poliestera, čija debljina mora biti odabrana u skladu s gustoćom tkanine. Br. 60 preporučuje se za tanke materijale i svilu, a br. 40 za deblje tkanine.

Kako napraviti ispravan izračun i izrezati tkaninu

Za šivanje posteljine vlastitim rukama, najprije morate pravilno izračunati potrebnu količinu tkanine, s obzirom na njezino skupljanje i dodatak šavovima. Da biste to učinili, najprije morate odrediti širinu i duljinu lima, pokrivač i jastučnice, a zatim te dimenzije staviti na sličicu uzorka.

Najlakši način da to učinite je pomoću formula za izračunavanje za svaku stavku koja je uključena u skup posteljine.
Ukupna količina tkanine bit će jednaka zbroju duljina pokrivača, pokrivača i jedne jastučnice.

Važno je! Kada kupujete prirodnu pamučnu tkaninu za šivanje posteljine, razmislite o početnom skupljanju u količini od 4-5 cm po dužini od 1 metra.

Najbolje je kupiti tkaninu širine 2m 20cm, jer je pogodna za proizvodnju posteljine bilo koje veličine. Novi se materijal mora dobro oprati i glačati kako bi se smanjio.

Zatim možete početi s rezanjem posteljice na prethodno uklonjene dimenzije. Na rubnoj strani materijala potrebno je napraviti oznaku (isto kao i na crtežu uzorka) i izrezati je u praznine.

Posteljina

Veličina listova.
Duljina = duljina madraca + 10cm (zavoja) + 5cm (doplatak za šav)
Širina = širina madraca + (visina madraca) x 2 + 30-40cm (nasloni) + 5cm (doplatak za šav)

Duvet Cover

Veličina pokrivača.
Duljina = duljina deke + 5 cm (doplatak za šav)
Širina = širina pokrivača + 5 cm (doplatak za šav)

Slučaj jastuka

Veličina jastučnice.
Duljina = (duljina jastuka) x 2 + 20-30 cm (ventil) + 5 cm (doplatak za šav)
Širina = širina jastuka + 5cm (doplatak za šav)

Kako šivati ​​posteljinu vlastitim rukama

Standardna tehnologija šivanja posteljine koristi se za izradu setova bilo koje veličine i sastoji se od tri faze:

 • krojenje listova;
 • krojenje pokrivača;
 • krojenje jastučnica.

Plahte su najlakše napraviti komad posteljine. Njeno krojenje odvija se u sljedećem redoslijedu:

 1. Savijte tkaninu po obodu obratka dva puta 1,5 cm i pomičite.
 2. Povlači se od pregiba od 0,2 cm i pristochit.

Šivanje pokrivača je mnogo složenije od plahti. Ovdje je bolje slijediti sljedeće preporuke:

 • postavite radni komad na pola širine lica prema unutra;
 • na jednoj od krajnjih strana označite rupu u koju će se umetnuti pokrivač;
 • povući se s ruba od 2 cm i spojiti stranice pokrivača pokrivača s oznakama rupe;
 • ugurati rubove rupe 2 puta i pričvrstiti, odmaknuti od ruba 0,2 cm;
 • glačajte šavove, iskrivite pokrivač i ponovno glačajte rubove;
 • prošiti komad (osim rupe) po cijelom perimetru, povlačeći se s ruba 0,7 cm.

Izrada jastučnice je najteži korak u šivanju seta posteljine, što treba učiniti u sljedećem redoslijedu:

 • savijte gornji i donji uski rub dva puta i šivajte na udaljenosti od 0,2 cm od savijanja;
 • položiti tkaninu tako da se ventil nalazi između gornjeg i donjeg sloja;
 • prošiti obje strane izratka, povlačeći se od ruba od 0,3 cm;
 • okrenite jastuk na pogrešnu stranu;
 • šivati ​​obje strane na udaljenosti od 0,5 cm od ruba;
 • odvrnite na prednjoj strani i glačajte.

Koristeći takav algoritam, šivanje posteljine omogućit će vam da uživate u kreativnom procesu i napravite ekskluzivni set bilo koje veličine.

Kako šivati ​​posteljinu za jednu osobu

Za šivanje posteljine vlastitim rukama na jednom krevetu, potrebno je izmjeriti dužinu i širinu madraca, pokrivača i jastuka, a zatim, koristeći gornje formule, izračunati potrebnu količinu tkanine.

Također možete napraviti standardnu ​​veličinu donjeg rublja. Jednosobni apartman uključuje:
• list - 2m x 1.10m;
• poplun - 2m x 1,35m;
• dvije jastučnice - 0,7m x 0,5m.

Kako šivati ​​jedan i pol rublja

Šivanje posteljine za queen size krevet se ne razlikuje od izrade jednog seta i izvodi se u istom nizu.

Garnitura polupropusnog platna sastoji se od:
• plahte - 2m x 1,5m;
• pokrivač - 2.2 m x 1.6 m;
• dvije jastučnice - 0,7m x 0,5m.

Kako šivati ​​posteljinu

Dupla posteljina je, naravno, malo teže za šivanje nego setovi za uske krevete. Teškoća leži u činjenici da su praznine velike, što stvara neugodnosti u radu. Osim toga, posao će trajati mnogo više vremena. Naravno, prije šivanja posteljine, morate izmjeriti veličinu svake stavke i izračunati količinu tkanine.

Također možete napraviti standardni dvosobni set, koji uključuje:

 • list - 2,1 mx 1,75 m;
 • duvet pokrov - 2,1 mx 1,8 m;
 • par jastučnica - 0,7 mx 0,7 m.

Kako šivati ​​posteljinu euro

Tehnika izračunavanja tkanine i šivanje posteljine euro veličina je ista kao i za set za standardni bračni krevet. Jedina razlika je u veličini pokrivača i plahte.

Euro-donje rublje ima sljedeće dimenzije:

 • list - 2,4 mx 2 m;
 • pokrivač od popluna - 2,2 mx 2 m;
 • jastučnice - 0,7 mx 0,5 m.

Posteljina, ručno ušivena, nadmašuje svaki set kupljen u trgovini u eleganciji i šik. Savršena je veličina za krevet, deku i jastuke. Osim toga, možete napraviti potreban broj stavki u setu, za razliku od standardnih setova, koji uključuju samo list, duvet poklopac i 2 jastučnice.

Nadamo se da će ovaj članak pomoći u šivanju savršene posteljine za spavaću sobu. Ako imate bilo kakvih pitanja, pitajte ih u komentarima ispod. Na njih će odgovoriti naši stručnjaci.