Pregled zavoja nakon isporuke

Grupa: Novorođenčad
Poruke: 13
Registracija: 4.6.2007
ID korisnika: 16 056

Grupa: Korisnici
Postova: 2,119
Registracija: 23.9.2005
ID korisnika: 1,353

Ne znamo što će se dogoditi sutra, naš posao je biti sretan danas.

Grupa: Korisnici
Poruke: 4,027
Registracija: 12/15/2006
ID korisnika: 11 433

Također sam rodila u ljeto i u tome nema ništa strašno, drugi dan sam stavila zavoj u bolnicu i nosila i 1,5 mjeseci. pomogao, pa čak i jako puno, čak i spavao u njoj, poletio je tek kad sam otišao pod tuš, a zatim ga opet stavio! Imao sam zavoj za pojas, prije je hodao kao univerzal i nakon trudnoće. Uska strana - to je prije trudnoće, a široki pojas, odnosno, nakon, na čičak vrlo dobro sranje trbuščić.

Trebam li postpartalni zavoj?

Pomislio sam.
Uskoro će se roditi. Moj muž želi da vratim obrazac do ljeta. U jednom trenutku, čak je odlučila kupiti postpartalni zavoj kad je kupila prenatalnu.
Ali ja sam nekoliko puta osudio prenatalno i shvatio sam da mi je bez njega bilo mnogo lakše. Trbuh ne povlači, ali s njima (njih dvoje - s vrpcom i vrpcom s tumom, oba Festa) - vrlo neugodno, želudac boli nakon pola sata čarapa. Tako su, obučeni 2 puta - očekuje se da će djevojka stići na vrijeme.

Pa sam pomislio - vrijedi li kupiti postpartalni zavoj? Rodit ću se normalno, ne carski. Dojit ću najmanje šest mjeseci, tj. neće biti vremena za dijete. Nikada se nije bavila sportom, trbuščić joj je bio malo punašan. :))) Ali ako trebate - preuzet ću tisak i napraviti vježbe za trbuščić.

Neki ljudi kažu da je potreban zavoj, jer će stegnuti želudac. Drugi - da, naprotiv, ne dopušta abdominalnim mišićima da rade sami, atrofira ih.

Djevojke, što mislite o ovome? i hoćete li sami kupiti zavoj?

- Ako kupite - koje veličine?
Prije trudnoće, struk je bio 64, kukovi 96. Sada je struk 103, kukovi - 106.
Malo kupiti, tako da se "smanjuje" na svoju bivšu veličinu ili sadašnju - 106?

Hvala svima na odgovorima! Pomogao sam odlučiti. Najvjerojatnije ću po prvi put kupiti gaćice, a onda ćemo vidjeti kako to ide. Možda istina nije potrebna sa svim brigama. :)))

Koji je zavoj korišten nakon poroda?

Trudnoća i porođaj. Forum velikih roditelja

Trudnoća i porođaj band Koji se zavoj koristio nakon poroda?

Moderator: Malyuska

Poruka Mama Julia »07 tra 2012, 18:45

Post Kristina1986 »07 tra 2012, 18:58

Poruka Mama Yulia »7. tra 2012, 19:05

Post ill_letjaga »07 tra 2012, 19:09

Moja poruka "07.04.2012., 19:11

Poruka Mama Yulia »07 Tra 2012, 19:15

gledao je povlačenje hlača. Već sam ga i kupila, 2-pantona i bez, sumnja za mene: zavoj je još uvijek pričvršćen s dva ili tri pričvrsna elementa i potrebno je presavijati želudac u gaćicama. i pucati u nekim slučajevima.

Sada imam tu univerzalnu (koja nakon širokog porođaja pretvara široku stranu), ali to je doista sranje - nakon porođaja, to zapravo ništa ne drži i klizne.

Pitanje nakon porođaja

Tema posta "Pitanje o postporođajnom zavoju" Forum Naša djeca> Djeca do godinu dana

Dugo ću pisati, jer Često nailazim na nekoliko zabluda u vezi postpartum braće.

1. Potreban je zavoj, ali dobro i legiranje. Svi ovi pojasevi, koji se navodno tijekom trudnoće mogu nositi na jednoj strani, a nakon porođaja - s druge, to su sve gluposti. A o njima uvijek ima loših recenzija. Kliznu i ne drže ništa.
Imao sam takav zavoj: http://www.sweetmama.ru/product.php?id=93
Ovo je super stvar! Ne klizi, trbuh drži, postoji nekoliko redova pričvršćivača sa strane - vrlo precizno podešavanje volumena, otkopčano je od dna (važno je mijenjati brtvila u prvim danima nakon rođenja). Sve recenzije koje sam vidio o takvim zavojima uvijek su samo pozitivne.

2. Zavoj se mora nositi u bolnici, nakon nekoliko sati ili na stazi. dan nakon rođenja. I ne kod kuće za mjesec dana! ;-) Značenje zavoja je da podupire pretjerano rastegnute mišiće trbuha dok se ne spoje i padnu na svoje mjesto. Nakon oba rođenja (usput, vrlo lagana - to me ne pogađa), imala sam osjećaj da su mi sve utrobe pale na trbuh i ležale tamo :-) Kada ustaneš, intuitivno želiš rukama saviti i podupirati trbuh. I kako je stavila zavoj - trčala je kao nova :-)

3. Vježbe na tisku ne zamjenjuju, već nadopunjuju nošenje zavoja. Negdje u mjesecu i pol nakon porođaja, kada osjećate da su trbušni mišići zategnuti i na svom mjestu - više ne možete nositi zavoj. Sretno!

Postporođajni zavoj

Preporučeni postovi

Otvorite račun ili se prijavite za komentiranje

Morate biti član da biste ostavili komentar.

Izradite račun

Prijavite se za račun. To je lako!

Prijavite se

Već ste registrirani? Prijavite se ovdje.

Traka aktivnosti

Kampanja ortodontu

Tpyam je komentirao pitanje korisnika

Nakon prijenosa - načina rada, blagostanja, pražnjenja itd.

MariMi je odgovorila na temu Alenka_Pelënka // u Reproduktivne tehnologije: AI, ECO, IKSI

Opet o školi i registraciji

Runa55 je komentirao * pitanja Princess * A u pitanjima

Želim kaput!

AlenaErsh se osvrnuo na korisničko pitanje u Vremechko u Pitanja

Proljeće, opet patim, tko je vidio?

Lavanda // komentirao je pitanje korisnika Lavande // Pitanja

A tu su i oni koji..

majstor borbe Kama Sutra komentirao je pitanje korisnika Trčanje u pitanjima

Runa55 komentirao je Olgadyadichkina pitanja u pitanjima

ANKETA. Kako ste dobili na težini u trudnoći?

Mama majmun je komentirala pitanje Nataše + u Pitanjima

Trombofilija i trudnoća

jene4kin je odgovorio Irinoj temi u Planiranje trudnoće

Od koje godine se zubi liječe bez anestezije?

* PregnOlya * komentirao je roissyjeva pitanja u Pitanjima

Brijanje nehuchuhu. Tko je dobio?

Murino je komentirao pitanje * ma * ma * u pitanjima

Stimulacija ovulacije

Anujtka je odgovorila na Irininu temu u Ovulaciji i sve o njoj

Vaša posljednja kupnja

Natusik1979 komentirao je Rybolyjevo pitanje u Pitanjima

Pregledi dodataka Longidase

Neona1984 je komentirala pitanje Ekaterina2526 u Pitanjima

Prokleti ljubitelji pasa!

Trkač je komentirao Babino pitanje u Pitanjima

Kako odabrati postpartalni zavoj

Nema konsenzusa o tome trebaju li žene nakon ginekologa koristiti zavoj. Međutim, čak i oni koji su skeptični, slažu se da u nekim situacijama ispravno odabran bend neće biti suvišan. Kako nositi postpartalni zavoj? Kako ga odabrati i koji su modeli najpopularniji? A što žene kažu o uporabi zavoja od određenih proizvođača?

Trebam li postpartalni zavoj

Teško je tvrditi da je porođaj vrlo individualan proces i svaki put, u načelu, standardni scenarij može poprimiti značajke. Pristalice upotrebe zavoja nakon porođaja iznose glavni i vrlo fer argument - proizvod pomaže u ponovnom tonusu maternice što je prije moguće. Učinak kompresije na kožu i unutarnje organe se pokazao djelotvornim, a trudnica koja sanja da što prije oporavi izgubljene forme, brže postiže željeni.

Osim toga, postporođajni zavoj:

  • smanjuje rizik od stvaranja kile;
  • smanjuje bol u peritoneumu i donjem dijelu leđa;
  • poboljšava tonus mišića;
  • isključuje prolaps ili prolaps maternice.

Sve negativne procjene upotrebe postporođajnog zavoja proizlaze iz kontraindikacija. Dakle, proizvod se ne može nositi u prisustvu postoperativnih šavova na mjestima puknuća, kao i nakon carskog reza pri primjeni određenih vrsta šavova. Neki liječnici vjeruju da zavoj može utjecati na cirkulaciju krvi u trbušnoj šupljini, što znači da će šavovi trajati duže. U ovom slučaju ne govorimo o činjenici da se uopće ne liječe. Osobito pažljivo birajte pribor prilikom krvarenja ili gnojnih šavova. Prvo ćete morati riješiti ovaj problem, i stoga prebaciti na uski trbuh i strijama.

Još jedna kontraindikacija može biti oteklina, koja je uzrokovana kršenjem bubrega ili kardiovaskularnog sustava. Ne preporučuju se zavoji i proširene vene, kao iu slučajevima gdje postoji bol u trbuhu.

Ako ne možete odlučiti hoćete li nositi zavoj nakon poroda, vjerujte svom ginekologu. Dobro je svjestan osobina vašeg tijela, sjeća se kako je trajala trudnoća i porod, tako da može donijeti uravnoteženu i objektivnu odluku.

Vrste postporođajnih zavoja

Svi postpartalni zavoji mogu se podijeliti u dvije velike skupine - pojasevi i donje rublje.

  • Standardni pojas nakon porođaja je elastična široka traka koja je oko struka pričvršćena čičkom.
  • Steznik posttatalnog zavojnog pojasa zateže gornji dio tijela, ostavljajući samo područje prsnog koša otvorenim.
  • Univerzalni zavoj bit će poznat većini od trenutka rađanja. To je pojas s leđima različitih visina. Tijekom trudnoće, visoki dio se stavlja na leđa, a nakon poroda se preokreće na želudac. Zapravo, u drugom slučaju, zavoj ima prateću funkciju.
  • Postpartum donje rublje-zavoj je jedan od najpopularnijih modela. Proizvod je izrađen od gustih elastičnih materijala koji savršeno učvršćuju oblik i povoljno utječu na rad unutarnjih organa.
  • Ostale vrste postporođajnog donjeg rublja su zavoj-grace (gaćice s visokim strukom), zavojne gaćice-korzet, hlače-korzet do koljena ili do gležnja.

Popularni modeli zavoja

U liniji gotovo svakog proizvođača ortopedskih proizvoda postoje postpartalni zavoji.

Postporođajni zavoj „Fest“ širok je elastični pojas koji savršeno opterećuje trbušnu šupljinu. Napravljen je od hipoalergijskih materijala s visokim sadržajem pamučnih vlakana, pa su proizvodi dobro prozračeni. Modeli su dostupni u različitim bojama - bijelo, crno i čvrsto. Imaju sve potvrde o sukladnosti i odobrene su od strane Znanstvenog centra za akušerstvo i ginekologiju Ruske akademije medicinskih znanosti.

"Bliss"

Istinski luksuzan izbor možete pronaći u ruskoj tvrtki Bliss koja se specijalizirala za dizajniranje i krojenje odjeće za žene.

Nakon porođaja žene mogu koristiti:

  • pojas;
  • postoperativni elastični zavoj;
  • hlače za zavoje s visokim strukom s patentnim zatvaračem;
  • pojas za mršavljenje;
  • zavojne bermude s patentnim zatvaračima;
  • pojas za mršavljenje.

Svi proizvodi izrađeni su od inovativnih materijala - lagani, prozračni, otporni na habanje i izdržljivi. Osim toga, svaki model ima nevjerojatan dizajn.

„Sanduk”

Značajka zavoja iz Sankt Peterburga proizvođača "Krayt" je prisutnost posebnih traka, koje se koriste nakon carskog reza. U postavi ćete također naći standardne pojaseve nakon isporuke.

"Trives"

Još jedna tvrtka iz Sankt Peterburga predstavlja samo jedan model postporođajnog zavoja - „T-1222“. Ali ovaj pojas je izrađen od mrežaste tkanine, koja ne uzrokuje alergije i iritacije na koži. Dvije ugrađene ploče ispuštaju kralježnicu, a dodatna kravata omogućuje „podešavanje“ učinka na trbušnu šupljinu. Kada se izostave organi zdjelice, mogu se upotrijebiti T-1372 zavojne hlače, a zavoj DO515 može se koristiti nakon carskog reza.

Kako odabrati zavoj nakon poroda

Prije kupnje postporođajnog zavoja, svakako se posavjetujte s liječnikom. Nakon što zajedno odlučite o vrsti proizvoda (pojas, gaćice, milost, itd.), Možete razmisliti o još jednom važnom kriteriju - veličini.

Točna veličina jamči da će zavoj zaista raditi. Previše bliski pribor uzrokovat će ozbiljne komplikacije i malo je vjerojatno da ćete dugo moći izdržati njegov "pritisak". Ako je zavoj super, onda nema smisla od njega. U najboljem slučaju, to će biti samo lijepo donje rublje ili neudoban pojas koji će stalno puzati natrag.

Prije isporuke vrijedi se voditi vašom veličinom. Većina proizvođača nudi pravilan odabir za mjerenje volumena kukova - to su parametri koji se najčešće navode na ambalaži proizvoda.

Kako nositi postpartalni zavoj

Kada nositi zavoj nakon poroda? Ne postoji univerzalni odgovor na ovo pitanje. Netko će moći koristiti proizvod za nekoliko sati, netko za nekoliko dana.

Ne preporučuje se stalno nošenje postpartalnog zavoja. Iako se na njega može vratiti tijekom cijelog dana, potrebno je podijeliti ukupno vrijeme u kratke dijelove, uz uzimanje pauze od 30–60 minuta svaka 2-3 sata.

Potrebno je staviti zavoj, pogotovo prvi put u ležećem položaju, nakon što se prethodno opustio. U tom slučaju, unutarnji organi će zauzeti ispravan položaj, koji će biti fiksiran zavojem.

Koliko ćete hodati u zavojima ovisi o brzini oporavka tijela. Obično se nosi ne više od 4-7 tjedana - za to vrijeme žensko tijelo „oživljava“ i postaje sposobno samostalno eliminirati rezidualne učinke.

Pregledi nakon porođaja

Kupio sam zavoj oko mjesec dana nakon isporuke. Isprva sam nosio univerzalni Orto zavoj koji me je spasio tijekom trudnoće. Ali kad sam ga nakon poroda okrenuo širokom stranom želuca, iz nekog je razloga postao neugodan. Morao sam potražiti zamjenu. Odlučio sam da uzmemo bez ljepljivih traka, tako da bi tajica ostala cijela. Izabrala sam zavojne kratke hlače od “Festa” - najjeftinije bešavne u vrijeme proučavanja cijena (prosinac 2015. - 700 rubalja). Ass ne čini stan, ali struk ne povući prema dolje u Aspen. Uz odjeću ponekad čak i tajice su vidljivije u struku. I na stražnjici nema jasnih linija, jer se ispod njega nalazi materijal koji ne zaglađuje. Primjetno je u pupku - minus 3-4 cm. Sviđa mi se što želudac nije ravan, a kukovi u njemu izgledaju ženstveniji.

Ako govorimo o nedostacima, onda jesu. Prvo, ukrućenja ne stižu do ruba centimetra 2. Upravo su ti centimetri stalno naborani i blago naborani, pa se ponekad mogu vidjeti ispod odjeće. Potrebno je povremeno povlačiti. Drugo, klin ima vrlo široku kopču - čak 3 kuke. Ne znam, možda nešto nije u redu s mojim nogama, ali osjećam se malo neugodno. Ali mi se svidjelo da zbog tog zatvarača ne možete ukloniti zavoj kad idete na zahod. Sa svim "minusima", ako opet moram kupiti postpartalni zavoj, izabrao bih "Fest".

Pogledao sam pažljivo njemački zavoj "Anita" za 70 eura čak i za vrijeme trudnoće. Istina, babica je na tečajevima rekla da od njih uopće nema koristi. Oni samo izvana zatežu kožu. Tijekom trudnoće, tijelo se 9 mjeseci priprema za čudo rođenja i otprilike je jednako onoliko koliko je potrebno za povratak. Najbolji način oporavka je gimnastika i pravilna prehrana. Svi znaju za to, ali većina ljudi želi čuda! Zato sam odlučio ignorirati riječi liječnika i stekao isto. Želim reći da je babica bila samo djelomično u pravu. Da, gimnastika i zdrava prehrana još nisu nikome naštetili, ali mi je zavoj puno pomogao u iskrcavanju leđa. Stavio sam ga i osjećao se kao da se sve zateže. Postalo je lakše. I, naravno, on je vrlo tanak i ispod odjeće uopće nije vidljiv. Kvaliteta je izvrsna (pa ipak - cijena nije bolesna). Svidjeli su mi se bočni zatvarači koji su bez ikakvih problema mogli ukloniti zavoj. Na poleđini je širok pojas, koji poboljšava položaj kralježnice i oslobađa leđa. Većina djevojaka, naravno, iskrivila se u hramu i rekla da bi bilo jeftinije pronaći analognu kvalitetu. Pa, ovdje, kako kažu, kome to. Mogu si priuštiti.

Oko 20 tjedana trudnoće, propisan mi je zavoj zbog skraćenog cerviksa i opasnosti od pobačaja. Zavoj "Slatka mama" spasio me je! Nosila sam ga gotovo cijeli dan, ponekad uzimala pauze. Kao rezultat toga, normalno je izdržao, a porođaj je održan bez komplikacija. A onda sam samo okrenuo zavoj s druge strane i nastavio ga koristiti. Neću reći da se želudac odmah povukao, a lik je postao takav kao i 18-godišnjak, ali s njim sam se osjećao zaštićenim. Osim toga, on dobro ublažava donji dio leđa - praktički nije bilo boli. Neophodno je nositi takav zavoj dok ležite i ne trebate mnogo povlačiti - liječnik mi je to objasnio. A ako sve radite ispravno, bit će lakše s povojima nakon porođaja nego bez njega.

Forum zavoj nakon poroda

SadržajKako nositi postporođajni zavoj i je li uopće potreban? Da li vam je potreban zavoj nakon poroda? KontraindikacijeKada nositi? Kako...

Nakon porođaja sve se te bolesti pogoršavaju, jer je opterećenje kralježnice dosta značajno tijekom trudnoće i nakon rođenja djeteta, što često uzrokuje teške bolove u leđima, potrebna joj je dodatna pomoć. I u ovom slučaju, zavoj je koristan.

Kako nositi postpartalni zavoj i da li ga uopće trebate?

Čini se da je najgore prošlo, porod je gotov, sada je vrijeme da razmislite o sebi, morate se odmoriti, oporaviti i imati strpljenja, jer je samo prva faza završila, i koliko će još biti ispred.

I to već potvrđuje opuštenu kožu na želucu. Ženi u porođaju dovoljno je samo jedan pogled na sebe da se prestraši i uhvati za glavu. Hoće li to ostati? Koliko će trbuh izaći? Hoće li strijke ostati? Ta se pitanja odnose na sve žene, bez iznimke, osobito nakon prvog rođenja.

Mnoge žene nakon porođaja stavljaju zavoj kako bi sebi pomogle. Neki liječnici podržavaju ovu inicijativu, dok je drugi zabranjuju.

Što je, zašto? Trebam li postpartalni zavoj? Kada nositi postpartalni zavoj? Koliko dugo trebate nositi zavoj nakon isporuke? Pokušajmo shvatiti.

Trebam li zavoj nakon poroda?

Za mnoge žene porođaj se odvija drugačije. Neki rađaju sami, drugi rade carski rez. Neki imaju vanjske šavove na perineumu, dok drugi imaju unutarnje ili su potpuno odsutni.

Također, nošenje zavoja je čisto individualna stvar.

I to se već razmatra u svakom slučaju posebno.

Kada želudac boli loše, ženama se savjetuje da nakon carskog reza nose postpartalni zavoj.

Uostalom, mlada majka ne može samo leći i čekati da se šavovi zacijele, ona mora doći do djeteta, hraniti se, povijati, nositi ruke i ljuljački, a kirurškim ubodom je vrlo teško. Stoga će zavoj u ovom slučaju biti dobar pomagač.

Drugi slučaj u kojem je prikazan zavoj jesu problemi s leđima: zakrivljenost kralježnice, skolioza, išijas.

Nakon porođaja sve se te bolesti pogoršavaju, jer je opterećenje kralježnice dosta značajno tijekom trudnoće i nakon rođenja djeteta, što često uzrokuje teške bolove u leđima, potrebna joj je dodatna pomoć. I u ovom slučaju, zavoj je koristan.

kontraindikacije

Prva i najvažnija stvar su šavovi na perineumu. Liječnici vjeruju da zavoj utječe na cirkulaciju krvi u trbušnoj šupljini, tako da će konci dugo zacjeljivati, a njihova upala je moguća.

I još jedna kontraindikacija je oteklina, koja može dovesti do bolesti kao što su bolesti bubrega, gastrointestinalnog trakta, bolovi u trbuhu. Postoje i alergijske reakcije na tkivo zavoja.

Kada nositi?

Ako postoje dokazi, postpartalni zavoj se nosi odmah nakon isporuke ili sljedećeg dana. To ovisi o tome hoće li žena odmah ustati iz kreveta i otići na posao, ili leži prvog dana.

Nakon rođenja, liječnik pregledava ženu koja se rađa, nakon čega se obično rješava pitanje nošenja zavoja. Ako postoje bilo kakve kontraindikacije, liječnik će vam reći o tome i objasniti zašto ne biste trebali nositi postporođajni zavoj.

Ako, naprotiv, imate indicije, liječnik će vam preporučiti određeni zavoj i objasniti kako ga nositi.

Kako ga nositi i koliko?

Koliko dugo trebam nositi postpartalni zavoj? Ovo pitanje interesira sve žene koje nose zavoj. Koliko bi se trebalo pripisati postizanju željenog učinka?

Svaka je žena pojedinačno, tako da izrazi variraju od 4 do 6 tjedana i ovise o karakteristikama organizma. Nitko ne može sa sigurnošću reći koliko brzo će doći do maternice, a koža svake žene je drugačija.

U nekim se sve događa brzo, a opet želudac postaje ravan, a koža je elastična. Za druge se taj učinak ne može postići.

Tada možete napraviti posebne vježbe, čime postižete željeni rezultat.

Ako žena nosi zavoj za poseban liječnički recept, na primjer, nakon carskog reza, onda zavoj treba ukloniti nakon što je šav zacijeljen, kada opterećenje na trbušnoj šupljini postane manje opasno za zdravlje.

Četiri tjedna je obično dovoljno za to, ali za svaku ženu se šavovi liječe različito, a sa slabom cirkulacijom krvi, zacjeljivanje šavova može biti odgođeno. Tako bi žene duže trebale nositi zavoj.

Ali kako nositi zavoj je drugo pitanje. Načini nošenja zavoja nakon poroda ovise o njihovoj vrsti.

Vrste postporođajnih zavoja

  1. Univerzalni zavoji. Takvi zavoji mogu se koristiti i prije i poslije poroda. Samo prije porođaja morate se nositi usko ispred, a nakon poroda - naprotiv - u širokom dijelu naprijed.

Svaka žena tretira zavoj na drugačiji način, ali bez obzira na to koliko o tome govore druge majke na porođaju, sve dok to osobno ne pokušate, sve će vam izgledati posve neshvatljivo.

Mnoge žene samo fizički ne mogu nositi zavoj prvog dana. I drugi dan bi ga stavili, to ovisi samo o vrsti zavoja.

Pokušajte nositi zavoj kratke hlače, kada je šav na perineum još uvijek boli, a ako ne postoji dno kopča, a zatim svaki put morate ukloniti ga i stavite ga opet!

No, nakon pražnjenja takav je zavoj zadovoljstvo koristiti: brtva je prikladno učvršćena, a trbuh s kukovima je podržan.

Naravno, bolje je osobno pokušati ili čitati i slušati recenzije zavoja nakon rođenja drugih trudnih žena. Kako se oni odnose na zavoj, je li im on pomogao i kakav je rezultat postigla mlada majka?

U svakom slučaju, da li ćete koristiti zavoj ili ne ovisi o vama, ali najvažnije je da se brinete o sebi, razmišljate o tome kako sačuvati i obnoviti stari oblik. Uostalom, ako postoji želja, onda će zasigurno biti rezultata.

Saznajte više o našim stručnjacima ovdje.

Članak je točan i koristan s bilo kojeg gledišta. Oboje ruke glasam za žene koje nose zavoj, i prije porođaja iu postporođajnom razdoblju. Ovaj slučaj je vrlo dobar.

To jest, ne bi trebalo biti preopterećeno ili, naprotiv, zaraslo. Na zavojima su uvijek jasno napisane veličine. Morate dobro izmjeriti svoju veličinu, obratite se stručnjaku za medicinsku opremu ili ljekarni gdje je kupljena. A ženama će uvijek biti pomognuto da odaberu pravi model.

Preporučujem nošenje prenatalnog zavoja za žene kako bi se uklonio pritisak na fetus na vratu maternice, što je dovelo do njegovog ranog otkrivanja. Oni koji imaju stvarni rizik od pobačaja, nose zavoj, pomažu da se trudnoća dovede do željenog vremena bez rizika. A ponekad samo zahvaljujući tome rođenje se odvija na vrijeme, a ne ranije.

Važno je samo na vrijeme perepezhivat kuke kvačica, kako ne bi stvoriti pretjeran pritisak na rastući trbuh, ako model uključuje nošenje u različitim fazama trudnoće. Ili na vrijeme da se promijeni na novu veličinu.

Nakon otpusta iz rodilišta, zavoj će brzo dopustiti da se obrazac vrati u istegnute mišiće, olakšava rad, ne dopušta ponovno naprezanje. Uostalom, mommies, povratak kući, početi nositi na snažne aktivnosti za vraćanje reda, i beba neće pustiti sjediti besposlen.

Što se tiče njegove uporabe nakon carskog reza, opet, ne vidim razloga za odbijanje. Naprotiv, ne dopušta da se šav proteže, fiksira, čuva estetiku šava.

U jednom trenutku, kada je bilo nemoguće pronaći tvornički zavoj, preopteretili smo želudac s plahtama i ručnicima samo kako bismo nekako ublažili naše stanje nakon poroda i ne dopustili da se želudac i šav protežu.

Djevojke koje se žale u komentarima o nelagodnosti tijekom nošenja mogu se reći da je zavoj najvjerojatnije pogrešno odabran.

1. Bandaž-hlače - tradicionalna verzija. Nosi se preko običnih gaćica. Može se koristiti kao donje rublje, ali to nije baš praktično, jer je potrebno svakodnevno oprati zavoj. Trudnice trebaju nositi ovaj model u ležećem položaju (!). Zavoj stavljen u tom položaju dobro će učvrstiti maternicu i poduprijeti želudac. Povlačenje poslijeporođajnih zavoja - hlače imaju visok struk, širok pojas i guste, elastične umetke na trbuhu i donjem dijelu leđa; može se pričvrstiti s dna.

Forum zavoj nakon poroda

• Obično liječnici preporučuju nošenje zavoja od 4. mjeseca trudnoće, kada počinje aktivan rast fetusa. Opstetričar-ginekolog propisuje uporabu zavoja, uzimajući u obzir starost majke, trajanje trudnoće, položaj fetusa i broj prijašnjih poroda.

• Nije moguće biti u zavojima 24 sata - potrebno ga je nositi prema shemi. Ako trudnica hoda ili stoji puno tijekom dana, svaka 3 sata trebate ukloniti zavoj za 30 minuta.

• Za pripremu maternice i trbušnih mišića za porođaj, uporaba prenatalnih i postnatalnih proteza mora se kombinirati s posebnim fizičkim vježbama. Gimnastika se može obaviti zavojem.

Postoje tri vrste zavoja: prenatalni, postnatalni i kombinirani (može se koristiti i tijekom trudnoće i nakon rođenja - za vraćanje figure).

U prenatalnom zavoju trebala bi biti potpora za trbuh bez stiskanja. Pomaže djetetu da zauzme ispravan položaj u maternici, sprječava njegovo prijevremeno spuštanje. Pravilno odabrani zavoj štiti od preopterećenja mišića prednjeg trbušnog zida i kože na trbuhu, stranama i bedrima, smanjuje opterećenje unutarnjih organa i kralježnice, oslobađa ženu od bolova u leđima i donjem dijelu leđa.

Gotovo da nema kontraindikacija za korištenje antenatalnih proteza, ali za odabir najprikladnijeg modela trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Indikacije za nošenje antenatalnog zavoja:

• Gestacijska dob je više od 20 tjedana.

• Ponovljena trudnoća, tijekom koje se trbušni zid rasteže i jače.

• Aktivan način života (kada je trudnica u uspravnom položaju 3 sata dnevno ili dulje). Osobito je potreban zavoj za radne žene koje očekuju dijete.

• Predispozicija za strije, pojava strija zbog smanjenja sloja masnog tkiva koji hrani kožu i osigurava njezinu elastičnost.

• Slabi mišići prednjeg trbušnog zida i dna zdjelice.

• Povećano lumbalno savijanje uzrokovano rastom abdomena. To stvara dodatni teret za zglobove kralježnice.

• Bolovi u donjem dijelu leđa i leđa tijekom trudnoće. Nemaju nikakvih posljedica, ali ih je vrlo teško tolerirati svakodnevno nekoliko mjeseci.

• Neke vrste opstetričke patologije (ožiljak na maternici, ugroženi pobačaj u drugom i trećem tromjesečju; pretjerano povećanje veličine maternice, polihidramnija, višestruka poroda, velike veličine fetusa, prezentacija ili niska pozicija posteljice).

Opstetričar-ginekolog propisuje uporabu postpartalnog zavoja uzimajući u obzir tijek porođaja i individualne karakteristike ženskog tijela. Takav zavoj od elastičnijeg materijala treba imati višeslojne zatvarače, čvrsti potporni umetak na trbuhu i elastičnu gornju traku koja odgovara struku. Postporođajni zavoj bolje je kupiti u posljednjim tjednima razdoblja. Uz pristanak liječnika, možete ga nositi na dan rođenja.

Upotreba postpartalnih zavoja nije preporučena niti ograničena liječniku za:

• određene vrste uboda nakon carskog reza;

• bolesti probavnog trakta;

• neke bolesti bubrega praćene edemom;

• kožne i alergijske bolesti.

Preporučljivo je kupiti kombinirani zavoj, koji se može koristiti prije i poslije poroda - samo ga okrenite na drugu stranu.

1. Bandaž-hlače - tradicionalna verzija. Nosi se preko običnih gaćica. Može se koristiti kao donje rublje, ali to nije baš praktično, jer je potrebno svakodnevno oprati zavoj. Trudnice trebaju nositi ovaj model u ležećem položaju (!). Zavoj stavljen u tom položaju dobro će učvrstiti maternicu i poduprijeti želudac. Povlačenje poslijeporođajnih zavoja - hlače imaju visok struk, širok pojas i guste, elastične umetke na trbuhu i donjem dijelu leđa; može se pričvrstiti s dna.

2. Pre i postporođajni zavojni pojas u obliku elastične trake. Ovaj praktični model je vrlo popularan. Traka se stavlja na donji dio leđa i fiksira ispod trbuha. Takvi zavoji imaju 3 zgloba (jedan sprijeda i dva u bočnom), a dužina svakog se mijenja uz pomoć čičak. Bočni spojevi su ojačani elastičnom gumenom trakom. Ona je dulja od bočnih preklopa, tako da se promjer zavoja može podesiti bez skidanja. Nedvojbena prednost zavojnog pojasa je da se može nositi i ležati i stajati (fiksira maternicu, ali ne pritiska odozgo).

3. Postpartum zavoj-grace ima visoki struk, multi-level zatvarač od dna ili sa strane, uske umetke na trbuh. Postoje ojačane verzije takvih zavoja, koje karakterizira visoka sposobnost vučenja.

4. Zavoj koji se koristi nakon carskog reza je u obliku milosti s zatvaračem odozdo ili pojasom širine 20-30 cm na čičak. On fiksira postoperativni šav i podupire mišiće prednjeg trbušnog zida. Preporučuje se da ga nosite ležeći.

Postnatalni zavoj u obliku suknjice s gustom umetkom na trbuh može se primijeniti nakon operacije.

Odabir zavoja u trgovini:

• Bez obzira na model, zavoj mora biti izrađen od prozračnog, higroskopnog materijala. Optimalna kombinacija pamuka, mikrovlakana i elastana. Uz pomoć višeslojnih zatvarača zavoj može "rasti" i opadati u želucu.

• Za odabir prave veličine potrebno je izmjeriti opseg struka i bokove u najširem mjestu.

• Veličine zavojnice S, M, L odgovaraju veličini običnog donjeg rublja. Veličina kratke hlače, zavoji, odaberite kako slijedi: veličina posteljine prije trudnoće + 1.

• Prilikom odabira modela zavoja obratite pažnju na položaj u kojem ga trebate nositi i na to kako se lako uklanja: žene s aktivnim načinom života vjerojatno će biti ugodnije s pojasom za zavoj, nego s bandažama.

• Zavoj mora, prije svega, ispuniti namjenu - podupirati trbuh, osloboditi kralježnicu, unutarnje organe i kožu. Vanjska privlačnost zavoja koji se koriste kao posteljina je izborni, ali poželjan uvjet za kupnju. Od toga uvelike ovisi cijena proizvoda. Zavoji iz Engleske i Njemačke su prilično skupi, ali kombiniraju estetiku, funkcionalnost i medicinsku svrsishodnost. U tim zemljama postoje tvrtke koje se specijaliziraju za proizvodnju odjeće i donjeg rublja za trudnice duže od 100 godina. Skala skupe posteljine bogatija je - dolazi u bijeloj, crnoj i bež verziji.

• Zavoji prosječne cijene obično su bijele boje. Usput, liječnici vjeruju da stimulira održavanje specijaliziranog rublja. U našoj zemlji zavoji talijanske i baltičke proizvodnje vrlo su popularni. No, oni imaju prilično ozbiljan nedostatak - u potrazi za vanjskom privlačnosti proizvoda, proizvođač zaboravlja o namjeni zavoja.

• Trenutno domaća industrija proizvodi nosivo donje rublje od elastične tkanine s dobrom podrškom. No, ruski čipkasti zavoji dobro ne podupiru želudac, a neprikladno ih je nositi

Neki opstetričari-ginekolozi vjeruju da zavoj otežava dijete i šteti majci, dok drugi vide izuzetnu korist od podupiranja trbuha. Poslušajte argumente svog liječnika, pročitajte literaturu i izmjerite nekoliko modela u trgovini - vaši osjećaji neće vas iznevjeriti.

Vjerojatno se svi ne sjećamo i vidjeli kako su naše majke ili stariji rođaci bili vezani nakon poroda u trbuhu. Za to je korišten veliki dio tankog, ali gustog tkiva, što je omogućilo smanjenje opterećenja lumbalnog područja i peritoneuma u postporođajnom razdoblju te ubrzanje procesa oporavka nakon poroda. Moderne žene u tom smislu su vrlo sretne, jer za te svrhe možete koristiti postporođajni zavoj - praktičan praktični uređaj. Izbor zavoja danas je širok, a svaka trudna žena može si priuštiti da je kupi. No, mnogi se pitaju je li nakon porođaja potreban zavoj, je li moguće nositi ga, i ako je tako, koji odabrati, kada početi i kako ga pravilno staviti.

Zavoj nakon porođaja

Vjerojatno se svi ne sjećamo i vidjeli kako su naše majke ili stariji rođaci bili vezani nakon poroda u trbuhu. Za to je korišten veliki dio tankog, ali gustog tkiva, što je omogućilo smanjenje opterećenja lumbalnog područja i peritoneuma u postporođajnom razdoblju te ubrzanje procesa oporavka nakon poroda. Moderne žene u tom smislu su vrlo sretne, jer za te svrhe možete koristiti postporođajni zavoj - praktičan praktični uređaj. Izbor zavoja danas je širok, a svaka trudna žena može si priuštiti da je kupi. No, mnogi se pitaju je li nakon porođaja potreban zavoj, je li moguće nositi ga, i ako je tako, koji odabrati, kada početi i kako ga pravilno staviti.

Sumnje nisu neosnovane: mnogi liječnici vjeruju da šteta od nošenja zavoja može premašiti koristi. No, postoji i nekoliko njih s povjerenjem u suprotnom: zavoj je vrlo potreban i koristan dodatak, ako ga pravilno odaberete i nosite.

Gdje je istina - pogledajmo.

Trebam li nositi zavoj nakon poroda: za i protiv

Potreba za nošenjem zavoja vrlo često se javlja tijekom trudnoće, pa se stoga, u vrijeme rođenja, mnoge mame dobro zabavljaju kako bi proučile prednosti i nedostatke ovog uređaja. No, neke žene tek nakon pojave djeteta misle da bi bilo moguće dobiti zavoj: želudac još uvijek izgleda ogroman, koža mu se naginje, proširena maternica se dobro osjeća, a kasnije se počne boljeti leđa, akumulira lumbalna regija. umor do kraja dana...

Zavoj nakon porođaja uistinu je sposoban ubrzati i poboljšati oporavak trudnice i, u mnogim aspektima, olakšati joj dobrobit. Zategne i drži u fiksnom položaju peritoneum, unutarnji oran (uglavnom maternicu) i vanjske zidove. To dovodi do činjenice da:

  • maternica nakon rođenja brže se skuplja, vraćajući se u prijašnji oblik;
  • prema tome, želudac postaje brži;
  • poslijeporođajna krvarenja se ne povećavaju, zaustavljaju se pravodobno ili ranije;
  • koža trbuha ne pada, ne formira pregib;
  • trbušni mišići se ubrzo obnavljaju - trbuščić postaje elastičan, kao i prije.

Posebno koristan će biti zavoj za žene čiji mišići i koža nisu prirodno elastični.

Osim toga, zavoj podržava i lumbalni dio. To je osobito istinito ako je žena prije imala probleme s leđima ili kralježnicom - sada će se vjerojatno pogoršati. Od prvih dana rođenja, novorođena mumija se u pravilu mora brinuti oko kuće i blizu djeteta. Mnogo puta dnevno ona uzima dijete u naručje, hrani ga i mijenja, ustaje, sjeda, savija se... Naravno, leđa i donji dio leđa su pod velikim stresom. Nošenje zavoja može ih značajno smanjiti, štiteći lumbalni dio od neželjenih mogućih posljedica. Osim toga, šavovi se brže zacjeljuju, smanjuje se rizik od odstupanja, zbog čega stručnjaci savjetuju i da se nakon carskog reza nosi zavoj: on će zadržati šav u fiksnom stanju, sprječavajući ga da odstupa zbog opterećenja trbušne šupljine i smanjenja boli. Inače, pad tlaka unutar i izvan peritoneuma pri nošenju zavoja je također smanjen, što blagotvorno djeluje na zdravlje i dobrobit: bol se smanjuje, stanje se ublažava.

Međutim, pitanje izvedivosti i dopuštenosti nošenja zavoja nakon poroda mora se odlučiti uz sudjelovanje liječnika. Prvo, on će vam pomoći da odaberete zavoj u veličini, odredite izbor svoje vrste, reći kako pravilno nositi i nositi zavoj, te također uzeti u obzir moguće kontraindikacije za njegovu uporabu. Među njima mogu biti:

  • povreda bubrega s poteškoćama u uklanjanju urina;
  • bolesti želuca ili crijeva;
  • upalni procesi u zdjeličnim organima i trbušnoj šupljini;
  • alergijske reakcije, kožne bolesti;
  • u nekim slučajevima šavovi nakon carskog reza;
  • upala puerperalnih šavova.

Osim pristalica zavoja, ima i protivnike. Smatraju da je nošenje neopravdano, jer dovodi do brojnih nepoželjnih posljedica. Konkretno, kao posljedica stiskanja tkiva i krvnih žila, cirkulacija u njima je značajno smanjena. Zbog toga se, između ostalog, značajno usporava zacjeljivanje postporođajnih šavova, a utječe na unutarnje organe u trbušnoj šupljini.

Bilo da vam je potreban zavoj nakon poroda, morate odlučiti samo, bez iznimke, nakon što ste se prethodno posavjetovali s liječnikom. Ovo je individualno pitanje. Ali treba razumjeti da se uz pomoć zavoja ne može uvijek vratiti na iste, prenatalne parametre. Čim je to moguće (uz dopuštenje liječnika), vrijedi početi fizički vježbati.

Kada i koliko možete nositi zavoj nakon isporuke?

Sigurno ćete biti zainteresirani za ovo pitanje ako ste se odlučili nositi zavoj nakon isporuke. Ako ste ga koristili tijekom trudnoće, vjerojatno je da će se proces oporavka i povratak na prijašnje oblike ubrzati. Ako sada razmišljate o kupnji uređaja, požurite. Što ga prije nosite, to je bolji učinak.

Zavoj nakon porođaja može se staviti na prvi dan ili čim žena počne ustajati i hodati, ako je vaš ginekolog to odobrio. Nosi se samo danju - noću zavoj treba ukloniti. To se može obaviti tijekom dana s vremena na vrijeme, omogućujući koži i tijelu da se odmaraju. Stručnjaci preporučuju uklanjanje zavoja neko vrijeme otprilike svaka 3 sata.

Ukupno trajanje zavoja ne smije prelaziti 10-12 sati dnevno. U prosjeku, potreba za nošenjem zavoja nakon rođenja djeteta je 1,5 mjeseca, ali vrijeme može varirati s jedne ili druge strane ovisno o brzini oporavka, zdravstvenom stanju i karakteristikama ženskog tijela. Međutim, više od dva mjeseca postpartum zavoj, u pravilu, nije istrošen: nakon tog vremena, on više nije u stanju imati pozitivan učinak na tijelo.

Kako pravilno nositi i nositi zavoj nakon poroda

Da bi zavoj bio koristan i da bi dao pozitivan učinak, uglavnom je potrebno odabrati onaj pravi. Mora odgovarati vašoj veličini. Opće pravilo pri kupnji takve odjeće: trebalo bi biti iste veličine kao i prije trudnoće. Ako ste tijekom razdoblja rađanja stekli više od dopuštenog (više od 12-15 kg), tada trebate uzeti zavoj na veličinu još dvije (ovisno o povećanju). Konzultant u trgovini pomoći će vam s opremom i pravim izborom, ali morate razumjeti da ga ne može posuditi svaki prijatelj.

Sljedeći je trenutak raznolikost prilagodbe. Postoje takve vrste zavoja:

  • remen;
  • suknja ili vrpca;
  • gaćice;
  • korzet ili milost;
  • Bermude ili gaćice;
  • kombinirani ili univerzalni zavoj (koji se može nositi prije i nakon poroda).

Zavoj, koji se propisuje nakon carskog reza, naziva se postoperativna kirurška - to je poseban terapijski uređaj namijenjen za potporu trbušnih mišića i fiksiranje konca.

Svaki od ovih tipova ima svoje prednosti i nedostatke. Hlače su vrlo udobne za nošenje, zatežu trbuh i stražnjicu, sigurno drže brtvu, ali morat će se ukloniti svaki put kada posjetite WC i, kako to pokazuju pregledi, često se utrljaju u unutarnja bedra, mogu pritisnuti šavove. Pojas se lako postavlja i regulira, ne ometa izmjenu zraka u preponskom području, ali je vidljiviji ispod odjeće i nepouzdano se fiksira, klizi i klizači. Bermude su prilično velike, ali utječu i na trbuh i stražnjicu i bedra. Band-suknja se nosi preko platna i može se podešavati ovisno o parametrima tijela.

Stručnjaci se slažu da bi pravi kvalitetni zavoj trebao biti udoban i ne primjetan kada se nosi, ne trljati ili poravnati, ne uzrokovati alergijske reakcije (za to su izrađene od prozračnih hipoalergenskih tkanina - poliestera, mikrovlakana, lycre). Ne vidi se ispod odjeće, ne ometa kretanje, ne uzrokuje nelagodu, lako se navuče i skida.

Zavoj se uvijek stavlja u ležeći položaj, kada se mišići što više opuste: tako da su organi i tkiva fiksirani bolje i fiziološki. Ako u procesu nošenja zavoja osjetite neugodnost ili druge neugodne trenutke, bolje je ukloniti.

Zavoj nakon isporuke: recenzije

Treba priznati da negativne kritike na forumima nisu neuobičajene. Mnoge žene žale što su kupile zavoj, žaleći se na neugodnost, nelagodu, pa čak i na bol kada ga nose.

To se događa, priznaju stručnjaci. Ali gotovo sto posto slučajeva - zbog pogrešnog izbora ili uporabe zavoja.

Tu su i mnoge pozitivne kritike. Mame se dive: zavoj ubrzava postporođajni oporavak i povratak elastičnosti trbušnim mišićima, olakšava bol nakon poroda i smanjuje stres.

Općenito, kako bi se uvažile sve prednosti i nedostaci ovog uređaja, potrebno ga je isprobati na sebi. Ali samo ako nema medicinskih kontraindikacija za to.

i naravno zabranu normalnog života, nigdje

postpartalni zavoj

Te stvari koje sam nosio prije trudnoće, sada sam super, morat ću ažurirati svoju garderobu)))

Upravo sada, tisak je vidljiv i prije nego što ga uzmemo))))

ali u hrani sam vrlo ograničen

Što ima toliko?

bez oprezne prehrane i nat. opterećenje)))

bez oprezne prehrane i nat. opterećenje)))

Slažem se s ovim))) Čini mi se da ako novinari u početku ne budu tamo, onda neće biti ništa što bi se tamo moglo zadržati. Pa, malo "probaviti" i sve to.

Ne vjerujem drugačije

neka vrsta suhe juhe

Imam li mlijeka

trbušni mišići tijekom trudnoće se protežu, a zavoj samo pomaže tim mišićima da se vrate.

zavoj ne štedi od masti.

i onda cvilite da im ne smršavite!

I nakon prvog rođenja, također nisam imao nikakvih promjena, a nakon drugog masnog tkiva na trbuhu također nije bilo, ali bio je mlohav, ne elastičan, kao i prije, pa je u bolnici nosila zavoj i počela raditi trbušne vježbe nakon 6 mjeseci.

Jednostavno se ne moram lansirati, apsolutno se slažem s vama.

i činjenicu da se ne provodite ispravno

i naravno zabranu normalnog života, nigdje

Hvala Bogu, završio je)

Stranice projekta Mail.Ru za djecu ne dopuštaju komentare koji krše zakone Ruske Federacije, kao i propagandne i anti-znanstvene izjave, oglašavanje, uvrede autorima publikacija, drugim panelistima i moderatorima. Također se brišu sve poruke s hiperlinkovima.

Korisnički računi koji sustavno krše pravila bit će blokirani, a sve preostale poruke bit će izbrisane.

Urednike projekta možete kontaktirati putem obrasca za povratne informacije.

Obratite pažnju na to da materijal uz tijelo dopušta zrak i upija vlagu (pamuk i mikrovlakana su dobri u tom smislu). To je osobito istinito u vrućoj sezoni, ali zimi koža mora disati. Sada postoji mnogo skupih lijepih modela na tržištu, ali ne svi oni dobro obavljaju glavne funkcije zavoja - prvo pogledajte ovo.

Zavoj nakon porođaja

Gotovo 100% žena tijekom trudnoće barem jednom, ali razmislite o tome mogu li se nakon poroda vratiti na svoje prijašnje oblike. Mnogi su zabrinuti za to gotovo cijelo razdoblje trudnoće, pokušavajući se ograničiti u hrani, a ne smanjiti svoju tjelesnu aktivnost. Ali kada dođe vrijeme da počnemo djelovati, mi smo pod dojmom porođaja i brige o djetetu koje su položene, i često zaboravljamo s čim smo počeli. U međuvremenu, ispravne taktike od prvih dana pomoći će vam da spustite prazan trbuh, ne ostavljajući tragove i strijke na njemu. To je posebno važno jer će većina novih majki neko vrijeme morati zaboraviti na intenzivan fizički napor. Hrana bi također trebala biti dovoljna i raznolika. Dakle, zavoj je vaša prva i za sada jedina nada nakon rođenja da vratite lik.

Trebam li zavoj nakon poroda?

Međutim, neće se svi složiti s ovom tvrdnjom. Nema jednoglasnosti u pogledu izvedivosti i djelotvornosti nošenja zavoja prije i poslije poroda među liječnicima u različitim dijelovima svijeta. Neki preporučuju, pa čak i propisuju nošenje zavoja svojim štićenicima, drugi ne vide puno smisla u njemu, a neki čak misle da je štetan.

Što se tiče postpartalnog zavoja, postoje stvarno neke kontraindikacije i ograničenja za nošenje:

  • neke vrste uboda nakon carskog reza;
  • neke bolesti bubrega (uz edem);
  • bolesti gastrointestinalnog trakta;
  • kožnih i alergijskih bolesti.

U bilo kojem od ovih slučajeva savjetujte se s ginekologom glede nošenja zavoja. Ako za vas nema nikakvih ograničenja, trebali biste barem pokušati. Treba priznati da su među ženama također podijeljena mišljenja o tom pitanju. Mnogi od njih kažu da zavoj nakon porođaja donosi bol i nelagodu. Ali morate znati da je za povlasticu potrebno izabrati i nositi ga ispravno. Mnoge žene su uspjele usisati stomak koji je tijekom trudnoće spustio slušalicu u samo nekoliko dana zahvaljujući zavoju. A da ne bih bio neutemeljen, mogu to potvrditi osobnim primjerom: imao sam kombiniranu zavojnu traku, s kojom sam bio vrlo zadovoljan!

Kako odabrati postpartalni zavoj?

Ako se odlučite nositi zavoj nakon poroda, prvo se morate odlučiti za model. To može biti vrpca, gaćice, bermude, milost, suknja - postoji značajna razlika između njih, iako je glavna funkcija jednaka za svakoga: podupiranje uterusa, jačanje trbušnih mišića i stezanje trbuha. Grace također ima korektivni učinak na cijeli lik - struk, bokovi, stražnjica. Haljine za zavoje dobro su nakon carskog reza, jer popravljaju šavove. I nakon prirodnog porođaja najbolje je napraviti izbor u korist trake: vrlo je jednostavan i praktičan za korištenje, osim gaćica i grace čvrsto zatvoriti prepone, a sada je najbolje da se zrak neometano ventilira. Stvaranje efekta staklene bašte u vagini prepuno je postporođajnih komplikacija i u načelu nije estetski ugodno.

Što se tiče veličine, oni su jednaki veličini donjeg rublja, čak i ako govorimo o pojasu ili vrpci (S, L, M). Ali ako tijekom razdoblja trudnoće ste postigli iznad dopuštene stope, onda je bolje uzeti zavoj jedne veličine veći. Slobodno isprobajte različite modele prilikom kupnje. Zamolite konzultanta da pokaže kako se ovaj ili onaj model pravilno nosi. Tako se nakon carskih rezova preporuča nositi u ležećem položaju, ali pojas je dobar jer se može "pričvrstiti" i stajati. Čičak i vrpca za istezanje omogućuju vam da je gotovo savršeno uklopite u sliku!

Obratite pažnju na to da materijal uz tijelo dopušta zrak i upija vlagu (pamuk i mikrovlakana su dobri u tom smislu). To je osobito istinito u vrućoj sezoni, ali zimi koža mora disati. Sada postoji mnogo skupih lijepih modela na tržištu, ali ne svi oni dobro obavljaju glavne funkcije zavoja - prvo pogledajte ovo.

Općenito, najbolje je da vam liječnik savjetuje koji model uzimate. Iste gaćice mogu biti kontraindicirane u određenim vrstama šavova nakon carskog reza. Pitajte ga kada će početi nositi zavoj nakon poroda i koliko dugo. Obično se zavoj nosi prvi ili sljedeći dan i koristi se 4-6 tjedana.

Osobno, trebalo mi je znatno manje vremena za spuštanje opuštenog trbuha. I on je za sve trudnoće znatno povećao. Stoga ima smisla čak i razmišljati o tome. Zavoj nakon porođaja neće samo pomoći da se vrati u formu i ojača trbušne mišiće, već će i olakšati njegu novorođenčeta, zadržavajući još uvijek slabu maternicu, a također pomaže u izbjegavanju umora i bolova u leđima.

kasno popiti Borjomi.

Zavoj nakon isporuke. 2 mjeseca

Mislite li da sada ima smisla, dva mjeseca nakon poroda, početi nositi zavoj? Želudac nije otišao nakon poroda. Ili je sve već izgubljeno i trebaju druge mjere?

Čini se da se zavoj nosi tako da je maternica bolje ugovorena. I 2 mjeseca nakon rođenja, to je beskorisno, naprotiv, trbušne mišiće bi trebale raditi, a time će biti u opuštenom stanju.

Također sam zainteresiran za slušanje. Pomaže li on? Gledam mnoge djevojke koje su rodile post fotografije u kunalniku. Nisam imala tako lijep trbuh prije rođenja (rumenilo)

ako je samo povez, onda možda nema smisla. A ako radite vježbe i tuširanje, to možda neće biti suvišno.

Mislim da je on beskoristan ovdje, on je za maternicu, a sada pritisnite novinare, to će svakako pomoći.

kasno popiti Borjomi.

ispravno napisano - preuzmite tisak, a ako je višak kilograma, odbacite.

Mislite li da sada ima smisla, dva mjeseca nakon poroda, početi nositi zavoj? Želudac nije otišao nakon poroda. Ili je sve već izgubljeno i trebaju druge mjere?

Bili ste otpušteni iz bolnice sami? Tada su točno potrebne mjere: rodilište i stambeni kompleks na mjestu promatranja trebali bi biti pretvoreni u nitrofoški skladišta;

Čini se da se zavoj nosi tako da je maternica bolje ugovorena. I 2 mjeseca nakon rođenja, to je beskorisno, naprotiv, trbušne mišiće bi trebale raditi, a time će biti u opuštenom stanju.

Da bi se maternica učinila boljom, zavoj se uopće ne može nositi, zbog čega ih uobičajeni liječnici u rodilištu zabranjuju kad pomilovanje u maternici nije ostalo, a onda se šalju kući za 3-4 dana, ako su ugrušci ili čišćenje i čišćenje oksitocina, a tek onda.e. nakon što je maternica "čista", tj. oko 4 dana nakon rođenja, već možete nositi zavoj, a odmah nakon rođenja ne možete ga staviti na sebe. Kad je riječ o zavoju, a ne o zavoju, sve ovisi o genetici i turgoru kože, za nekog drugog i bez zavoja, želudac je ravan, a netko je u zavojima gotovo godinu dana, a trbuh visi. Prehrana i sport ne ranije od 6 mjeseci nakon porođaja

kasno popiti Borjomi.

ispravno napisano - preuzmite tisak, a ako je višak kilograma, odbacite.

Težina viška je samo tri kilograma - ukupno 56 kg po 170 cm visine. Ne toliko. Mislim da je ovo novo tri kg - ovo je moj novi trbuh)). I ne mogu slijediti dijetu - neće biti mlijeka. Ima ih češće i više nego obično.

Dakle, vjerojatno nemate masnoće, već divergenciju mišića rektum abdomina (dijastaza). Provjerite. Na internetu čitali o dijastazi. Glavna stvar - s njim ne možete kategorički učiniti redovite vježbe na tisak.

Korisnik stranice Woman.ru razumije i prihvaća da je isključivo odgovoran za sve materijale koje djelomično ili u potpunosti objavljuje pomoću usluge Woman.ru.

Korisnik web-lokacije Woman.ru jamči da postavljanje materijala koji im se dostavlja ne krši prava trećih osoba (uključujući, ali ne ograničavajući se na autorska prava), ne dovodi u pitanje njihovu čast i dostojanstvo.

Korisnik stranice Woman.ru, slanje materijala, stoga je zainteresiran za njihovo objavljivanje na stranicama i izražava svoj pristanak na njihovu daljnju upotrebu od strane urednika stranice Woman.ru.

Korištenje i ispis tiskanih materijala na stranicama woman.ru moguće je samo uz aktivnu vezu na izvor.

Korištenje fotografskog materijala dopušteno je samo uz pisanu suglasnost administracije.

Stavljanje intelektualnog vlasništva (fotografije, videozapisi, književna djela, zaštitni znakovi itd.)

na stranicama woman.ru dopušteno je samo osobama koje imaju sva potrebna prava za takav smještaj.

Copyright (c) 2016-2018 Izdavačka kuća Hurst Shkulev LLC

Mrežno izdanje "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Potvrda o registraciji medija EL br. FS77-65950, koju je izdala Federalna služba za nadzor u oblasti komunikacija,

Informacijske tehnologije i masovne komunikacije (Roskomnadzor) 10. lipnja 2016. 16 i više godina

Osnivač: društvo s ograničenom odgovornošću “Hurst Shkulev Publishing”

Glavni urednik: Voronova Yu.

Kontakt informacije uredništva za vladine agencije (uključujući i za Roskomnadzor):

Bez zavoja nakon što COP ne preživi

Kompresijski zavoji nakon porođaja

Bez zavoja nakon što COP ne preživi

Idem tjedan dana bez zavoja, dobro, to boli, ali je podnošljivo: dontknow: I ja često nosim dijete na ručke. Jedino što ću učiniti s duhom je: rublje treba peglati, gotovo dugo stoji na jednom mjestu - ja ću vjerojatno ipak staviti zavoj.

Prije ustajanja nakon operacije, medicinska sestra je stavila zavoj na mene, stegnula ga i barem se stvarno mogla ustati i hodati. Imao sam vrlo veliki trbuh (dijete je rođeno 4 780), bez zavoja nije realno. A kad sam već bio otpušten kući, naravno, bilo je moguće bez nje, ali sam ga i dalje nosila

Uzela sam "Ortikse" postoperativni zavoj "Bliss" - vrlo zadovoljan

autor zamišlja svoj prošireni trbuh. u prvim će danima visjeti u pravom smislu te riječi. i sva ta opuštena koža s masnim slojevima povlači na dno ne samo vanjski šav, nego i unutarnji. Sjećam se tih osjećaja i drhtanja.

Nisam se bolje osjećala nakon carskog reza u zavoju i bržeg trbuha

savjetovali postoperativni zavoj. Da li itko zna koja je razlika?

Razlika u stupnju kompresije i, naravno, u učinku, postoperativni zavoj popravlja želudac i pomaže unutarnjim organima da brzo povrate svoj položaj.

na koje se parametre treba usredotočiti?

Na obim kukova pokupite

kompresijski pojas (gaćice) Y @ mmy Mammy

liječnik je rekao što je bilo potrebno, rođen je moj mali sin - maternica je bila jako smanjena i trbuh je bio ogroman)))

samo iz OPT-a nakon carskog reza - svi liječnici i medicinske sestre jednim glasom su mi rekli da je bez zavoja bolje: mišići su trenirali i brže bi ih naručili

ovo se dobiva za 10 mjeseci. Općenito su mi rekli da mjesec dana ne skidam zavoj!

sada također kupili

Kupio sam u internet trgovini http://geomed-ekb.ru/bandazh400.html vrlo povoljno donio nekoliko modela, veličina. Izmjerili smo i odabrali model 400 - vrlo zadovoljni rezultatom

sretan kao slon! koža je postala bolja i leđa nisu tako bolna, vrlo dobra potpora.

  • Korisnici
  • 200 postova
    • Djeca: kćer 15 godina, sin od 10 godina
    • Mjesto: Barnaul-Leninsky

    Trebam li postpartalni zavoj

    # 1 Marina Alekseeva

  • Korisnici
  • 200 postova
    • Djeca: kćer 15 godina, sin od 10 godina
    • Mjesto: Barnaul-Leninsky

    Zavoj je poseban uređaj koji pomaže u podupiranju trbušnih mišića u terapeutske ili kozmetičke svrhe. Postporođajni zavoj olakšat će dodatno opterećenje kralježnice, smanjiti bol u leđima, brzo vratiti normalan stomak, obnoviti tonus trbušnih mišića, carskim rezom, fiksirati šav, poduprijeti i ojačati mišiće trbušnog zida.

    Ali je li to stvarno? Je li to stvarno potrebno i pomaže u vraćanju trbušnog zida? Ili možete samo nositi korektivno rublje?